Ако го продадат Погба или Видал,ќе се распадне Јувентус..Тренерот веќе го ебаа,али реално кажано не освои НИШТО,ја освои Сериа А,каде што Интер и Милан беа далеку од тие што ги знаеме..Единствен конкурент му беа Рома и Наполи..Јувентус групите во ЛШ не успеа да ги помине,Лига Европа ништо..Играта им се базира на 35 годишниот Пирло..Ако не наместат нешто,неможе ни да освојат..Кој ве ебе си гласав за Милан
Ќе биде тесно за прво место меѓу Јувентус и Рома али како и дае другото лето Јувентус сигурно ќе продава играчи, Алегри сигурно добива отказ и оваа сезона им е последна у која се главни фаворити за титула, нали пред да отидат у транзиција и они. Ја мислам се зависи од Алегри дали ќе се снајде или не, ако усере работа Рома сигурно ќе си ја искористи шансата.
Фиорентина исто би требало да се покажат многу боље од лани пошо им се вратија Роси и германецот, Лацио вака така пак ќе си бидат у борба за европа, Интер meh, поише од ЛЕ не верувам да направат а Милан...............шта речи со овој состав на играчи ЛЕ би било остварај се надевам дека Берлу ќе пушти срце за уште некој играч пошо вака ќе биде многу тешко. Трето место нема теоретски шанси со овој ростер освен ако Инзаги не направи некое чудо али ќе видиме
Еј ги заборавив и Наполи мислам дека трето-второ место не им бега. Ако се усерат и Јуве и Рома можда и да пробаат да освојат.
Калчополи 2005-2006..Оправдано одземена титулата,и оправдано селење во Сериа Б..Еден од местачите бил и Буфон..И за Конте се шушкаше дека местел..Доста со тие детски муабети ако не наместат нешто не може да освојат...не ја трујте темава со глупости....
Не му приредувај стресови на дрогирашот...Со амин од модераторите еве тема за Serie B 2014/15![]()
А ако си оди Лихштајнер ќе ја одземеле дозволата за стадионот и ќе го туркале ќе бил прогласен дивоградба, поголемито дел од играчтие ќе оделе во Интер и повторно ќе се дигнел од пепелта како феникс. Тоа е Нострадамус се превртува во гробот си го заебалАко го продадат Погба или Видал,ќе се распадне Јувентус..Тренерот веќе го ебаа,али реално кажано не освои НИШТО,ја освои Сериа А,каде што Интер и Милан беа далеку од тие што ги знаеме..Единствен конкурент му беа Рома и Наполи..Јувентус групите во ЛШ не успеа да ги помине,Лига Европа ништо..Играта им се базира на 35 годишниот Пирло..Ако не наместат нешто,неможе ни да освојат..
Единствено Чудо што го направи Алегри со милан беше победата на Барса 2-0...се држеше рамо до рамо со јуве дур ги имаше силва и Ибра ...уште неможам да верувам како си дозволи да ја изгуби таа титула...после тоа воопшто не беше блиску до јуве...Луѓето кои не ги гледале Переира и Ромуло сметаат дека Јувентус воопшто не се засилил, пособено овај првиот е инзвонреден играч со огромен потенцијал али ајде.
Мене искрено после 'трезнење на главата' ми се исчистија малце мислите и искрено време беше ние како Јуве да го смениме тренерот, ми се смачи тврдоглавоста на Конте и веќе време беше да се промени тренерот после 3 успешни сезони во домашното првенство, последната сезона со далеку подобар состав Конте потфрли, и првата ќе потфрлеше да не го дадевме тој среќен гол против Шахтјор, али небитно. Ми се допаѓа како Јуве е потценет. Алегри беше донесен како тренер на Јуве од страна на Моџи негов бил советот. Имаме тренер кој искрено направи чуда со десеткуван Милан кога имаше состав се држеше рамо до рамо со Јуве. Тренер кој според мене е тактички посилен од Конте и способен да го однесе Јуве да биде конкурент за повисоки дострели во ЛШ. Му благодарам на Конте за се но време беше најискрено да си оди и сам кажа бил зситен, е сега ние не го пуштивме да си оди Конте туку го раскинавме договорот не е Алегри крив што Конте бил во напредна фаза на преговори за да го предземе местото во Милан ова го потврди и спортскиот директор Паратичи, така да пред да лупетате дека Ањели е крив прочитајте малце имате google белќим.
Рома мислам дека оваа година е главен фаворит јас бев еден од оние кои им честита титула пред време дел поради нервоза, поради трансфери и остало али глдајќи тренинзи изјави и формации и слично мислам дека сеуште сме ние фаворити иако сакам искрено да не сме повеќе ја сакам улогата на dark horse. Плус оваа година Рома ќе игра и во ЛШ ќе нема толку одмор од утакмица до утакмица, а Јувентус лани без толкав одмор направи огромна разлика. Ако Алегри игра 4-3-3 ( како што рече пополека ќе прави транзиција) мислам дека и оваа година противниците мака ќе мачат.
Како и да е се надевам на добра сезона.
ФЈ
И наредната сезона ве пикна ЛШ со никаков состав вадеше резултати. Го победи Арсенал и секоја секоја утакмица против милан освен првата Јуве маки мачеше со дупло подобар состав. Паметен си е тојЕдинствено Чудо што го направи Алегри со милан беше победата на Барса 2-0...се држеше рамо до рамо со јуве дур ги имаше силва и Ибра ...уште неможам да верувам како си дозволи да ја изгуби таа титула...после тоа воопшто не беше блиску до јуве...
Буфон за некоја година ќе си оди така да тогаш ќе биде ли Јуве чист во твоите очи ?добро де местеле, ги казнија, се вратија, барем фори нови дајте некои, се те едно па исто по темиве се врти. Имаше право еден шо пиша, темиве за лигиве се "Нова Година, нова јас"![]()