Парк?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Macedonian напиша:
Тончи еве цитат од мојот пост да читнеш пак. Значи зезање со друштво, пиење не дека ја не го правам тоа. Го правам, ама во маало.

Прашањето ми беше, зашто баш у парк да го правам тоа? hehe:

Зашто таму нема да бидеш само со твоето друштво, туку ке сретнеш уште минимум 5 друштва други што ги знаеш или тек ке ги запознаеш.

Гижо напиша:
Зашто таму нема да бидеш само со твоето друштво, туку ке сретнеш уште минимум 5 друштва други што ги знаеш или тек ке ги запознаеш.

Ако може читни го и вториот дел од постот погоре, пошто напраив едит, па тогаш реплицирај пак. :helou:

Гижо напиша:
Демек, само во парк можеш да сретнеш луѓе што ги знаеш или да запознаеш нови :)

Ако си редовен посетител на паркот, нормално ќе сретнеш познати, ако не си, нема да знаеш жива душа.

Vikuska напиша:
na primer kaj nas ako pojdes vo kafik ke te izmerat od glava do peti ke te izogovaraat dobro ke izmislat 100 raboti i ke ti se rasipe filmot za vo kafik
Абе остај, и после ќе ти ги врзат рацете и нозете и ќе те фрлат од кеј у Вардар :)

Џабе карање, неможе на секој да му се сфиѓа искачање у парк де.

Мистичен напиша:
Демек, само во парк можеш да сретнеш луѓе што ги знаеш или да запознаеш нови :)

хахахах

Само му праев разлика од пиење у маало и пиење у парк.

Полека, полека, гледам си разменивте доста епитети, и имате доста предрасуди кои произлегуваат од преголемо генерализирање на работите.
Мистичен нема врска, добар дел идат во парк да се прошетаат да се разладат, да се видат со познаници, да сврзат лаф муабет, еве имам видено некои и на поосветлените тревници и по некое фризби да фрлат, али ен викам дека има и некои што идат да се пијанчат, некои пак се собираат малку да се напијат по една две пијачки пред да идат во некоја од дискотеките, кога има некој DJ, не викам не точно е дека има и луѓе што идат таму и да дуваат или да се начукаат, ама за нив кажувам јас дека треба да има некој со полициска значка кој ќе има ингеренција да ги препраќа во станица. Како и да е во Паркот има шаренило од луѓе кои може да видиш така да неблагодарно е да ги генерализираш, бидејќи има луѓе кои веќерта и немаат пари да седнат на кеј на кафе или пак да отидат во дискотека, или пак едноставно им се шета надвор а не им се седнува на кафе и сл. а сакаат да излезат од маало.
Значи Тончи не значи дека и тиа што идат на кафе на кеј дека не идат во парк, мене еден куп пати ми се има случено со другарите од клас да седнемем на кафе и сл. на кеј, да си тераме муабети, па после во парк два три круга, па да видиме што се случува во дискотеките и дали има нешто интересно за да се влезе, ако не се потрошуваат уште пола саат - саат муабети на некоја клупа во парк и по дома.
Единствено што му должиме на паркот е да го одржуваме чист, е тука некако ми чкрипи работава, бидејќи изгледа ко добар дел од луѓето ко да се родени на буниште.

Macedonian напиша:
Тончи еве цитат од мојот пост да читнеш пак. Значи зезање со друштво, пиење не дека ја не го правам тоа. Го правам, ама во маало.

Прашањето ми беше, зашто баш у парк да го правам тоа? hehe:

А више и кога почнавме со муабетот, литро со литро на пример пет пати боље би пиел во кафана. Си седнам ко господин, а не на тревата у парк каде што преку ден пола Скопје ги носи своите миленичиња на мочање. hehe:

Епа коки, можеш ти да кажеш и дека ти е поубаво да пиеш литро со литро и на месечината, тука више на некој начин муабетот преминува у вкусови и што ти знам. На одредени луѓе им е убаво да пијат у парк. И ко што кажа Месаја, не идат сите за да пијат таму. Значи, не се факајте само за пиењето.

