Portal 2

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Предпоставувам ја сакате играта бидејки онака на крај го имате чувството: еејј колку сум паметен :)))
Инаку џони, нема смисла да се дискутира за играва. Бидејќи една страна гледа професионално а друга страна како обичен корисник што чат пат игра игри :)
Да, има голем утицај и “брао као ми текна“ моментот :)
Али тоа е психолошка финта за повеќе да ти се игра и да не се осеќаш како заморче туку како главен лик :)

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Не ми е јасно шо толку напади врз Портал 2 ..
- Не е оригинална (ирелевантен критериум за одредување на тоа колку е игра забавна.)
Наброј ми 5 игри што имаат сличен гејмплеј на Портал, за разлика од CoD, MoH , Battlefield i остали франшизи, кај кои повторување = монотоност = досада.
- Не е интересна (субјективно мислење , зависно до жанровски преференци и мал миљон други фактори)
- Не била игра , слагалица била. Dude WTF?!?! Ако се осеќаш убаво додека го правиш тоа , ја оправдува зависноста. Мислам слобода на толкување е тоа. Ај сеа CoD не е игра туку е воен симулатор. Објасни ми го феноменот - Puzzle Game. Толку.

Тоа е моето мислење, секој си има право на свое, ама читајќи го бибил добро би дошло едно Hipster Gamer Kitty meme , Found the game on isohunt - Delete from hard drive and trash talk it on forums.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Не ми е јасно шо толку напади врз Портал 2 ..
- Не е оригинална (ирелевантен критериум за одредување на тоа колку е игра забавна.)
Забава Свезнајко? Пак ли со таа забава...

- Не била игра , слагалица била. Dude WTF?!?! Ако се осеќаш убаво додека го правиш тоа , ја оправдува зависноста. Мислам слобода на толкување е тоа. Ај сеа CoD не е игра туку е воен симулатор. Објасни ми го феноменот - Puzzle Game. Толку.
Не мислам на таква сложувалка. Портал 2 на пониско ниво е да речиме игра од жанрот игра со сложувалки, треба да размилиш и да ги решиш.
Но јас не зборувам за тоа, зборувам за едно повисоко ниво. Пример, Осада. Очигледно на пониско ниво тоа не е сложувалка, нема многу мислење. На повисоко ниво очигледно не е и игра, туку интерактивно дело. Интерактивно е, игра не е, како да го наричеме. Интеракитвно дело? Можи ама можи и интерактивна сложувалка, е за таква интерактивна сложувалка мислам. Кликаш и ги редиш настаните, ги сложуваш. Значи во Осада нема некое си размислување како да ја „решиш“ ама сепак така може да се нарече.
Да не должам многу, досега игрите се покажале како позабавни од овие другиве. Не дека другиве нечинат, има супер интерактивни дела/сложувалки (самата осада е добра).
Проблемот со Портал 2 е што пробува да се движи меѓу тие две и некако како да не успева во тоа, како да забушава. Пробува да биди целосна игра, а ја нема слободата на игра - настаните се редат еден редослед преку редење на портали и рипање преку нив.
Колку за појасно, еве еден директен пример (осада многу јасно не е игра) за игра која се движи на таа граница, баш вчера го пробав, Amateur Surgeon
.
Тоа е моето мислење, секој си има право на свое, ама читајќи го бибил добро би дошло едно Hipster Gamer Kitty meme , Found the game on isohunt - Delete from hard drive and trash talk it on forums.
Хипици, Хипстери, Мејнстимовци, Нубци, Хардкораши, зошто да се делиме. Нели сите сме браќа.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Бибил од сите членови на форумот што пишуваат на темава, само тебе ти пречи играва (само ти идеш контра). До кој е проблемот, до тебе или до сите останати?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Бибил од сите членови на форумот што пишуваат на темава, само тебе ти пречи играва (само ти идеш контра). До кој е проблемот, до тебе или до сите останати?
До ниеден. Сите сме луѓе, бојата е насекаде околу нас... расфрлана.
ЉоЉ, јас мислев дека за тоа се животните искуства:tapp:
П.С. само што "ја свртев" :sekss:
Се е животно искуство.

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Добро бре луѓе играта едноставно не му се допаѓа и има аргументи да каже зошто е така. Неможе сега вие да го убедите во нешто спротивно. Портал 2 јас денес целосно ја завршив (со се ко-оп). Просечна според мене, ја завршив целосно само бидејќи немав веќе што да играм. Од четири игри што почнав да ги играм минатиот петок оваа беше последната што ја завршив. Ми беше како игра на 15-20мин играње. Пушти ја, сврти 2-3 chambers, исклучи и пушти Shogun или нешто друго. Повеќе во меморија ќе ми остане времето кога ја играв оригиналната Портал одколку оваа.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Добра е бе портал 2, не знам што сере овој бибил ама ако не му се свиѓа едноставно нека каже, се прифаќа не мора да трола тука 5 страни.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Забава Свезнајко? Пак ли со таа забава...
И концентрационен логор е збогатување на твоето животно искуство , па не те глеам да трчаш таму :/

--- надополнето ---

Кои „повисоки нивоа“ жити се ? Да не имаш некои чакри отворено или слично ?
Со портал 2 е претставен предизвик на просторно размислување и го решаваш. Тетрис ениуан? Викај си ја ти и нид фор спид интерактивна сложувалка ако сакаш w/e.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Имам само три збора за оваа игра.
Best. Game. Ever.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Кога ќе стигнеш во стариот дел од играта, таму со експериментите од 1940 со Cave Johnson, кликај ги (USE) сите тие “домофони“ што ги има скоро до секоја врата, коментарите се EPIC!
Ејј касно ти го видов цитатот, го поминав тој дел сега сум мислам на крајниот chapter The Ich, одкога ќе ја свртам мора сите да ги слушнам, како и што скоро секој знак го прочитав.

bibil брат, признај дека не можеше да ја свртиш без walkthrough зашто ти е тешка, нема да те нападнеме. :)
Дефинитивно и заради тоа не му се свиѓа :kesa:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Добра е бе портал 2, не знам што сере овој бибил ама ако не му се свиѓа едноставно нека каже, се прифаќа не мора да трола тука 5 страни.
Да се трола е лошо.
А секоја добронамерна критика е добредојдена.

Кои „повисоки нивоа“ жити се ? Да не имаш некои чакри отворено или слично ?
Со портал 2 е претставен предизвик на просторно размислување и го решаваш. Тетрис ениуан? Викај си ја ти и нид фор спид интерактивна сложувалка ако сакаш w/e.
Добро батали тоа, не се разбираме. Чакри жими...
Јас добро си знам што е што. (NFS си е игра, лол)

Но кажав и други доволно разбирливи аргументи против играва: многу едноставен и едноличен гејмплеј, никаква слобода, невидливи ѕидови во нивоата, едноставна приказна раскажана линеарно и неинтерактивно итн.

Дефинитивно и заради тоа не му се свиѓа :kesa:
:facepalm:
Не е заради тоа. Без walk ја завршив.

Kajgana Shop

На врв Bottom