Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
kupikniga имаат негде седиште во Скопје? Пошто треба да ми земат книга, на оваа адресава мајаковски што им е, пошле таму но не можеле да се снајдат да ја најдат зградата/влезот и сл. Ме интересира дали имаат ко продавница директ, да појди да си купи човек, без да порачува да му донесат до дома, туку да ја подигни од таму.
Новогодишен саем на книги во ГЕМ Клуб, 21-26 декември 2015. Учествуваат: Темплум, Бегемот, Готен, Блесок, Сигма Прес, Слово, Кликер, ВезилкаБегемот на својата фб страна објавуваат празничен попуст кој ќе трае до 15.01.2016 год.
Како дознавате за попуст пуштајте линкчиња.![]()
Ме претрка за малку.Новогодишен саем на книги во ГЕМ Клуб, 21-26 декември 2015. Учествуваат: Темплум, Бегемот, Готен, Блесок, Сигма Прес, Слово, Кликер, Везилка
Работно време: 11-21 часот. Во деновите кога има вечерен настан, саемот е отворен до 22 часот. На 23 (среда) и 24 (четврток) саемот нема да работи од 18 до 20 часот.
Го видов уште во два саат кога го објавија, ама заборавив да постирам тука. Планирам да одам утре, може нешто ситно да купам.Ме претрка за малку.![]()
Мене само Везилка ми се непознати. Готен имаат мини книгички, со изглед ко Магма на Темплум, ако се сеќаваш. Кликер и Сигма прес сум ги сретнал по саеми, само не сум обратил внимание на нив.Го видов уште во два саат кога го објавија, ама заборавив да постирам тука. Планирам да одам утре, може нешто ситно да купам.
Туку, половина од издавачкиве куќи кои ќе учествуваат не ми се познати воопшто -- првпат слушам за Готен, Сигма Прес, Кликер и Везилка...
Не можев.Бев денес ја купив Книга од песок - Х.Л.Борхес.
@Zlatikevichius ти беше?
Хах, и јас вчера тоа си мислев, дали ќе го најдам Природен роман.Не можев.Мака ми е, ама навистина не можев. Имаше многу попусти? И дали во таа распродажбата на стари изданија од Темплум за 100 денари се работеше за книги од Магма? Сакав да појдам најмногу надевајќи се дека ќе ми се насмевне среќата да го најдам Природен роман на Господинов.
![]()
Супер тогаш, да не ми е толку многу мака што не отидов.Хах, и јас вчера тоа си мислев, дали ќе го најдам Природен роман.
Да, за едицијата Магма од '90ти, ама нема ништо. Некое џебни книжулиња, без врска... Природниот роман го нема.
Попустот на останатите е 30%, од Темплум, Блесок, Слово и Бегемот. Кај Темплум, Слово и Бегемот се наоѓаат интересни работи. Слово имаат доста книги на саемов, особено од едицијата Антологија на светскиот краток роман, а имаат и филозофски дела. Пријателов што беше со мене ја купи Чума од Ками од Слово. Бегемот не се лоши, ги имаат повеќето книги од Арс Магна... Темплум немаа особен избор од главната библиотека Магна, имаа добри попусти од Маргина (интересни списанија, со стрипчиња, книжевни критики/рецензии, есеи, итн.) овие конкретно беа по 150 ден. На Темплум им беа останати и неколку примероци од она убавото издание на Фаренхајт 451 со тврди корици и омоти, ама не прашав за цената. Друго и нема што да видиш.
Вториот кат од Менада е ГЕМ.Кај е влезот на Гем кљууб? Знам кај е Менада, не знам кај е Гем.![]()
се влегува значи во менада и внатре има скали до Гем?Вториот спрат од Менада е ГЕМ.