TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
Одма да им се испрати на мајкрософт complain letter за нивните едукативни центри во Македонија...катаклизма комунизма...
man seto so slikive ti e ok jas ne vikam deka ne e mozno ili bilo sto po moe mislenje za WADSL osven so seruvana konekcija ili roter ama so switch jas nemozev i tvrdam deka dva ili povise kom da izlezat na WADSL nemoze site vo isto vreme ok ama eden samo koga saka sam neTpH_Bo_OkO напиша:Сабзеро, еве ти некои слики како сето тоа вмрежување изгледа, верувам дека ќе ти помогне...
Домашна безжична мрежа:
![]()
Домашна мрежа каблирана(кај што пишува рутер, замисли си свич):
![]()
Ова само колку да ти прикаже визија за тоа како изгледа отприлика умрежувањето и Internet sharing-от низ дома...:smir:
Vazi koj ce dojde kaj mene so switc da vrze ima poklon roter asus 2 meseca star patem covekot pobara mislenje dobi 2 razlicni mislenja pa kako saka neka se vrzi a postot zavrsete go sekoj so svoi mislenja za nego tockaTpH_Bo_OkO напиша:Те уверувам дека може повеќе ПППоЕ конекции преку свич на wadsl...Нека не ти биде ни под точка разно за сомнеж такво нешто...
Кажи ми како да ти докажам дека се може и ќе ти докажам.SuBZerO напиша:tvrdam deka dva ili povise kom da izlezat na WADSL nemoze site vo isto vreme ok ama eden samo koga saka sam ne
moze li linuxot da raboti na int a xp izgasen i obratno linyx izgasen xp na int?Princ напиша:Кажи ми како да ти докажам дека се може и ќе ти докажам.
Во моментов преку свич имам конектирано 2 компјутера. На едниот имам windows XP (овој од кај што куцам), на другиот Linux кој само онака ми стои уклучен и конектиран на интернет. Кажи ми начин и ќе ти докажам.
Патем, идам цуцо. Прати ми на ПП твоја домашна адреса и утре во 13:00 чекај ме кај тебе, ќе дојдам.
E pa ako e taka idi utre i zemaj switch sto raboti kako router i go menjame so Asus router a mozi i kafe i slatko ce dobies :pos2:Princ напиша:Не е битно кафето, битен е рутерот.
Може и едниот изгасен а другиот конектиран (било која комбинација) а и во исто време и двата како во моментов.
Важи, а ти купи кафе од тие со поклон упаљач оти те гледам стиснат. Ќе ми треба да ти ги запалам сертификатите. Шупак.SuBZerO напиша:E pa ako e taka idi utre i zemaj switch sto raboti kako router i go menjame so Asus router a mozi i kafe i slatko ce dobies :pos2:
Ok e druze ima router i raboti ok imame site internetfrenki напиша:А зошто ако имаш рутер не го подесиш тој (самиот рутер) да ја врти конекцијата, и потоа на сите компјутери во мрежата ќе им подесиш гејтвеј и днс адреса на рутерот и опа на сите ќе имаш интренет. Барем така имам направено за адсл и кабелски. А инаку дека може да направиш повеќе конекции, може. Направи виртуелна машина, и пробај врти и од хостот и од виртуелната машина.