On.net WADSL интернет

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Тоа ми беше зборот, он никаде не спомна за забрана од страна на он.нет :toe:

него нема везе ај да не ја тупиме веќе...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.463
Поени од реакции
18.469
Ха!!!!!!!!!!

Ја гледам целава дискусија и ми текна шо е проблемот што не му работи на батката свитчот.

Сиот проблем е во DHCP-то, кај него останал ADSL модемот најверојатно D-Linkot да биди DHCP, и затоа не му работи сега на Онет.

Решение е само малце освежување на мрежата со нови статички IP адреси, па пак враќање на DHCP ама со изваден ADSL модем.

Затоа него не му работи делењето на конекцијата како што му објаснувате, али то е то треба малце да проба... :tapp: Тоа во англиската паралелка не се учи :)

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
ај ја да го дадам моето мислење:

и двете конекции можеш да ги делиш и со рутер и со свич,само финтата (само за) АДСЛ-от е тоа што од мт нет една мак адртеса ограничуваат на еден јузер.за wadsl незнам.

Е сеа,switch е глуп рутер- според начинот на кој работи он ги дава мак адресите на сите кои се конектирани на истиот,а додека рутерот има своја мак адреса и кога од мт нет ќе сакаат да видат колку мак адреси има на еден јузер кај switch ќе ги покаже сите мак адреси,а рутерот само неговата.

од но нет и телекабел дали проверуваат незнам.

Член од
29 ноември 2005
Мислења
125
Поени од реакции
0
Чудна работа со нетов. Од торрент даунлодирам со максимална брзина, а на мерачите и од сајтови симињам едвај со 30 кб/с.

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
angelce1 напиша:
Чудна работа со нетов. Од торрент даунлодирам со максимална брзина, а на мерачите и од сајтови симињам едвај со 30 кб/с.
секој со среќата стана овој офф.нет :)
а не се мачи со лост да симнуваш, заникаде стануваат со секоја нова епизода. ги имам сите до сега изгледано, и секоја нова е ново разочарување.
бај д веј, шо има смисла серијата кога ќе го убијат докторот?

и еден скромен поздрав:

п.с. :helou: само се шалам за тоа со докоторот во лост :)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
josif mislam deka ti go postigna rekordot...
sakam da prasam nesto...
imase mnogu sto tvrdevte deka ke se sredi do bazni stanicite e ne znam sto...
ali cetvrtina od dogovorov mi pomina.. a jas uste internet neam oseteno asalen...
kanter nemozam da igram do 2 sabajle.. posle nekako ide... ne lagira tolku...
do koga ke se sreduvaat tie bazni ? dur ne izmislat novi dogovori ili ?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Овие од он нет се згрешија бе.Идам да барам Ви Фи и ми викаат дека веке не продаваат боксови само картички.А ситуацијата со Би Фи то е статус кво .,Ниту ке го прошируваат како по најавите ниту нишо само џабе го исфураа на почеток.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
:tapp:
angelce1 напиша:

Како што гледам јас Down Speed ти е со 60кб...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Аиии, ново скинче на спидтест :vozbud:
Баш сега мерев на повеќе сервери, и од сервер на сервер многу различни бројки ми дава.

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
deXterche напиша:
Аиии, ново скинче на спидтест :vozbud:
Баш сега мерев на повеќе сервери, и од сервер на сервер многу различни бројки ми дава.
да, дава различни бројки, ама мене скоро сите тестови ми се на лондон, а и у последно време почнувам на минхен.

KoNtEjNeR напиша:
josif mislam deka ti go postigna rekordot...
sakam da prasam nesto...
imase mnogu sto tvrdevte deka ke se sredi do bazni stanicite e ne znam sto...
ali cetvrtina od dogovorov mi pomina.. a jas uste internet neam oseteno asalen...
kanter nemozam da igram do 2 sabajle.. posle nekako ide... ne lagira tolku...
do koga ke se sreduvaat tie bazni ? dur ne izmislat novi dogovori ili ?
тоа погоре не е рекордот :) еве го my personal best(на сервер во лос анџелес!):

а за прашањето: јас имам wadsl од 18.12.2006. до нова година беше одлично, не бев тука за нова година, се вратив на 11.01.2007 и од тогаш им досадувам на офф.нет-овци. со еееееееептен ретки исклучоци (ептен касно навечер или ептен рано сабајле) интернетов ми е со брзина од 100 до 150килобита у секунда, со пинг према гугл од 150(веќе и ова е реткост) па до 1000(најчесто околу 500-600 милисекунди). нон стоп слушам од секаде најави дека ќе се среди ама некако не се средува. до сега имам потрошено околу 900 мегабајти од лимитот (да се потрудев најверојатно ќе имав околу 4-5 гига ама тоа значи да ставам глупости да се симнуваат додека спијам).

PlayBoY

I am the MuNgoS
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.063
Поени од реакции
5
ja kupiv WiFi i za nisto ne go bivase...ama zatoa sega kabelski e SUPER,samo 2 pati pagase

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Иди лажи друг некој, и дај тест кога ќе бидеш од дома :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom