Primera División 2012/13

Кој ќе биде шампион во сезоната 2012/2013 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    324
Статус
Затворена за нови мислења.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
:pos: Колку се смешни.

Абе навикнати се они на такви работи, како што раката на Тиаго, ретко се судела, црвениот на Медел беше реален...но реален е само за нив. Па добро бе пичка му мајчина, и тој црни Медел да ја направеше истата реакција на Фабрегас по контактот, требаше каталончето да јаде црвен. Ама тоа не е возможно да се случи, зашто некој се пички од фудбалерите, а некој не. Не е интересно сите да се исти нели.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
лол, батка, Севиља имаше црвен картон и предност против Барселона и ти сакаш да напаѓа !?
Не реков дека требаше да напаѓа,реков се бранеше а Барселона напаѓаше,ризикуваше.Секој играше на својата карта-Севиља со својата дефанзивна игра базирана на полуконтри и контри,додека Барселона на напад.Дури и да немаше црвен картон,Севиља исто ќе се поставеше.
Зборот ми е...во таква ситуација или очекувај гол на севиља од полуконтра или контра или пак на Барса бидејќи нонстоп напаѓа и го бара тој мал простор во толку играчи.

Затоа реков Барселона заслужено победи бидејќи си ја посакуваше победата и тргна по неа храбро...

B

Beck's

Гостин
Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with
the ball with his hand or arm. The referee must take the following into
consideration:
the movement of the hand towards the ball (not the ball towards the hand)
the distance between the opponent and the ball (unexpected ball)
• the position of the hand does not necessarily mean that there is an
infringement
• touching the ball with an object held in the hand (clothing, shinguard, etc.)
counts as an infringement
• hitting the ball with a thrown object (boot, shinguard, etc.) counts as an
infringement

Boldiranite tocki, za slucajot Thiago

Член од
17 мај 2011
Мислења
1.368
Поени од реакции
2.886
Што си изглуми Цеск, си изглуми.
Што изигра Тиаго со рака, изигра.
Што победи Барселона, победи.
И што? Џабе кењате кога е иста ситуацијата на табелата. Затоа и ретко пишувам во темава, оти преку .!. ми се мадридистиве и другите што си имаат комплекси од Барселона со нивните исти е*ени постови.
Со почит, фан на Барселона.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Зборот ми е Барса ја посакуваше победата(не дека севиља не ја посакуваше) но Барса фрли се на една карта(ако тоа го примети) а Севиља се бранеше-тоа е,во тој момент можеше контра да секне и да победе севиља или барса да израмни или победи(како што се случи).
Каде забелеша дека реков посед?Реков напаѓаше,играше поконкретно за разлика од севиља.И на крај ризикот се исплати.
А да цмизлиш како судиите биле за Барселона е стварно детски.Незнам дали лани се секаваш каква наклоност имаа кон Реал судиите? Дали се сеќаваш колку лани Барса беше оштетувана во Примера? Или заборави?

Искрено,вечерва не видов наклоност(можи ве боли победа во 90+).
Да, ме боли левиот прст од десната страна за вашата победа.
Не реков дека судиите ви се наклонети вам, нам, исти курац, секако се помогнати и двете екипи, мислам дека го расчистивме тоа пред едно дваесеттина страни во оваа тема.

За црвените не отстапувам ама ич. За смешни работи ги судат врз вашите противници. Секако тоа е по провокација или глума на некој ваш играч, после се лутите кога зборуваат за вашите играчи дека се глумци, дајвери и други срања. Не се тие криви ама ич, туку слепине што ги ставаат да делат фудбалска правда.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.766
Поени од реакции
11.757
Се собрале хејтери и кењаат за Барса. :гик:
Демек некој од вашиот омилен клуб да го направеше ова што го направи Фабрегас ќе се буневте тука против него и доколку победевте немаше да ја рачунате победата? Глупости...
Идиот е Медел, наседна на провокација од Фабрегас и тоа е тоа. Вакви ситуации се дешавале и ќе се дешаваат и во други клубови.
После Барса ги утепа, посебно третиот гол. :drk:

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
Жалосно е ова што се случува... жалосно.

жалосно е шо плачете сеа за нефер утакмица, кога лани забравивте како ја освоивте Примера. ама плачете си, навикнани сме на тоа

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.256
До кога бе вака? Цел свет гледа, срамота е веќе. Фабрегас гледам голем лајнар стана откако премина во Барса. Како и цел останат тим од лајнари. Не знам за што попрво да пишам, за актерските способности на лиглево или за раката на Тиаго... Вакво сценарио беше и за очекување, некако вака оди тоа - губи барса, црвен картон за противникот, па пенал, па пресврт. Сега само пеналот го немаше.
Сега некој ќе ме цитира со листа на правила, па ќе ме убедува дека се е океј.
И не, не го гледав натпреваров затоа што сум го пишал на ливче, туку другарче фан на Барса ме натера да му правам друштво. Џабе, кога се изнервирав.
Алал вера, ваков фудбал ни Монти Пајтон нема измислено.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Што си изглуми Цеск, си изглуми.
Што изигра Тиаго со рака, изигра.
Што победи Барселона, победи.
И што? Џабе кењате кога е иста ситуацијата на табелата. Затоа и ретко пишувам во темава, оти преку .!. ми се мадридистиве и другите што си имаат комплекси од Барселона со нивните исти е*ени постови.
Со почит, фан на Барселона.
ок , бар си призна
е добро де за што сакаш да пишуваме за тоа каква прекрасна економија водите со најпрекрасниот претседател, што сакаш само да ве фалат.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.366
Поени од реакции
12.792
Дефинитивно Фабрегас прераснува во одличен глумец :facepalm:

В

Ваздух

Гостин
И ај како човек да не ја мрази Барселона? Вакви играчи ја уништуваат репутацијата на клубот. Гнаси. Па уште се фали демек бил задоволен што придонел за победата. Шупак.

Барселона од 2005, да ти беше мерак да ја глеаш... овие моменталниве се бљувотина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom