Русија ја обвини Македонија за продажба на оружје

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување
еее бе светска сила стананвме
абе што им е на Русиве кај па најдоа нас да не обвинат,ние немаме еден еден магацин полн со оружје не па да даваме на други оружје

_The_Great_ напиша:
Прво и основно не го поддржувам Dardan-ia во неговото мислење.

Второ морав да ти реплицирам, прво и најважно со порака да се прочиташ пред да постираш а после да ти дадам добар одговор...

- Русија т.е. СССР во никој случај не го извади светот од втората светска војна туку Американците.Незнам дали знаеш дека американците воено го потпомогнаа СССР.
Да знаеш дека ме изнасмеа со следново: што ги удри темелите на стабилен и модерен свет.Хахха не ми се веруа.Русија ги удри темелите со нејзиниот комунизам,убивање на луѓето што не се согласуваат со политиката на лидерите, ДАЛИ ВООПШТО ИМАА ЕКОНОМСКА СИЛА за да ги удрат темелите?????? - Тоа бате го направија американците пак со тоа што даваа кредити на европските земји за реконструкција,градеа насекаде низ европа и праќаа хуманитарна помош (од кредитите секако си имаа голем профит али битно само тие имале сила и пари за тоа).

Така да твоете верување се заснова врз тоа што сеуште мислиш дека Русите ја сакаат Македонија ради тоа што демек сме словени (i guess), а не врз историски факти.
...кислородот се троши
Чоек не велам дека Русите се за Македонија..
Тие ја имаат исфрлено Македонија Многу оддамна..
Почниувајки од БУкурешт 1913 па се до ден денес и стојат на страната на грција за името.Но сепак имаат право тоа што ни го прават и јас би постапувал исто да сум на нивно место.
НЕ се согласувам со Финансирањето на Америка Во русија..
КАко прво Американец никогаш ништо не би дал ако нема корист.Напротив американците ги оставиле русите да изумрат па на крај да ја решаваат работата со некакви спогодби со германците.
Не знам дали знаеш но Русите имале 20 милиони жртви и излегоа од војната како земја со највеќе загуби, Американците доаѓаат дури на крајот да се курчат дека и тие сториле нешто, имам читано за срањата како што се на d-day 6ти јуни 44 та но искрено не верувам во ништо... тоа што се слиучувало се случило на крајот..
Имам слушнато дека РУсија има позајмено пари од америка во 47 година од минатиот век, Путин го врати долгот пред некоја година и сеа Русија малце се ослободи од товарот и почна да се развива.ж
Бтв да русија го удри темелот на Модерниот свет, ти се допаѓа или не.,.
Со таа војна почна светот да се развива нормално и без прекини, сепак на русите им тебаше долго време да се опорават.

абе што им е на Русиве кај па најдоа нас да не обвинат,ние немаме еден еден магацин полн со оружје не па да даваме на други оружје

Па за да препродадеш оружје не треба да го произведуваш.:toe:

Чоек не велам дека Русите се за Македонија..
Тие ја имаат исфрлено Македонија Многу оддамна..
Почниувајки од БУкурешт 1913 па се до ден денес и стојат на страната на грција за името.Но сепак имаат право тоа што ни го прават и јас би постапувал исто да сум на нивно место.
НЕ се согласувам со Финансирањето на Америка Во русија..
КАко прво Американец никогаш ништо не би дал ако нема корист.Напротив американците ги оставиле русите да изумрат па на крај да ја решаваат работата со некакви спогодби со германците.
Не знам дали знаеш но Русите имале 20 милиони жртви и излегоа од војната како земја со највеќе загуби, Американците доаѓаат дури на крајот да се курчат дека и тие сториле нешто, имам читано за срањата како што се на d-day 6ти јуни 44 та но искрено не верувам во ништо... тоа што се слиучувало се случило на крајот..
Имам слушнато дека РУсија има позајмено пари од америка во 47 година од минатиот век, Путин го врати долгот пред некоја година и сеа Русија малце се ослободи од товарот и почна да се развива.ж
Бтв да русија го удри темелот на Модерниот свет, ти се допаѓа или не.,.
Со таа војна почна светот да се развива нормално и без прекини, сепак на русите им тебаше долго време да се опорават.

Русите имаа 20 милиони жртви, ок, иако и ден денес немаат доставено приближен број на загинати, но ок не ми беше тоа мислата.Тие да речеме 20 милиони зошто загинаа?-Затоа што беа праќани во битки два војника со една пушка,во несоодветна опрема,недоволно наоружани итн итн.Се додека не ги добија парите од американците, па за да можат барем да мрднат со производството на Т-34 тенковите.
Американците намерно економски ја помогнаа Британија и самите тие делуваа на западниот фронт, само поради Русите т.е. да им помогнат (затоа што третиот рајх брзо напредуваше кон Москва, па по барање на Русите, Американците го засилија западниот фронт).
А ти зошто не би верувал во д-денот?Ова не ми е мене некој одговор, еве пример и ја сеа не веруам во битката Курск...што значи не е добро да се менува историјата.
Како и да е, мене се уште си ми смешен со тоа дека Русија го удрила темелот на современа Европа.Неможам да сватам како може економски слаба земја да придонесе во економскиот развој на Европа,земја на комунизмот,земја која секогаш се заканува со прекинување на достава на гас во Европа.
Поз

SRY уште еден оф топик.

А убаво му реков на Бранко да не дава пушки на другите...:nesvest:

Јас донирав една од подрум.

Не, озбилно, Русиве гледаат што имаме ние?

И арно рече некој, затоа ги згазија Грузијциве. Ако имаат наша опрема, тешко нив. :)

Русите имаа 20 милиони жртви, ок, иако и ден денес немаат доставено приближен број на загинати, но ок не ми беше тоа мислата.Тие да речеме 20 милиони зошто загинаа?-Затоа што беа праќани во битки два војника со една пушка,во несоодветна опрема,недоволно наоружани итн итн.Се додека не ги добија парите од американците, па за да можат барем да мрднат со производството на Т-34 тенковите.
Американците намерно економски ја помогнаа Британија и самите тие делуваа на западниот фронт, само поради Русите т.е. да им помогнат (затоа што третиот рајх брзо напредуваше кон Москва, па по барање на Русите, Американците го засилија западниот фронт).
А ти зошто не би верувал во д-денот?Ова не ми е мене некој одговор, еве пример и ја сеа не веруам во битката Курск...што значи не е добро да се менува историјата.
Како и да е, мене се уште си ми смешен со тоа дека Русија го удрила темелот на современа Европа.Неможам да сватам како може економски слаба земја да придонесе во економскиот развој на Европа,земја на комунизмот,земја која секогаш се заканува со прекинување на достава на гас во Европа.
Поз

SRY уште еден оф топик.

Да беше така американците секој ден ќе се фалеа дека цело време ја финансирале Русија,и барем ќе се спомнеше во историите дека руската армија била финансирана од американците.Во тоа време не можело чоек десетици илјади тенкови русија да изгради во 1 година, така да и да дале американците пари не ќе можеле русите ништо да направат за толку мал временски период.
И уште едно!!!
Руските сили најголемите жртви ги имаат изгубено во последните битки, така да паѓа во вода она дека америка се сожалила од големите загуби и ги финансирале тогаш, него сепак се држам цврсто на мојот став дека Русија зајмеше пари од Америка и западот после војната.

ви кажав еднш дека сувенир самоков произведува оружје за масовно уништување:pos2:

Да беше така американците секој ден ќе се фалеа дека цело време ја финансирале Русија,и барем ќе се спомнеше во историите дека руската армија била финансирана од американците.Во тоа време не можело чоек десетици илјади тенкови русија да изгради во 1 година, така да и да дале американците пари не ќе можеле русите ништо да направат за толку мал временски период.
И уште едно!!!
Руските сили најголемите жртви ги имаат изгубено во последните битки, така да паѓа во вода она дека америка се сожалила од големите загуби и ги финансирале тогаш, него сепак се држам цврсто на мојот став дека Русија зајмеше пари од Америка и западот после војната.

Сигурен си дека десетици илјади тенкови не може да се изградат во една година?
Т-34 се најлесните тенкови за изработка,најгрубо направени,со наједноставни механизми направени некогаш.Дури и германците кога заплениле таков тенк се смееле на тоа колку е грубо направен, иако тогаш Т-34 бил најуспешен тенк.Се лажеш ако мислиш дека не може десетици илјади тенкови да се направат во тек на една година, може, може дури и повеќе од десетици илјади.Од 40 до 56 година биле направени 84070 Т-34 тенкови.Тоа ти се 5254 тенка во една година, а со оглед на тоа дека тоa дека војната траела од 1939 до 1945, значи Русите имале поголема потреба да градат во 1943 на пример одколку во 1955, така да можеби е и поголем бројот на тенкови во годините кога била војната.Како и да е 5000 тенкови не е мала бројка.
Се сомневам дека Руските сили загинувале повеќе во последните битки, одколку во оние битки кога биле напаѓани и морале да ги бранат нивните градови, да те потсетам дека германците напредувале се до Москва.И фактот е дека американците го засилија западниот фронт за да им помогнат на русите е не соборлив.

