Русија ја обвини Македонија за продажба на оружје

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување
само едно не ми е јасно по што процениле русите дека таму имало македонско оружје.
кога една држава произведува некој вид на вооружување она на некој начин се потпишува на истото тоа оружје, на пример на автоматските пушки сто ги користат моментално АРМ и МВР пишува произведено во крафујевац црвена заставаили така нешсто, зборот ми беше дека македонија нема нејзин тип на вооружување каде што може да се потпише.
ние како држава произведувавме миниција во сувенир ама и тој погон повеке не работе, на куршумите од сувенир на нивната каписла има напишано СМБ што значи сувенир македонски брод, ако е вистина тоа дека таму имало македонско оружје нека го покажат па и ние да видеме какво оружје имаме :vozbud::pos2:

Eh bre odma site onaa starata neame nie oruzje.KO bajagi od usi sme zadoeni.Imame nie dosta so stasuvase od donacii.Konvojot so go fatija so MF 120 mm(dosta efikasno oruzje) so aferata oruzje pa pusko mitralezi pa.....So mislite kaj otisol visokot oruzje so nie treba da se oslobodime.Municijata za suhoite so ne letaat,pa germanskite pusko mitralezi pa toni ukrainsko oruzje so ostana posle vojnata?Mnogu normalno oti najeftin nacin da se oslobodis od visokot e da go doniras.Odlicna sansa i ja iskoristil nekoj.Poarno odkolku da plakja da se rastopuva ili unistuva.Ne e deka moze da se zeme i ednostavno da se frli oruzje i municija na otpad.Za negovo unistuvanje treba kapaciteti strucen personal i najbitno pari.A vaka doniraj i prijatno.Pa nie be od donacii nema oruzje na svetot so se proizveduvalo a da nemame primerok.Da pocnam od vozila samo:iltisi,pinzgaueri iveco tamovi puhovi land roveri hameri dodge gmc bedford renault uaz lada ural kamaz .....i spisokot prodolzuva.......

Eh bre odma site onaa starata neame nie oruzje.KO bajagi od usi sme zadoeni.Imame nie dosta so stasuvase od donacii.Konvojot so go fatija so MF 120 mm(dosta efikasno oruzje) so aferata oruzje pa pusko mitralezi pa.....So mislite kaj otisol visokot oruzje so nie treba da se oslobodime.Municijata za suhoite so ne letaat,pa germanskite pusko mitralezi pa toni ukrainsko oruzje so ostana posle vojnata?Mnogu normalno oti najeftin nacin da se oslobodis od visokot e da go doniras.Odlicna sansa i ja iskoristil nekoj.Poarno odkolku da plakja da se rastopuva ili unistuva.Ne e deka moze da se zeme i ednostavno da se frli oruzje i municija na otpad.Za negovo unistuvanje treba kapaciteti strucen personal i najbitno pari.A vaka doniraj i prijatno.Pa nie be od donacii nema oruzje na svetot so se proizveduvalo a da nemame primerok.Da pocnam od vozila samo:iltisi,pinzgaueri iveco tamovi puhovi land roveri hameri dodge gmc bedford renault uaz lada ural kamaz .....i spisokot prodolzuva.......
Ne se misli na materijalno oruzje....znaeme Nie sto gi boli Rusite...

Ова ми личи на чепкање на болни места. Македонија е едно болно место, кое може да се разгори многу лесно. Со грците станува гадно, русите не обвинуваат, се притиска за името ....

Мислам дека се ближи судниот ден, а ние ќе бидеме во првите редови за да ја гледаме претставата!!!!

:toe:

едит:
Ако дојде до судниот ден :), да знаете 2 работи:
1. Чистење на предавниците дома
2. Ослободување на македонските територии

Чим се раѓаш како Македонец ти си предодреден за првиот ред за сите престави на светот.

Чим се раѓаш како Македонец ти си предодреден за првиот ред за сите престави на светот.

Дали да плачам или да се смејам.

Пс. Никако Северно-македонец. Македонец, од подлабоко, подобро доаѓа.

И ќе плачеме и ќе се смееме.
Така се кали челикот.

Ne mi se veruva deka Albanija i Makedonija prodalo oruzje na gruzijcite , no ako e taka , togas sum gord na deloto na ovie dve moi drzavi , se nadevam deka od ovie oruzja se ubieni rusi , cestito :)

Браво!!! Горд си што си го убил Оној кој што го извади целиот свет во Втората светска војна, и што ги врати германците дур до Берлин,што ги удри темелите на стабилен и модерен свет,свет без војни и убав живот.
Знаеш после евреите, на германците цел им била да ги истребат словените.
Така да коските на твојот дедо би лежеле во некои логори, а ти не би ни постоел..
Од такви како тебе не не бива, трошиш кислород премногу што за паметните не останува ништо

Леле Русиве не се добри.Да,да Еленоски им продаде два стелта (затоа немаат цврсти докази,викаат невидливи биле) :tapp::pos:

Најдоа да ја обвинат најопасната држава за нив. Ние можеме и Палестинците и Баскијците и Фламинците и останатите кои се во конфликти да ги снабдиме. Што има да се ограничуваме само со Грузија.:salut:

Браво!!! Горд си што си го убил Оној кој што го извади целиот свет во Втората светска војна, и што ги врати германците дур до Берлин,што ги удри темелите на стабилен и модерен свет,свет без војни и убав живот.
Знаеш после евреите, на германците цел им била да ги истребат словените.
Така да коските на твојот дедо би лежеле во некои логори, а ти не би ни постоел..
Од такви како тебе не не бива, трошиш кислород премногу што за паметните не останува ништо

Прво и основно не го поддржувам Dardan-ia во неговото мислење.

Второ морав да ти реплицирам, прво и најважно со порака да се прочиташ пред да постираш а после да ти дадам добар одговор...

- Русија т.е. СССР во никој случај не го извади светот од втората светска војна туку Американците.Незнам дали знаеш дека американците воено го потпомогнаа СССР.
Да знаеш дека ме изнасмеа со следново: што ги удри темелите на стабилен и модерен свет.Хахха не ми се веруа.Русија ги удри темелите со нејзиниот комунизам,убивање на луѓето што не се согласуваат со политиката на лидерите, ДАЛИ ВООПШТО ИМАА ЕКОНОМСКА СИЛА за да ги удрат темелите?????? - Тоа бате го направија американците пак со тоа што даваа кредити на европските земји за реконструкција,градеа насекаде низ европа и праќаа хуманитарна помош (од кредитите секако си имаа голем профит али битно само тие имале сила и пари за тоа).

Така да твоете верување се заснова врз тоа што сеуште мислиш дека Русите ја сакаат Македонија ради тоа што демек сме словени (i guess), а не врз историски факти.
...кислородот се троши

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom