Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Prvo sekavanje mı e koga ımav 2 godını kako jadev kaskaval ı salama servırano so dedo mı na masata ı pıevme dvajcata pıvo(mıslam jas ne pıev onaka lıgaveskı)

Не знам колкава бев, ама се сеќавам дека се плеткав околу вујко ми додак тој зборуваше на телефон, а на баба ми и барав вода. КОга видов чаша на работаната маса, се стрчав и на екс. Тогаш како чешма на сите страни плукав, кашлав...:pos2:Чашата била со ракија и тогаш баба ми ме навали над кофа и повраќав :kesa:
И бледо сеќавање имам како бев на столица качена до чешмата и татко ми ме учеше како да се мијам заби:pos2:

Мене ми текнува прв ден во градинка (негде 3 години) и со мајка ми идеме купуваме бомбоњера за учителките и ме остава мајка ми во градинка и ми текнува и реков на учителката дека сакам да ја разгледам градинката а тоа уствари да видам од кај можам да бегам.... и фино лепо све сум видел и јадевме торта и отидовме да миеме раце и ја се прошуњав и од врата надвор и отидов кај продавницата кај што сум купувал бомбоњера за учителките и сум почнал да плачам и продавачката ме запамтила и ме вратила во градинка :))) од тогаш не сум избегал од школо хахахаха (ЛАЖАМ)

Мислам дека моето најстаро сеќавање е коа имав 3-4 години и мајка ми коа ме остаи у креветчето со неколку кученца мали , и почнаа да ме грицкаат .. И Мајка ми коа влезе ме виде као им ги грицкам ја шапите на нив .. И коа ме праша зашо ги грицкам кажав .. зашо они мене ме гризат :pos2: .. Ама ден денес мислам дека правилно постапив :)

Прво сеќавање ми е на денот на мојата крштевка кога имав 2 и пол години кога се правеше прослава у ресторанот и некои пријатели на моите ми донесоа топка за играње ама едно мало копиљче сакаше да ми ја земе топката и јас секако...ГО НАТЕПАВ :wink:

Ме натераа да влезам цел во леген со нафта. Ме скршија од ќотек дома.

Јас памтам кога ојдов со татко ми во дискотека, а се вратив дома со мајка ми.

Нешто најстаро што го памтам е кога имав околу 4-5 години и само знам дека одев по многу тесна бетонирана стаза кај комшиите во двор и наместо да ја прескокнам јас стапнав до желката малце подизгубив рамнотежа и продолжив понатаму. :toe:

Хммм...па памтам бевме во трпезарија и мама му пишеше писмо на тато пошо тој беше во војска и ме држеше мене в скут и јас видов тука киви и беа презреани и ги напрајв лом ги изгмечив и накрај се избришав од чаршавот шо е најстрашно тазе перен беше.Мама ко виде фацана и беше....:vozbud: ама ај шо ќе ми прајт и ми рече зш бе Еленче и јас и реков, абе не бев јаш, бато беше, а брат ми уште нашколо беше.Незнам само колку години имав негде 3 или 4...идиотче бе...

3 rodenden ... prekrasno samo ne sum sigurna dali e sekjavanje ili mi e toa nekoj razvien film zaso imam mn sliki od toj nastan...kako i da e ...

Јас па памтам одеднаш јака светлина,околу мене се луѓе со маски и зелени престилки.
И еден и вика на мајка ми - еве ја главата.А ја онака се чудам шо му е на стариот,па кај треба да биде?И испаѓам ја гневен и он на неа - машко е.

И кога почнав да му се дерам еј,доктор да ти бил,цела болница у вис.

Прво нешто на кое се сеќавам е денот кога се роди брат ми. Имаб 3 и пол години, и со татко ми отидовме во болница да ги земеме мајка ми и брат ми !

Моето најстаро сеќавање е ко имав 2 години... Беше вечер и комшиите беа дојдени на гости. Се уморив од играње и му седнав в скут на мојот комшија ииии се помочав.Тој не рече ништо само се изнасмеа и ојде да се преслечит нормално :pos2:.

Кога се измочав у гаќи и многу ќутек добив знам.:kesa::kesa::kesa::kesa:

едно од моите први и најстари сеќавања е кога бев во бугарија на одмор и за малце ќе се удавев во Црно Море...имав мислам 4 или 5 год

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom