Епа вака за Uncharted:
Графика: Солидна, и тотално небитна. Играм 2Д игри ебаго.
Звук: Ми се допаѓа.
Карактери: Drake е тиква, многу се прави паметен и не ми се допаѓа како го имаат стереотипично направено
Физика: Движењата на ликовите во играта ми се многу неприродни, бавни и чудни, така да често ми се случува некој да ми ги избегне сите куршуми во матрикс стил, или јас со карактерот да паднам во некоја дупка при скокање.
Контроли: УЖАС! Никаков риспонс, Drake се движи како пијана желка, нишанењето е одвратно.
Гејмплеј: ЃУБРЕ! Поскокај малку, отиди на некоја чистинка, ќе излезат 100 души, ќе ги покољаш, идеш даље. Ретардирано. Melee ударите се бескорисни, бидејќи Drake е како пијана желка, дур изведува мелее удари на 1 човек, 10 други го решетаат до смрт со калаши. Непријателите се вонземјани, треба да им испразниш цел шаржер за да рикнат, или 2-3 хедшота. Многу е глупо што сум на пола игра а имам направено ачивмент за 100 хедшоти, значи одприлика сум убил 200 луѓе. Кој БУДАЛА најмува цела армија за да го сопре Drake да си игра Индијана Џонс во џунглата?
Приказна: Приказната е единственото што ме тера да ја доиграм, многу ме интересира што ќе најде на крај.
Стварно не ми е јасно како играва има позитивни критики. Јас би и дал 3.5-4 оценка од 10.