Русите имаа 20 милиони жртви, ок, иако и ден денес немаат доставено приближен број на загинати, но ок не ми беше тоа мислата.Тие да речеме 20 милиони зошто загинаа?-Затоа што беа праќани во битки два војника со една пушка,во несоодветна опрема,недоволно наоружани итн итн.Се додека не ги добија парите од американците, па за да можат барем да мрднат со производството на Т-34 тенковите.
Американците намерно економски ја помогнаа Британија и самите тие делуваа на западниот фронт, само поради Русите т.е. да им помогнат (затоа што третиот рајх брзо напредуваше кон Москва, па по барање на Русите, Американците го засилија западниот фронт).
А ти зошто не би верувал во д-денот?Ова не ми е мене некој одговор, еве пример и ја сеа не веруам во битката Курск...што значи не е добро да се менува историјата.
Како и да е, мене се уште си ми смешен со тоа дека Русија го удрила темелот на современа Европа.Неможам да сватам како може економски слаба земја да придонесе во економскиот развој на Европа,земја на комунизмот,земја која секогаш се заканува со прекинување на достава на гас во Европа.
Поз
SRY уште еден оф топик.