И уште едно!!!

Грешка си, Америка навистина ја има помогнато Русија (СССР) во втората светска војна и тоа не само финансиски туку и со воена техника. Зборуваме за американски авиони и тенкови меѓу другото.

Овие податоци ги има и на руски сајтови објавено а имавме и ваква дискусија каде беа потврдени.

Гуглај малку.

Македониja не е меѓу земјите кои продавале оружје на Грузија- изјави рускиот амбасадор во Скопје.

Амбасадорот на Руската федерација во Македонија Владимир Солоцински го информирал утринава македонското раководство за руската позиција по однос на признавањето на независноста на Абхазија и Ј. Осетија, соопшти македонската агенција МИА. На средба во министерството на надворешни работи во Скопје Солоцински ги повикал македонските власти да ги признаат Абхазија и Ј. Осетија в рамките на обраќањето на Русија кон сите земји во светот. Солоцински изтакнал исто така, дека Македонија не е во списокот на земји, коишто продавале оружје на Грузија.
„За продавањето на оружје и создавањето на офанзивен потенцијал во основа се виновни САД и Украина," посочил рускиот дипломат.

Sto znam povekje politicki poteg mi izgleda poslednava izjava,makar sto se uste veruvam deka se imame oslobodeno od nekoe visok oruzje mada ne vo tlkava mera da vlijaeme na ishodot od vojnata ili nekoja bitka.

- Русија т.е. СССР во никој случај не го извади светот од втората светска војна туку Американците.Незнам дали знаеш дека американците воено го потпомогнаа СССР.

E ova stvarno e totalno aj da ne recam bezveze i pristrasen komentar.Pa koj gi izvadi?Elitata od germanskata armija bese na istocniot front da ne spomnuvam brojki imas na internet eden ton.Oruzjeto ne vredi nisto ako nema koj da go rakuva.Pa kaj si videl ti serman da resi bitka?Sermanot ko tenk bese kutija kibrit vo odnos na germanskite tenkovi.Ako amerika ne go pomognese SSSR pa ke si potpisese sama smrtna presuda.So taa vojska so ja imase Germanija na istokot ke gi pregazese zapadnite zemji ko so i gi pregazi vo 1940.Amerika brojcano imase 3-4 pati povekje avioni od onie sto gi prakase na Rusija a drzese nekolku pati pomalku germanska vojska na zapadniot front da ne spomnuvam deka 80 posto od tie bea volksturm to est dedovci i deca.Verojatno sme OT ama nemozam da ja najdam diskusijava okolu voenata pomos zivo me interesira.Nikoj ne negira oti pomognale zapadnite zemji ama vo nikoj slucaj ne e taa presudna pomos.Tuku cisto povekje interes od toa imale amerikancite nego rusite.

Сме продавале.. Ако некој има попрашано или побарано извори каде отидоа авионите Фрогфут после завршувањето на служба, има извори на интернет а и кај нас што тврдат дека се продадени на Грузија, ова е поодамна така да нема врска со скорешните обвинувања кои главно се насочени на оружје донесенно во грузија во предвечериеето на конфликтот, за време и после конфликтот.

Русите се моќна нација и треба да бидат почитувани, треба да им се оддава најголемата заслуга за победата на нациозмот(иако не беа кој знае колку подобри), но не е од политички и стратешки интерес на Македонија да бидат сојузник на Русија. Македонија по одонос на признавањето треба да ја прати ситуацијата, и доколку има држави кои ќе го признааат и Косово и двете руски републики тогаш ние треба во признавањето на Косово да ги пакетираме и Ј. Осетија и Абхазија.

Ние не сме некоја развиена држава па да ни биде сеедно кој ќе не штити... Ние треба со заштитата да бараме и поинаква помош.... Таква помош во пакет дават само Америте а Русите доколку сме развиена држава можат да ни пружат само заштита.

Само во Велес има неколку магацини полни со оружје

Хехехехе....:tapp::pos2:
ДА ти ебам несовршениот свет во кој што живееме...
Ноќеска рокна магацин за оружје и во Украина...
:toe: :toe: :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom