Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.931
Поени од реакции
116.381
А во што Челзи би имал подобар тим од Лестер? Варди за Абрахам е Суарез, средината на Лестер све се млади играчи како Тиелеманс, Медисон, Ндиди , Барнс кој за сезона две ќе ги купуваат за огрмни суми на пари, додека кај Челзи освен Канте другото е све преценето. Одбрана и голман се тука на исто ниво ако не и подобра на Лестер и едино што Челзи има подобри крила.
Другар дај не тропај жити очи. Жоржињо, Ковачич, Баркли, Канте, па овие за средината на Лестер се глобтротери.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Се согласувам, ама истото важеше и пред трансферов на Луиз :D
Ај со него имаа некоја опција, ќе изиграше некоја утакмица на ниво иако мене ми е огромен шарлатан ама ако не земат нешо сега ќе им се деси бродолом па ќе го молите Дрогба да убрза курс за тренер у декември.

Член од
10 март 2013
Мислења
59
Поени од реакции
63
Кепа
Азпи - Кристенсен - Зума - Емерсон
Жоржињо - Ковачич/Канте
Педро - Баркли/Маунт - Пулишич
Абрахам
Не знам дали ќе биде спремен Канте затоа што само 15 минути на последната пријателска изигра, ама Жоржињо и Ковачич добро функционираа како двојка на припремиве. Помеѓу Баркли и Маунт е 50-50, они беа двајцата најдобри играчи на припремите. Другото е тоа.

Што сака да направи, тоа нека си направи. Зошто мене би ми било гајле?
прв избор на Челзи у шпиц ке им биде Абрахам оваа сезона?

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.859
Поени од реакции
10.230
Томори лани му беше најдобар играч на Лампард во Дерби. Он ќе остане како четврт избор. Доколку не ја спукаа со Луиз, му спремаа позајмица во ПЛ.
Абе сепак колку и да бил добар во Чемпионшип, без искуство во ПЛ е ризик. Луиз е проблематичен карактер познато сигурно со Лампард ја спукале инаку нема шанса да останат вака само со детево

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.859
Поени од реакции
10.230
Сака да игра Луиз, во Челзи ќе беше резерва.
Тешко дека кај нас му гарантирале прв тим ама ваљда гледа поголеми шанси. Кога ќе се врати Холдинг од повреда незнам дали Луиз ќе биде прва постава

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Другар дај не тропај жити очи. Жоржињо, Ковачич, Баркли, Канте, па овие за средината на Лестер се глобтротери.
А Лофтус Чик?
Ај со него имаа некоја опција, ќе изиграше некоја утакмица на ниво иако мене ми е огромен шарлатан ама ако не земат нешо сега ќе им се деси бродолом па ќе го молите Дрогба да убрза курс за тренер у декември.
Како би земале кога имаат трансфер бан :D
Ќе видиме, јас сметам дека Зума и Кристенсен имаат огромен потенцијал, а и за Рудигер имам добро мислење. Ама ќе мораат сите да ја искористат приликава и да се издигнат на повисоко ниво. Со нив и Томори нормално, еве со ова му се отвори одлична шанса.
прв избор на Челзи у шпиц ке им биде Абрахам оваа сезона?
За почеток мислам да, ама ќе ротираат со Мичи и Жиру, па ќе видиме дали некој ќе се наметне.
Тешко дека кај нас му гарантирале прв тим ама ваљда гледа поголеми шанси. Кога ќе се врати Холдинг од повреда незнам дали Луиз ќе биде прва постава

Абе види, Луиз не ви е некој апгрејд, ама сепак е подобар од се што имате моментално. Ќе игра цело време.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Ковачич за мене е еден од најпреценетите играчи. Лани Баркли му го зема местото, играч кој беше сметан за преценет со години уназад. Жоржињо со неговиот пас назад не е играч.
Мене оваа средина на Челзи ми е најтапа од било која од кога ја гледам фудбал. Нејќам да бидам Џои Трибиани па да пробувам да ви го сменам мислењето. Можеби грешам, затоа ќе оставам да видиме што ќе каже сезоната, ама засега стојам на ова.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
и јас мислам дека има преголем зјап моментално од Чемпионшип до ПЛ, затоа баш ме интересира дали Хендерсон со Шефилд ќе ја повтори истата сезона и дали Џејмс ќе се снајде во ПЛ.

Барем кај Челзи редно е еднаш да се види дали сиве овие играчи што ги шетаа по Европа како да се на играорна имаат штоф за ПЛ, еден вид на среќа во несреќа трансфер забраната.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.859
Поени од реакции
10.230
А Лофтус Чик?

Како би земале кога имаат трансфер бан :D
Ќе видиме, јас сметам дека Зума и Кристенсен имаат огромен потенцијал, а и за Рудигер имам добро мислење. Ама ќе мораат сите да ја искористат приликава и да се издигнат на повисоко ниво. Со нив и Томори нормално, еве со ова му се отвори одлична шанса.

За почеток мислам да, ама ќе ротираат со Мичи и Жиру, па ќе видиме дали некој ќе се наметне.

Абе види, Луиз не ви е некој апгрејд, ама сепак е подобар од се што имате моментално. Ќе игра цело време.
И ја то реков во фк, ама за Холдинг сите во клубов имаат високо мислење, мислам дека со Сократис ќе играат прва

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.381
Поени од реакции
12.812
Ви текнува како Арсенал играше многу подобар фудбал од кога си отиде Анри, периодот 2007/08, истото може и на Челзи да му се случи.
Додека беше Азар во Челзи сите играчи гледаа него да му подадат и очекуваа цело време да ги вади од калта, слично ко со Арсенал и Анри, може со заминувањето на Азар останатите играчи ќе превземат поголема одговорност.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Ковачич за мене е еден од најпреценетите играчи. Лани Баркли му го зема местото, играч кој беше сметан за преценет со години уназад. Жоржињо со неговиот пас назад не е играч.
Мене оваа средина на Челзи ми е најтапа од било која од кога ја гледам фудбал. Нејќам да бидам Џои Трибиани па да пробувам да ви го сменам мислењето. Можеби грешам, затоа ќе оставам да видиме што ќе каже сезоната, ама засега стојам на ова.
Ништо не си гледал ти очигледно.

Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
Ај да си дам и јас еден осврт.

За мене и годинава фаворит број 1 е Сити.Не заради Гвардиола, не заради бројот на играчи, туку заради КОИ играчи ги имат во тимот. Мојме да хејтаме и да зборвиме колку сакаме за нивната трансфер политика, парите со кои шо располагет и како ги трошет, ама не се појке единствените (видите само годинава колку јаки трансфери се исподешаваа насекаде, а не само во Реал/Барса/Сити/ПСЖ ко во последниве години) и требит да се признајт дека моментално се број 1 во таа игра. Ги задржаа сите главни играчи, на секоја позиција имет две па дури и три опции, имет такви зналци шо может да игрет од 3-4-3 до 5-3-2 без проблем кога им душа посакат, Де Брајне (кој за мене е најдобриот везњак во ПЛ ко ќе е здрав а сега така делуват) се враќат назад..едноставно не гледам како может да бидет турнати од врвот. Не ги сакам како клуб, ама обожавам да ги гледам.. и мислам дека годинава ќе бидет шампиони со двоцифрена разлика пред вториот, ако не се исподешават некое чудо или повреди да ги покосет.

За Ливерпул не знам шо да кажам. Јасно е дека ја имет најдобрата и најкомплетната одбрана во двата правци шо можда некогаш ПЛ ја видела, едно од најубоитите триа шо кога им е денот барем на двајца од нив, јајш 5 комада ко из шале....али стојам на то дека во денешно време средината е таа шо ја носит играта првенствено, а послем и титули на крај. А средината на Ливерпул мене лично (а ќе видиме дали сум во право) ми е далеку послаба од таа на Сити. Да знам, лани изиграа оган, и во ПЛ и во ЛШ и нијанси фалеа за дупла круна, и Милнер трчат како коњ, и Хендо командат, и Вајналдум мојт да играт како полушпиц се то...али го немет тој квалитет да се разноврсни во даени моменти. Луцидни, имагинативни. Лани мислам дека многу многу никој не ги редеше в уста за толкави фаворити заедно со Сити, бар не на почетокот на сезоната..али годинава Ливерпул е тимот шо требит да се победит, на сите екипи утакмицата со Ливерпул ќе им бидит д спешл уан (заедно со таа на Сити), и секоја екипа посебно ќе се спремат за црвените. Со играчкиот кадар со кој моментално Ливерпул располагат мислам дека тој притисок немат да го издржит..особено ако се десит некоја повреда измеѓу + тенката клупа. Ќе немат посреќен од мене ако Ливерпул освојт, по шо уз курац веќе со ПЛ постот ама не.. не бар годинава. Дај боже да грешам :)

Челзи ми ги потценвите многу на форумов.Оправдано или не .. времето ќе покажит. Аливо најмала рака со Јунајтед се во исти кош. Ако не и малку погоре. Растеретени од Хазард, со Лампард како тренер, забрана за трансфери, без големи очекувања и помпи...секој фан на Челзи е помирен дека лош резултат (5то место и надолу) е сосема ок во даенава ситуација...Ќе игрет растеретени, полни се со млади талентирани играчи спремни за докажвење.. не знам баш дали ќе е така лесно против нив :)

Арсенал изгледат многу подобар од лани...али со таа одбрана немат шо да барат титула или пак второ место.
Во случај Ливерпул да "тушнит", Тотенхем како најконзистентна екипа од вториов ешалон на топ 4 ги гледам како пратња на Сити. Костурот го задржаа, донесоа интересни имиња, Кејн лани имаше за негови стандарди мех сезона шо значит годинава ќе спукат +30 гола пак, а и Ло Селсо ако го донесет ќе имет уше едно дивокучешо трчат ко лудо и знајт да играт со топка.

Флоп на сезоната: Евертон - дури да се консолидират тој тим ќе им требит време. Измеѓу 8-10 место.
Изненадување на сезоната : Бурнемут - типувам дека годинава ќе фатет ЛЕ :)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Мислам дека Ливерпул нема да ја повторат ланската сезона и ќе бидат цврсто зацементирани на второ, далеку од Сити, но далеку и од останатите конкуренти од 3-6, а таму искрено не давам прогнози, Тотенхем делува како најсигурен за топ4 ама лани и они не беа далеку да завршат на 5-то. И без оглед што Челзи е ослабнат, Арсенал засилен, Јунајтед се засили во одбрана но заслабна во напад, нема шанси ни да се претпостави како ќе играат овие тимови и што резултати ќе извадат, премногу променливост во форма има кај сите четири.

Дека некој од Лестер, Волвс, Евертон ќе дојде до топ4 па и до топ6 не верувам, но ќе бидат ептен тешки противници на нивни терен и ќе кинат многу бодови.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.931
Поени од реакции
116.381
А Лофтус Чик?
Pa ne znam sto tocno igra on, ne bese poofanziven? Mada nema veze ete i on neka e vo grupava, ali i bez nego za Lester se Real Madrid.

Inaku posekako ocekuvam Lester da bidat zaebana ekipa, Brendan e odlicen trener i imaat solidna ekipa. Ocekuvam vo prvi 8-9 da bidat.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.912
Abe neli njukasl gi zemaa arapi u rodninski vrski so ovie od siti ...
So bidna od toa ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom