Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
памтам мн работи од детството...да не речам се :XD:
најубавиот спомен ми е кога за прв пат видов нилски коњ...мн убави спомени ги има мн...како со другарите/ќите сум играл ( :XD: ) ово оно....тинтири минтири :hihi:

Стар спомен....
може не е ова најстаро на шо се сеќавам ама сеа ми текна...
во бугарија на одмор бевме ја 4-5 год имав ги закопав влечките во песокот и неможев да ги најдам после и ми купија други :toe:

Кога сум имал 4-5 год. во Грција на одмор, ми текнува скокав во вода од на тетка ми колената и се превртев сосе гума нозете нагоре неможев да излезам и татко ми ме фати за нозе и ме извади. Пред тоа ништо не ми текнува.

2-3 години мислам дека имав...знам се сеќавам во дворот у куќата во еден кафез имав еден каранинец и цело време ми свиркаше а јас застанат го глеам и го слушав...

Првото сеќавање ми е од 1 година и 7 месеци (мојата крштевка)
И тоа баш убаво све памтам!

Prvoto....koga bev 2.5-3 godini koga si ja zalepiv rakata na peglata :pos:

на 3от роденден кога татко ми ми купи зелен точак :Д

На 3-4 години кога сонував дека одам во вц и се разбудив над шољата како мочамм....

Појма неам од кога се случкиве, можда не бев многу мала..
Едната, бевме на плажа Горица прва, со пријатели од мама и тато. И жената ми рече „Пу да те серет кокошките“, демек лична нешо ко шо си велет.
И јас шерета „тебе да те серет“

Друга, кај баба и дедо, со сестра ми и брачеда ми и многу вриштевме. И дојде чичко ми одоздола и ни рече „ушите на кровон“, не искара.
И јас не го дослушнав и му викам „тебе ушите на гробон“. Му го реков, не знаеше кај да се свртит. Башка, разновидни финти сум имала. :pipi:

Другиве работи не знам дал ги памтам, или сум ги глеала на касета/ми ги раскажвеле, и зато не ги кажвам.

на 2 години и нешо ко бев со мојте на одмор Хрватска, Дубровник ... памтам дека шетав таму покрај кејот и мн убо памтам дека стално ко ќе одев на плажа си ја земав крпата и му се тупнував на едни женски негде 20 ина години беа тие :vozbud: ( а јас пижлак 2 години замисли ме :vozbud:). Дури и иам слика со нив :pipi:

незнам колку години имав, бевме Дојран со баба ми и дедо ми, и имаше школки и ме боцкаа на стапалата и дедо ми ми направи влечки од шишиња и шетав со нив ко џупче xD

На мој втор роденден, си ја бутнав тортата од маса на земја. И тато купи нова (имаме слаткара во близина) и таа торта ја напраив калакурница, си брцнав внатре поштено. Изедов 2-3 заушки. :)

најстаро сеќавање: гледам пред мене мајмунска фаца, ооо сега ми текна тоа бил докторот што ме породил т.е. мама е породил. тоа е моето најстаро сеќавање :pipi: ако ми текне за уште постаро ќе пишам попосле

имав 3 години и се сеќавам дека се карав со татко ми, поточно го убедував дека со 4 години можело да се оди нашколо:gigglesmile: (едвај чекав да седнам в клупа:pos2:) тврдоглаво створење сум била...а и уште сум:yee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom