SuBZerO
Бигус Дикус
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 3.863
- Поени од реакции
- 4.815
Arno za ADSLOT po stoti pat pisam VBAZI VAZI za adsel A so se tice do tvojeto delenje na WADSLOT kako toa ti tetinti i kancelarijata delite Zaedno li ziveete vo ista zgrada nema veze Sekoj so svoi mislenja Se soglasuvam za delenje na mrreza i ADSL ADSL ok e ne se soglasuvam za delenje na konekcija na WADSL samo so switch sekoj posebno da si zvoni (inace moze ako se seruva konekcija medzutoa tamu kade sto e seruvana ako se izgasi toj kom drugote nema da imaa int) Jas sum so moe mislenje vie ste so svoe Pozadi mene stojat diplomi pozadi vas neam pojma Temava vise zabeg Off topic i tolku delete ako sakate konekcija i so nozevi komsii raskrsnici i Tv priklucoci i so produzni kabli ako znaete Svaka castJane напиша:Незнам зошто воопшто се замарате со ваков човек. Значи еве да разјасниме некои работи.
Два компјутери поврзани со свич може да користат WADSL и ADSL.
Можело од стално и ќе може. Значи може ТЕХНИЧКИ. Субзеро објаснува леери, порти, адреси, глупости и он вика дека технички не е возможно да го поврзе АДСЛ-от. Но всушност он како човек со дипломи (ништо чудно да се од оние во книжара што се продаваат за заебанции) треба да свати дека може. Проблемот беше порано. Кога АДСЛ-от немаше лимит се врзуваа по цела зграда на една конекција и ја делеа претплатата. Затоа од АДСЛ-от забрнија едно корисничко име да се користи на повеќе кломпјутери. Значи НЕ ДЕКА НЕМОЖЕ, него дека се врзуваа сите комшии на една претплата и овие од Мт.Нет мораа некако да се штитат. Ама постојат рутери од кои неможеа да се штитат. Тоа беше целата работа. Со рутерот мтнет го гледаа корисникот како еден компјутер, а "незнаеа" дека позади тој компјутер се крие цела зграда. Тоа беше порано и демек казни ако од една конекција се приклучат повеќе компјутери. Али тоа пројде и ставија лимит на АДСЛ-от и мислам дека сега може да се дели на колку сакаш.
А што се однесува до ВАДСЛ-от може и на 50 компјутери. Една претплата јас до сега на 6 компјутери ја имам делено и на сите имав брзина 512. Два беа кај мене дома, два кај тетин ми дома и два во канцеларијата на татко ми. Сите беа на исти јузер во исто време логирани на интернет поврзани два по два со свич.
Значи проблем со врзувањето преку свич немало никогаш. Единствен проблем беше забраната од Мт.Нет но Субзеро никаде не го кажа тоа. Инаку ако сеуште важи понудата да трампаме свич за рутер уште утре ке дојдам да се трампаме.
P.S. Бежичен ти е рутерот? за да знам дали вреди да доаѓам?
Otidov da spijam