Во парк во лето особено има најголема фреквенција на луѓе,можеш да видиш најразлични типови на луѓе,дружини,секти и сл што прават најразлични работи.Јас лично сакам да одам до парк,да прошетам,да свртам едно кругче,или само онака поминувам низ паркот додека да стигнам до дискотеките,чат пат да фрлам некое фризби со другарите.Некако не ми е филм да седнам во парк на трева и да разглабам некои тешки филозофии,да пијам и да чекам да пројде некој познат да се видам со него.Се тоа можам да го праам во маало,на раат од сите панкери,скинери и сл. кои кога ќе се начукаат ќе ми дојдат и ќе ми праат проблеми и не знаат каде се наоѓаат.

Не прават веќе проблеми ко пред 3-4 години, ги нема или си се потифки.

Бацилус Гагус, благодарам за објективните забелешки, претерафме со генерализациите. Сепак оние со кои јас највеќе се дружам во парк, на кеј седнуваат еднаш до два пати годишно. А и оние што се „инвентар” на кеј во парк доаѓаат еднаш до два пати годишно.
Сепак најголема е групата што се наоѓа и на двете места, иако најретки во присуството, сепак тие се неопходно камче во мозаикот наречен Градски Парк.

Инаку СМЕРТ, ако сакаш за 100 денари и вино и вода, брачко ќе мораш да пешачиш малку повеќе. Трафиката кај Парк сепак не верувам дека ќе ги има истите цени ко другите трафики во градов. Јас преферирам Каменица или Горско Џамбо со се 3 чашки 100 денари ми го наплаќаат. Во зависност од големината на друштвото земам по неколку шишиња.

И има денови коа не пијам ништо! Да не ме напраите сеа тука алкос или слично нешто неубаво.

Бај д веј, коа спомна момци со значки.
Последниот пат коа беф у парк имаше некое отворање на некоја од летните дискотеки и имаше по две комбиња со фул опрема (8 полициски специјалци со фул опрема во гепек, а опрема за брза интервенција на нив). А кога беф на трибјут ту Марли ме запреа момци од НТШ да си поправат малку муабет со мене, претпоставувате која им беше првичната намера, ама ги разочараф.
Едно време таму патролираше еден мој другар, полицаец во сина униформа, добар другар ама на работно место поприлично строг.

Ех парк ко парк. Трева, нафурани деца дека пијат, баш вчера две курви од 13 години пројдоа и се дереа како нема да пушат вечерва - али цигари.... Фино!

Размислував како можам да претепам џанаци пошо споро реагираат. Може ќефот да си го истераш и да не те фатат. Онака со палицата у темницата теп теп...

Боље него Биди Две дефинитвно.

И така. Макар што ако сум полиција би ги биел ко кучиња децана. Мрсули мали пијат алкохол. Идете дома бе, дечишта, на 12 ли се почнува кариера. Али умниве претставници на власта стојат на десет чекора и си го чешаат носот.

Според мене паркот е единственото нешто што не смее да се затвора. Прво како може да му се забрани на некој да иде во паркот кога паркот е отворен. Ај да му стават огради, врати и тако даље па да кажеме, али вака додека е отворен не смеат да го затвараат или да ограничуваат на време. Па не е тоа паркинг бе

Jas sum za PARK.. mrazam diskoteki i takvi stvari... a i bas e ubavo.. porano navecer nemase ziva dusa ali poslednive dve godini stvarno frenkfencijata naglo se zgolemi... a i bas mi e prijatno.. ti svirat na gitara.. ti si potpevnuvas.. cigarceto.. se zurkas do maksimum.. nikoj ne te ganja po rebra... nikoj ne ti zabiva shtikla u noga... raat si lezis na treva si brois zvezdi... se zezas do beskraj.. namesto da se budalis na shabanski pesni.... parkot u zadnje vreme (osven energy normalno) edinstveno mesto kaj sto izlagam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom