- Член од
- 6 јуни 2009
- Мислења
- 3.094
- Поени од реакции
- 445
Па нели за тие фудбалите кажував еднаш. Или за продолженијата сакаш да извлечиш поента?Ме мрзи да ти елаборирам шо мислам.
Само ќе те прашам. Ззашо бе коа искачаат FIFA/PES 2000/1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/11/миљон никој не ги хејта? Стварно не ми е јасно, шо е боље у новата фифа? Графиката? Која графика коа глеаш од горе мравки као трчаат. Фудбалот е тој.
It's a tinker isn't it...?
------
Јас доволно кажав, ти не си разбрал. Е сега можеби употребив стручни поими. Ај ќе пробам и тоа да го објаснам.Батали, ништо не кажа.
Narbacular DropВикаш - неоригиналност. Добро. Кажи ми една игра која е оригинална т.е. нема нешто што го има некоја друга игра? За разлика од другите кои би имале сличности со уште неколку стотици игри, Портал 2 тие сличности ги има со една игра а таа игра е претходник. Смешно е тука дури и понатаму да се контрира.
Tag
Интерактивна не интегрална :/. Тука не си ме сфатил очигледно. Незнам колку ќе сфатиш од неколку реченици но еве.Следно - интегрална сложувалка. Добро. Нека биде така. Што е лошо во тоа?
[...]
Интерактивно - нешто (систем) со/на кој ти (друг систем) дејствуваш и тоа на некаков начин исто дејствува.
Сложувалка - некаков растурен систем кој треба да го донесиш во ред. Во главно се сложуваат по еден единствен алгоритам. Тоа можи да значи и само еден начин на решавање (линеарно решавања).
Интерактивна сложувалка - сложувалка зачинета со интерактивност. Повеќе иди како шминка, а некогаш е неопходна за да создадеш сложувалка со фиктивни елементи - значи комбинираш видео и интерактивност и вметнуваш сложувалка во тоа.
Игра - игрите по дефиниција се интерактивни но тие имаат нешто плус. Тие имаат нешто што цело време активно ќе делува на тебе (и ти на него). Јас си го викам реактант и тоа може да биде опонент, кооперант или нешто трето.
Значи тука оди она
----bibil напиша:ти ги заебаваш порталите и тие те заебаваат тебе.
Која приказна? Порталиве немаат приказна. А таа од HL си е HL.[...] плус во која има додадено фантастична приказна (приказната знаеш и самиот дека не е само со Портал 2, туку и ги преминува границите на Портал1,2)
И сега уште еднашАбе џабе се праи муабет и се кења.
Ако некој уопште стаил слушалки и слушал шо кења Cave Johnson и општо другите конверзации и приказната и ги посетил малкуте до сепак скриените собички - ќе сфател дека ова е една комплетна игра која убаво ги испреплетува нештата, кулминацијата е топ - само расплетот намерно го нема за да можат да ги испреплетат приказните со hl2-ep3. Е тогаш ќенкајте да ве видам.
-----bibil напиша:Значи една игра може да има приказна, може да има хумор, може да има сложувалки но добра игра е добра ако има игра со приказната, ако има игра со хуморот (хмм, интерактивен хумор...), ако има игра со сложувалките
За ХЛ и за тие ситниците што мислиш дека се кузнај што (извртена приказна, ...) другпат во друга тема. А инаку имам кажувано нешто за ХЛ само не си читал изгледа.Дали ова значи и дека Half-Life 1/2 серијалот е глупости?
Меѓу другото и така гледам. Само она лев клик десен клик нема врска, какво сака нека биди копчето. Значи гледам дека во играта ти само си редиш портали и само одиш напред, нема назад, нема лево.Или ти гледаш: лев клик - плав портал, десен клик - портокалов портал?
Ја играм наизменично на гејмпад и на тастатура. :icon_mrgrСмени си ги контролите, ете ти нешто ново![]()
-------
Креативност FTL, долу креативност, умри креативност (иронија нормално).Да се надоврзам на муабетов, во една друга тема bibil спомна дека Portal 2 требала да биде БЕЗ портали (и беше поткрепено тоа со линк со изјава на некој од Valve бла бла...).
Да се десеше тоа - ќе беше најголемиот fail што му се десил на гејминг светот ever. Игра што се вика Portal да нема portals. the FUCK?!?!
Тоа ти е исто ко Serious Sam III да не се игра со Serious Sam, туку со некој од тие вонземјаните.
Мислам... HELLOO?!?! ANYBODY HOME???
------
И уште еднаш, давам само критика, не серам, не хејтам. Ако го правев тоа немаше ни да ја играм играта.