Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.172
Поени од реакции
18.225
Од Маикон прво го досуди како слободен удар, па по интервенцијата на играчите ја смена одлуката. :гомце:

И како ВРВ на глупоста ни го исклучи тренерот.
По интервенција на помошникот што има подобар преглед од страна за ситуацијата.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.573
If foul occurs on the line of the 18 yard box is it a penalty (that means line is part of box)?

-----

The FIFA rulebook states in Law#1 that "the field of play is marked with lines. These lines belong to the areas of which they are boundaries."

Линијата припаѓа на оној дел, кој го граничи со другиот.
Што значи се што е направено на линијата на шеснаесетникот, тогаш Е пенал.

Не ги бранам пеналите на Јувентус, туку го бранам досуденото, односно дека е досуден пенал за она што се случило на линијата, односно границата на 16-никот.
Да де, ништо не си сфатил.
Прво еве точно за шеснаесетникот:
Two lines are drawn at right angles to the goal line, 16.5 m (18 yds) from the inside of each goalpost. These lines extend into the field of play for a distance of 16.5 m (18 yds) and are joined by a line drawn parallel with the goal line. The area bounded by these lines and the goal line is the penalty area.

Е сега, аут е ако излезе топката преку белата линија, односно boundaries, гол е ако топката ја премине гол линијата, односно boundaries, офсајд е ако си пред замислената линија со провиничкиот играч, односно boundaries, логички пенал просторот е ако помине линијата, односно boundaries.

Мал милион пати сме виделе фаул на "работ" од шеснаесетникот за да знаеме дека пенал е внатре, а не на линија.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
За третиот пенал прво неубо ми падна кога видов кај паѓа Погба, ама на репетицијата се гледа дека после е фаулиран а не надвор, така да пссст.
Ако има матен пенал тогаш е онај на тоти

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.573
глупо е, кога некој ти кажва дека некој е повреден ами замисли нешто посериозно да е. Реков јас судијата е катастрофа али да се глуми дева Марија е глпо покрај толку физичка игра. А за пеналот трет не знам шо да мислам едно кажва правилникот на ФИФА и според него се во право, али друго е спортската реалност јбг.
Да бе, посериозно, препонот го фатил, посериозно, секој може во контра на противничкиот тим да падне и да бара фаул, така да џабе се контрирате.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
за вториот реков, првиот никаде не реков дека не е иако не дадоа некоја повторена снимка..иако тој пенал многу судии нема да го судат.
И пак се гледа дека е крив судијата и му избега утакмицата од раце. Одење од грешка во грешка, дозволи остра игра и се зафркна,повеќе немаше контрола врз играчите.

G

grande-juve

Гостин
Рака и фаул при досудените пенали за Јуве имаше на линија, е сеа какво е правилото не знам.. За Рома пеналот и двајцата се влечеа само што Тоти заврши под Лихт.. Судијава изгубен, фудбалов ултра интересен за глеање

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
За тренерот не можеме да бидеме сигурно може го опцул судијата...вториот пенал не беше да бидеме реални....

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.238
Поени од реакции
14.529
Не ја промени одлуката поради притисокот на фудбалерите, тоа се случи пред некоја година на натпреварот Катанија-Јуве, сега не беше така. Да не претеруваме, не се секогаш криви. :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
глупо е, кога некој ти кажва дека некој е повреден ами замисли нешто посериозно да е. Реков јас судијата е катастрофа али да се глуми дева Марија е глпо покрај толку физичка игра. А за пеналот трет не знам шо да мислам едно кажва правилникот на ФИФА и според него се во право, али друго е спортската реалност јбг.
како ќе биди италијански фудбал ако не се јави некој смотан судија и полемики за мешталки?

а ова со повредата, искрено го поддржвам тој погоре шо рече, двајца се борат едниот неиздржва негов проблем (арно исчистија Јуве во продолжение).
Ама ако веќе глумиме фер плеј редно е да се почитува то нешто. Али шо очекуваш од црнец? троцифрен iq?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
пеналите во македонска лига се попрофесионално изведени и направени отколку во Серија А.
Аматери.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
А дека на Маркизио не му свирна чист пенал оти то никој не го спомнува?[DOUBLEPOST=1412528738][/DOUBLEPOST]
За тренерот не можеме да бидеме сигурно може го опцул судијата...вториот пенал не беше да бидеме реални....
Ако не беше вториот она на Маркизио беше. :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Твое мислење, да не зафаќа место :D
Rule 14-1-2 states that “All players except the kicker and the opposing goalkeeper shall be within the field of play but outside the penalty areas and at least 10 yards from and behind the penalty mark until the ball is kicked.” Before whistling for the ball to be kicked, make certain that all players except the kicker and goalkeeper are outside the penalty area and behind the penalty mark. Especially watch for players standing on or touching a penalty area line, which is not allowed because the lines are considered part of the penalty area.

Еве нешто за изведување на пеналот(небитно), што содржи за она што дискутираме(битно).

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Ја само дојдов да видам Мондонико што новела пишал во темава за судиите и пеналите :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom