Playstation 3

• Креатор на темата A__
  • Време на започнување

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Бев денеска го видов во Оне Охрид, штета што не го имаат уклучено да се размавав таму хахаха

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
На кого му се допаѓа Uncharted кецот, да ми објасни зошто му се допаѓа? Не ми е интересна некако, уствари ич, и се чудам бидејќи нели ја зборат како ептен јак наслов.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
На кого му се допаѓа Uncharted кецот, да ми објасни зошто му се допаѓа? Не ми е интересна некако, уствари ич, и се чудам бидејќи нели ја зборат како ептен јак наслов.
Хммм... добра приказна? Интересни карактери? Гејмплеј?

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Хммм... добра приказна? Интересни карактери? Гејмплеј?
Ако си ги играл Томб Раидер , Индиана Џонс нема да бидеш фасциниран, све ќе ти биде веќе видено ... Spoken from experience :P

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Епа вака за Uncharted:

Графика: Солидна, и тотално небитна. Играм 2Д игри ебаго.
Звук: Ми се допаѓа.
Карактери: Drake е тиква, многу се прави паметен и не ми се допаѓа како го имаат стереотипично направено
Физика: Движењата на ликовите во играта ми се многу неприродни, бавни и чудни, така да често ми се случува некој да ми ги избегне сите куршуми во матрикс стил, или јас со карактерот да паднам во некоја дупка при скокање.
Контроли: УЖАС! Никаков риспонс, Drake се движи како пијана желка, нишанењето е одвратно.
Гејмплеј: ЃУБРЕ! Поскокај малку, отиди на некоја чистинка, ќе излезат 100 души, ќе ги покољаш, идеш даље. Ретардирано. Melee ударите се бескорисни, бидејќи Drake е како пијана желка, дур изведува мелее удари на 1 човек, 10 други го решетаат до смрт со калаши. Непријателите се вонземјани, треба да им испразниш цел шаржер за да рикнат, или 2-3 хедшота. Многу е глупо што сум на пола игра а имам направено ачивмент за 100 хедшоти, значи одприлика сум убил 200 луѓе. Кој БУДАЛА најмува цела армија за да го сопре Drake да си игра Индијана Џонс во џунглата?
Приказна: Приказната е единственото што ме тера да ја доиграм, многу ме интересира што ќе најде на крај.

Стварно не ми е јасно како играва има позитивни критики. Јас би и дал 3.5-4 оценка од 10.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Епа вака за Uncharted:

Графика: Солидна, и тотално небитна. Играм 2Д игри ебаго.
Звук: Ми се допаѓа.
Карактери: Drake е тиква, многу се прави паметен и не ми се допаѓа како го имаат стереотипично направено
Физика: Движењата на ликовите во играта ми се многу неприродни, бавни и чудни, така да често ми се случува некој да ми ги избегне сите куршуми во матрикс стил, или јас со карактерот да паднам во некоја дупка при скокање.
Контроли: УЖАС! Никаков риспонс, Drake се движи како пијана желка, нишанењето е одвратно.
Гејмплеј: ЃУБРЕ! Поскокај малку, отиди на некоја чистинка, ќе излезат 100 души, ќе ги покољаш, идеш даље. Ретардирано. Melee ударите се бескорисни, бидејќи Drake е како пијана желка, дур изведува мелее удари на 1 човек, 10 други го решетаат до смрт со калаши. Непријателите се вонземјани, треба да им испразниш цел шаржер за да рикнат, или 2-3 хедшота. Многу е глупо што сум на пола игра а имам направено ачивмент за 100 хедшоти, значи одприлика сум убил 200 луѓе. Кој БУДАЛА најмува цела армија за да го сопре Drake да си игра Индијана Џонс во џунглата?
Приказна: Приказната е единственото што ме тера да ја доиграм, многу ме интересира што ќе најде на крај.

Стварно не ми е јасно како играва има позитивни критики. Јас би и дал 3.5-4 оценка од 10.
На шо дификулти играш? Ако играш на Крашинг, не знам што очекуваш... Али сепак вкус е во прашање :), кецот го свртив два пати (еднаш нормал па потоа крашинг) и уживав во тоа :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Абре кој крашинг, прво играње ми е на нормал. И уште нешто - Противниците се тооолку прецизни што можат од 900 метра да те зденат со обично пиштолче и да ти одерат третина енергија. Иако се само обични копуци, а не тренирани војници. Исто така ги рушат законите на физиката со тоа што пукаат од cover и куршумот ме погодува дел од секунда пред всушност да излезат од cover. А и знаа кога ќе се појавиш, само што ќе им дојдеш во видно поле одма те дочекува куршум, иако сеуште не ја довршиле анимацијата на вртење, вадење оружје и пукање.

Исто така на екранот нема healthbar туку кога те пукаат сликата губи боја и станува црно-бела. Ова е толку фрустрирачко во тропските нивоа бидејќи ама баш ништо неможеш да видиш во црно-бело.

Стварно не ми е јасно. И двојката ако испадне волку лоша, ќе си ја мавам главата од ѕид.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Абе ајде не е толку тешко како што викаш :). Иначе на нормал 1 куршум во глава и умираат, додека 3 куршуми треба во торзо/нозе. На крашинг исто така умираат со еден куршум во глава, додека ти треба преку 5-6 (со пиштол зборувам) во торзо.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Брее ја посравте играва. И Far Cry имаше скапан AI, Излагаш и ке те скине некој од нигде-никаде па никој не викаше дека е играта лоша ами дека е....challenging :)
И healthbar, хех ја колку што знам од 2005 па наваму да неречам сите се се со тој мутав Health систем, MW2 e тежок crap со крвојте кои го заматуваат цел екран али кога ке помислиш тоа и е поентата duck n shoot Како инаку ке се скриеш ако не се почуствуваш загрозен ака лимитиран во случајов со црно белата прегледност
Мада Ок вкусови се во прашање И јас имам плукано игри кои се оценети ептен добро....Ке го видам Sepiroth кога ке ја заигра MGS4 колку ке биде објективен :)

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Луѓе има ли некој искуство со американски плејстејшн 3 ?
Како што читам со игриве не би требало да има проблем,пошто биле region free,што значи дека ќе можам фудбаливе да ги играм online,ама незнам дали додатната опрема ( тастатура,џоистици и сл.) купена од кај нас ќе функционира на американскиот плејстејшн.Ај ако знае некој нека каже.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Потполно е ист америчкиот со европскиот PS3. Дур ни конвертор за струја нема да ти треба, PS3 има напајање и за 110W и за 240W, само кабел ќе си смениш, 50 денари.

A за игрите, зависи од играта. Ако купиш европска верзија на фудбалот, ќе те носи на европски сервери онлајн и ќе имаш европски DLC.

Vargo _online

プレイステーション3
Член од
1 мај 2010
Мислења
492
Поени од реакции
59
Утре се разбира дека ќе одам, a денес во поминување изиграв еден пинг понг :)
И ја се размавав на тоа ПингПонгот и закон е еве ви клипче да си се смеете :eek:jea: ......
......

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Потполно е ист америчкиот со европскиот PS3. Дур ни конвертор за струја нема да ти треба, PS3 има напајање и за 110W и за 240W, само кабел ќе си смениш, 50 денари.

A за игрите, зависи од играта. Ако купиш европска верзија на фудбалот, ќе те носи на европски сервери онлајн и ќе имаш европски DLC.

Конвертор за струја по се изгледа ќе треба пошто ми рекоа дека на него пишувало 110 W, и исто така пишувало region 1..Ама ако е само тоа,не е проблем ќе земам еден конвертор за струја и готово а за регионот нема веза,секако само за игри ќе го користам..А доста поефтин ќе ми испадне од америка да ми го донесат

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
И ја се размавав на тоа ПингПонгот и закон е еве ви клипче да си се смеете :eek:jea: ......
......
хаха си требал да ставиш некоја песна "I LIKE TO MISS IT, MISS IT" :):)
Абе а да не знаете каде се сликите што ги сликаше оној ќелавиот.

Kajgana Shop

На врв Bottom