Некој да помогне?Имам проблем со пс3 од денеска. Само што го донесов дома од кај братучед ми, го вклучувам, палам мултимен и таман да ја изберам ГТА 5, покажа на тв-то No Signal. Ај викам хдми кабелот не сум го вклучил добро, пробав пак, после некоја секунда пак исто. Едвај некако со вади/ставај хдми кабел успеав да изиграм некоја мисија. Потоа го исклучив. Прееска го палам, пак исто. Едвај некако успеав да ја стартува гта и играв едно саат-два. Ја изиграв мисијата кај што мајкл си го спасува семејството, после тоа ништо не мрдна. Рестартирам, палам пак мултимен или ирис менаџер беше не знам, се појави наместо зелено сијаличе трепкаше како жолто и вентилаторите вртеа доста јако. Го исклучив. Пак го вклучив, палам SHowtime, No signal пак ми јавува. Исклучив и ќе видам сабајле како ќе реагира. Дали е можно да откажа нешто? Се плашев денеска да не е хдми излезот, ама ова ќе да е нешто полошо?
Чудно е што еден ден потоа палам играм со саати без проблем, на гасење на играта повторно No Signal. Или при палење на пс3 или при гасење на некоја игра, секогаш различно му дојде да појави No Signal.
Пред малку инсталирав најнов ирис менаџер, почнаа вентилаторите да бучат како авиони

Читав по форуми, барав решенија, те гаси се живо, па држи ОН копче да го детектира хдми кабелот, нема решение. Најверојатно треба reballing the chip(replacing the solder), не знам колку кошта тоа, можеби тоа е проблемот.
Ќе пробам деновиве со друг излез да играм(AV MULTI), да видам дали ќе имам пак проблеми.
Важно ГТА ја свртев и се изнауживав на графиката, секоја чест на тимот кој ја правеше.