ПРОТЕСТ ПРОТИВ МЕНУВАЊЕТО НА УСТАВНОТО ИМЕ! ВТОРНИК, 18:00, плоштад МАКЕДОНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се трудев да е наједноставно можно...

Еве ви ги двата фајлови. ЗАКАЧЕТЕ ги на влезот од вашата зграда, бандерата пред куќа... Каде сакате.

Прогласот да се чуе!

69227979ca6.jpg

97275209be7.jpg

Имав проблеми со прикажувањето на фајловите во ЈПГ варијанта, па бујрум сликите за даунлоад:

БРОЈ 1

БРОЈ 2

Sto kje promeni mirniot protest?Normalno kje dokaze deka ne sakame da go menuvame ustavnoto ime na Makedonija.Ama kako kje odlucat golemite sili taka kje bide.Sakate vistinski protest?So molotovi kokteli na vlada.Kako vo site "demokratski" drzavi denes sto pravat.Toa se vistinski protesti.

Мирен протест! Големите сили ќе не чујат, верувај ми. Знаеш која е моќта на гласот на народот?

Кецот е добар. Кој има принтер нека го пушта, нека принта и нека лепи пред влез, на бандера...кај стигне.

ivwgmt.jpg

Кецот е добар. Кој има принтер нека го пушта, нека принта и нека лепи пред влез, на бандера...кај стигне.

Двојката е за дообјаснување :) Пензионерите да знаат за шо се работи.

Јас барам една другарка со принтер да и го пратам тоа и да го испринта и ќе идеме и по влезови,секаде во маало ќе лепиме.

Смао мала сугестија, во согласност на то што конкретниот го напиша, а тоа е дека уставното нема да ни се менува, туку ние протестираме се собираме за неотстапување од ставот за нашето право за меѓународно признавање на нашата земја како Република Македонија.

И ве молам пратете го ова да го има на прва страна кај ударни информации на сите Македонски Портали почнувајќи од он.нет, пишете му на трендо, а и на сите останати форуми и мк сајтови. Комуникацијата е денес преку интернетото многу подобра, и за разлика од искуството на гарфилд пред 15 години денес побрзо и полесно може да се организира.
И обавезно плакати на сите факултети да залепите.

Зашто не се направи анкета на почетоков на темата , да се знае барем кој од кајганџиите ке оди на протестот. Гледам дека некои што се удираат во гради по другите теми ги нема да се изјаснат овде ,некои од оние што истераа очи на темите за косово :wink:

Зашто не се направи анкета на почетоков на темата , да се знае барем кој од кајганџиите ке оди на протестот. Гледам дека некои што се удираат во гради по другите теми ги нема да се изјаснат овде ,некои од оние што истераа очи на темите за косово :wink:

Тие што стојат зад своите зборови ќе дојдат, пишале тука или не. Тие што се само позади тастатура силни патриоти.. позади тастатура и ќе останат. Некои од нив нема воопшто да пишат на темава, некои ќе се утепаат од убедување дека е невозможно и бесцелно да се направи тоа што се организира тука. Сеедно... не е потребно да се троши тастатурата џабе.. или си таму, или не си. End of discussion.

Секоја чест на оној што успеа преку групите да стигне известувањето до корисниците на facebook, ќе ве замолам само на е-маил или на ПП да ми биде пратен официјалниот е-маил што се праќа до медимските куќи а јас ќе се погржам утре тоа да биде прочитано на најслушаните радио станици во Македонија.

И секако нема да биде лошо еден е-маил да пратиме до сите контакти што ги имате т.е. на сите е-маилови што ги знаете

И едно потсетување, секој протест без разлика дали мирен или не т.е. секое масовно собирање на граѓани мора да биде пријавено невремено во МВР во спротивно МВР го задржува правото да не и дозволи на групата да го одржи протестот.

Од мене имате морална подршка поради тоа што јас сум во вторник попладне на работа.

Секоја чест на оној што успеа преку групите да стигне известувањето до корисниците на facebook, ќе ве замолам само на е-маил или на ПП да ми биде пратен официјалниот е-маил што се праќа до медимските куќи а јас ќе се погржам утре тоа да биде прочитано на најслушаните радио станици во Македонија.

И секако нема да биде лошо еден е-маил да пратиме до сите контакти што ги имате т.е. на сите е-маилови што ги знаете

И едно потсетување, секој протест без разлика дали мирен или не т.е. секое масовно собирање на граѓани мора да биде пријавено невремено во МВР во спротивно МВР го задржува правото да не и дозволи на групата да го одржи протестот.

Од мене имате морална подршка поради тоа што јас сум во вторник попладне на работа.

Te додадов на МСН, се читаме таму.

Ај ако може нека стои и Republic of Macedonia чисто онака некако мислам дека треба да стои под Република Македонија или сместете некаде, а и вака е супер.

Уставното име не го менуваме.
Нема што повеќе да се коментира. Кажано е.

Сакам да го пропратите ова до што повеќе медиуми, раширете го што повеќе. Луѓе, за нашиот газ се работи... Ќе го дадеме под кирија? Пак?

НЕ. Не за промена на уставното име на Македонија... Ајде на плоштад во понеделник, да се собереме, да грмнат илјадници грла да се чуе до Атина, да чуе и Нимиц, а богами и Папандреу - Дека МАКЕДОНИЈА името не го менува.

Знам дека сте за!

*ако сметате дека стратешки терминот не одговара, предлагајте!

EDIT> Инфо за сите кои прв пат ја отвораат темава и се збунети од споменувањето на понеделник како ден за протестот: вторник е усвоен како ден понатака во дискусијата, имаме и текст кој е пратен до многу медиуми, невладини и сл.

Mоре БАКОЈАНИ ФУФИЦАТА ФАШИСТИЧКА да слушне....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom