Парк?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Парк е најзакон место,и овие глупости,забрани затварања до некаде се оправдани,сериозно,14 години,дошол со Коњак ќе си игра,и после ќе напраи инцидент,дома ќе каже зел од постарите и оп ,парк е лошо место.Добро сега цајкани има појше,бар кај продавниците,ама не ми изглеа ко да праат нешо посебно.
Инаку за народот,па искрено порасна и бројот и типот на луѓе,секакви не има.

a toa moze da go napravi nasekade ne smo vo park.. samo sto cajkanite namesto da si rabotat rabotata za koja gi plakame tie zjapaat po necii zadnici i gradi

Mesaja напиша:
Мора да пиеш? Друштво имаш? Као може да биде досадно и глупо да седиш у парк со твоите најбољи другари да се заебааш, еве немора да пиеш?!
А мене па баш ми е боље коа пијам, барем расположен ќе си идам накај дома...
Не планирав више да постирам на темава али ај ептен дека ме цитираше!
Имам друштво и пијам!Али не во парк.Значи си седнувам културно во кафич или одам во дискотека и таму се заебавам со моите најдобри другари!
Не реков дека во парк ќе ми биде досадно али глупо да..затоа пишав не ми се прави филмот!
Прво стилот на облекување не ми е за да дремам по тревиве па после пола саат да ја вадам земјата од штиклите
Второ ми пречат пискотниците на пијаните копиљаци и лошата глетка
Трето..да се разбереме,не сум за затварање на паркот,тие што уживаат во тревата,темницата,алкохолот или што и да е,нека си го имаат тоа задоволство али под надзор на надлежните!:smir:

Tonchie напиша:
Бај д веј, коа спомна момци со значки.
Последниот пат коа беф у парк имаше некое отворање на некоја од летните дискотеки и имаше по две комбиња со фул опрема (8 полициски специјалци со фул опрема во гепек, а опрема за брза интервенција на нив). А кога беф на трибјут ту Марли ме запреа момци од НТШ да си поправат малку муабет со мене, претпоставувате која им беше првичната намера, ама ги разочараф.
Едно време таму патролираше еден мој другар, полицаец во сина униформа, добар другар ама на работно место поприлично строг.

Абе и мене пред едно 3-4 години ме запреа НТШ со другарите и другарките, а никој од нас не пуши ниту цигари, а уште помалку дошол во контакт со дрога, а немаше нешто посебно концерт и сл. дури чинам дека беше најобична Сабота вечер со Бабура во Колосеум.

Мистичен напиша:
Литро со литро ти е онака, врвот? Исполнување? Шо повеќе литри тоа подобро? :)

Da bese taka, ke pisev 2 so 2 ili 3 so 3... Litro so litro mi e dosta, onaka da mi dojde dusickata na mesto.

Tonchie напиша:
Инаку СМЕРТ, ако сакаш за 100 денари и вино и вода, брачко ќе мораш да пешачиш малку повеќе. Трафиката кај Парк сепак не верувам дека ќе ги има истите цени ко другите трафики во градов. Јас преферирам Каменица или Горско Џамбо со се 3 чашки 100 денари ми го наплаќаат. Во зависност од големината на друштвото земам по неколку шишиња.

Toa jas sto pijam, nema sansi da najdam za 100 denari, zasto pijam crveno vino i go mesam so Coca-Cola. A sekogas koga nemam pari si zimam Skopsko Magnum. Pa dobro, ne bas sekogas, vcera piev Fanta.

Bada Bing! напиша:
Ех парк ко парк. Трева, нафурани деца дека пијат, баш вчера две курви од 13 години пројдоа и се дереа како нема да пушат вечерва - али цигари.... Фино!

Размислував како можам да претепам џанаци пошо споро реагираат. Може ќефот да си го истераш и да не те фатат. Онака со палицата у темницата теп теп...

Боље него Биди Две дефинитвно.

И така. Макар што ако сум полиција би ги биел ко кучиња децана. Мрсули мали пијат алкохол. Идете дома бе, дечишта, на 12 ли се почнува кариера. Али умниве претставници на власта стојат на десет чекора и си го чешаат носот.
колку си само поетичен и интересен :tapp: истото ова што напиша го има по скопските дискачи пута 500!
прво една од главните причини од кои не ми се иде веќе во дискотеки е дека иститие тие 13 годишни цури,ги сретнувам таму на врата,облечени (соблечени) ко за на свадба,ќор пијани и со цигарчето во уста-ама тоа е во ред нели,они ќе одат во дискотека а не во деликвентскот парк
втора причина-у истите тие дискачи се форсира техно,транс и тупци тупци а на такво нешто да отидеш мора да си снабден со табла нели баче?sook така да не ми кажувајте дека паркот е место на џанаци или на нафурани момци и девојки!има ко шо реков пашкаат понекад ама ТОЛКУ тоа е највеќе што ќе видиш,и никој ама баш НИКОЈ не смета дека е кул зошо жмие у парк,едноставно тоа е еден голем простор за каде што не ти требаат повеќе од 50-100 денари да се земе некое пивце и да се седне и да се кулира,и да рашеташ ќе упознаеш куп други луѓе pivoo,тоа не е деликвенција или сл нели?
лично јас искачам во паркот,и на тереза и на еден куп слични такви места,и тоа го праев кога одев на хип хоп забави и го правам ден-денес пред да одам во маракана:smir:

:nenene: za da ides na trans ili tehno nemora da imas tabla...ova diskusija poveke mi izgleda kako prepukavanje megu onie vo diskotekita i onie vo parkot,a ja sto idam i na dvate mesta :toe:...a Jane prosetaj ke vidis mnogu kvazi parkeri koisto pocnaa da idat za da bidat vo letnata sema isto kako sto Marakana ja upropastija

Идам понекогаш во парк и онака си седиме и си правиме муабет и ќе пивнеме нешто ама не да претераме.Ама тоа може да го направиш и во кафич и во маало и кај сакаш така да не може паркот да седекларира како место на кој се збираат пијаници и наркомани.А не одам често од проста причина што ме нервира што после ми се прават лом панталоните од седење.

RealGirL напиша:
Имам друштво и пијам!Али не во парк.Значи си седнувам културно во кафич или одам во дискотека и таму се заебавам со моите најдобри другари!
Не реков дека во парк ќе ми биде досадно али глупо да..затоа пишав не ми се прави филмот!
Прво стилот на облекување не ми е за да дремам по тревиве па после пола саат да ја вадам земјата од штиклите
Трето..да се разбереме,не сум за затварање на паркот,тие што уживаат во тревата,темницата,алкохолот или што и да е,нека си го имаат тоа задоволство али под надзор на надлежните!:smir:

Никој не те тера по треви да седиш и по штикли да доаѓаш... али како и да е, ти си знаеш...:smir:

RealGirL напиша:
covece .. so stikli v park? sve imam cueno.. ali ova nikad nema ni da go cujam pak a veruvam najmnogu deka nem,a da go vidam

Tikvi4ka напиша:
covece .. so stikli v park? sve imam cueno.. ali ova nikad nema ni da go cujam pak a veruvam najmnogu deka nem,a da go vidam
pa jas imam odeno so stikli vpark. nema vrska oblekata so mestoto kade izleguvas.

Како бре нема врска облеката, како планираш да седиш на тревата со бели пантолони, има целите зелени да ти станат. Или недајбоже штикли, ај мали, окзз, ќе поминат ама високи, па коа ќе пропаднат у земјата, па еее, не е лесно.

Tonchie напиша:
Како бре нема врска облеката, како планираш да седиш на тревата со бели пантолони, има целите зелени да ти станат. Или недајбоже штикли, ај мали, окзз, ќе поминат ама високи, па коа ќе пропаднат у земјата, па еее, не е лесно.
e dobro pa nema ti vo belo da se obleces. mislev stil na oblekuvanje. a inaku toa so stiklite, dodusa jas se imam zakopano nekolku pati ama ke se naviknes.:pos2::pos2: plus toa kaj nas eden del od parkot e poplocen pa nemam gajle:vozbud:

ne znam... zamene e glupavo stikli v park... covece.. ima kaj da se nosat stikli

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom