On.net WADSL интернет

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
А ти имаш времиња од кога се праќани пораките?
Од кај би имал? Ти си правел муабет, не јас... Јас реагирав затоа што крајно нелогичен беше логот.
Шо нешто јас малоумен изгледам па ќе ви фејкувам логови?
Не, ама маулоумен изгледаше целиот лог. Најверојатно затоа што не го пастираше целиот, туку го скрати со цел да изгледа малоумен.
Значи да појаснам.
Support2: Добродојдовте на Он.нет техничка поддршка, повелете?
Martin: Ima nekoj online?
Support2: да
Martin: ме интересира кој е линкот за проверување на сообраќај
Martin: за вадсл
Support2: добро
До овде разговорот траеше минута време.
Martin: имаше универзален линк и таму се пишуваше со јузер и пас или?
Martin: зашто не сум проверувал досеа
Martin: има ли некој?
Овие три беа пишувани на секои 3-4 мин
После тоа го оставив прозорчето во опера и почнав да зборам со девојка ми.
Не ни знам кога стигнал последниот дел.

Support2 : kako mislite?
Добро, и? Значи спори се...

Не знам дали си се јавил у МТ.нет подршка. Ама тие поим се за Он.нет.
Знаеш зашто?
Разговорот се снима и нема заебанции, кој е неспособен надвор.
Сум се јавил, услужливи биле. На времето кога користев ADSL (пред 3 години).

Не знам што тоа мења последниот дел од мојот фејк лог.Да не добив одговор случајно?
Незнам, може ПАК си го скратил... И првиот пат не го стави целиот лог :)
Да не се лажеме.И од кабловските самостојни кога беа (не под Кејблтел) и у Зора имаа боље техничка подршка.
Среќа што дојдов на форумов пред да се залетам на пакетите на вадсл, па почнав да го читам принц и ме разубеди.
Сеа привремено скапувам на он.нет, за месец се селам и пак кабловски.
Шознам, мене ми е супер WADSL-от.
Користев ADSL, па Телекабел.. Тогаш околу 256kbps ми беше брзината... Во најдобрите времиња.

Муабетот беше дека ЛОГОТ изгледаше фејк. И стварно бил фејк, затоа што не си го пастирал целиот, со цел да ги претставиш во лошо светло, демек не одговараат на пораки. :pos:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас когА го пастирав логот се уште го немаше последниот дел.
ТОА Е ФАКТ
Ти како сакаш врти го,ако има во колку саат се праќани пораките види си таму времето објавено на форум и времето на праќање на последната реченица од подршката.
А ако мислиш дека пак сум го скратил слободно провери повторно,сите знаеме дека можеш.
Имаш само едно нешто погодено со ВАДСЛ.Што си го споредил со брзината на Телекабел од пред 3 години. :wink:

Ако мислиш дека нешто фејк правам за вие лошо да изгледаaт,слободно пастирај тука ако има нешто пропуштено од разговорот.
И повторно се врти истиот муабет.
Ние добри сме,до вас е.
И до мене и до принц и до сите што се жалат.

И не се спори.Не добив одговор

А ако логот изгледал малоумен,тоа е заради малоумната подршка.

Значи пак ќе ти кажам.Кога го пастирав логот тоа беше целиот.
Последното прашање од подршката дојде потоа.
И пак ќе ти кажам.И на телефон и live,поддршката sux.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Океј, поддршката sux :(

Мада јас немам таков впечаток.

А ти толкав талент си што успеа да дојдеш до линкот за live support, а не виде дека горе има простор за КОРИСНИЧКО ИМЕ и ЛОЗИНКА? Не гледаш дека горе со фонт 12 пишува "Проверка на сметка". Не ти текна дека постои минимална шанса дека таму треба да се логираш?

Што ти е проблемот со интернетот уствари?
Он.нет немаат доволно "универзални" линкови на страната за да си ја провериш сметката?
Да ти нацртам у Фотошоп сакаш? :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ајде да видиме кој е поголем талент.
Најди го тоа што си го пишал на линков
http://biz.on.net.mk/livehelp/

А сега најди го твоето мислење на 129 страна каде што си го дал линкот (од таму отидов).

А трето што не ми помогна подршката?

Можам јас овде да ве прашам и на мсн принц да го прашам ама не е тоа финтата ти текнува?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
А трето што не ми помогна подршката?
Jaс ко што сфатив од логот, ти си се исклучил пред да ти помогнат...

Ајде да видиме кој е поголем талент.
Најди го тоа што си го пишал на линков
http://biz.on.net.mk/livehelp/

А сега најди го твоето мислење на 129 страна каде што си го дал линкот (од таму отидов).

Можам јас овде да ве прашам и на мсн принц да го прашам ама не е тоа финтата ти текнува?
А да ти текнеше да отидеш на biz.on.net.mk, таленту?:aaa:
Паметно дете што прави р'шум на игри како Portal, Halo и тн.., требаше да се снајде и сам да си помогне за ваква банална работа.

Јас не сум он.нет и не дадов линк до он.нет. туку до live help. Ако ти треба информација, прво се оди на on.net.mk.
После, со малку активирање на сива мозочна маса, ќе дознаеш дека biz.on.net.mk е сајтот посветен на интернет услугите.

И доста со муабетов, не води нигде. Тапа се Он.нет и крај.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Jaс ко што сфатив од логот, ти си се исклучил пред да ти помогнат...

А да ти текнеше да отидеш на biz.on.net.mk, таленту?:aaa:
Паметно дете што прави р'шум на игри како Portal, Halo и тн.., требаше да се снајде и сам да си помогне за ваква банална работа.
Не туку по првите два инстанти одговори јас не добив никаков reply следните 15 мин.Не се исклучив таму бев цело време.

И ако е финтата сам да си помогнам што ќе ми е техничка подршка?
Имаш право,не води никаде.
Јас стаив лог за техничката подршка и испаднав дека лажам.
Ко да неам друга работа па против он.нет ќе идам.

Затоа :
Подршката е супер,ние сме сите против неа.
Крај на муабетот

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
ме интересира колку време поминувате со овие 10 гб...
т.е. со обично сурфање без доунлоад на филмови и игри...дали би можел да поминам еден месец со wadsl-ов?
и ако преминам лимит на колку се спушта...?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Само кај мене е дупка нетов деновиве или? Мамата не е до компјутеров зошто и на другиот е исто...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
т.е. со обично сурфање без доунлоад на филмови и игри...дали би можел да поминам еден месец со wadsl-ов?
Лимитот се спушта на 64/64 (ужас:)). Иначе според твојот опис без да симињаш игри филмови.. само со сурфање и чат-пат по некое клупче да погледнеш ќе изгураш со 1-2ГБ без проблем:wink:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Па штом мене со 3 компјутери во мрежа ми стига, a сите се користат за работа, ќе ти стигне и тебе :)

*без даунлоуд на филмови (порничи)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Лимитот се спушта на 64/64 (ужас:)). Иначе според твојот опис без да симињаш игри филмови.. само со сурфање и чат-пат по некое клупче да погледнеш ќе изгураш со 1-2ГБ без проблем:wink:
Се намалува на 32/32 ужасот е уште поголем!

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
фала за информациите...
значи ако викате дека ќе изгурам само со сурфање со 1-2 гб со остатокот ќе има и за по некој порнич:vozbud::drk::pos2:
фала дечки:smir:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Се намалува на 32/32 ужасот е уште поголем!
Дааааааа моја грешка:vozbud:. Сега ми текна на 4КБпс ти намалуваа ама на моменти ни тие не ги добиваш па сега размисли дали ти се исплати да го поминеш лимитот:uvo:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.203
Поени од реакции
8.296
И јас имам од он нет интернет и презадоволен сум. Тоа со паѓањето, се дешава еднаш неделата да падни... И толку. Џабе го кудите он нет е доста добар, е сега што за 1300 денари добиваш 15 гига.... тоа е ама пред 1 и пол година тоа беше најдобрата понуда во Битола.
Нормално дека сеа е боље коа сите избегаа од вдсл и отидоа на адсл затоа и не ти пага и си задоволен јас пред 1 година не бев задоволен и го откажав.....А за тоа услугата и од 2 страни е добро дечките се културни и сакаат да ти помогнат ....Али ако немаш интермец и се јавиш у мало и тие немаат рачунај дека нема никој да ти крене дали тоа било од он.нет или мт.нет пчуј колку сакаш али абер се нема од кревање и добивање услуга да се види што е работава .....

btw малце оф одговор али ако имаш проблеми со адсл од мт.нет имаш и од он.нет пошто они зимаат од нив....И сеа налголемиот пропуст на мт.нет или тоа им е финта незнам....Имам адсл од мт.нет и со друг усер и пасс од истиот пакет неможеш да се конектираш....Али ако имаш усер и пасс од он.нет можеш да се конектираш и да го користиш интермецот
сеа незнам у обратна насока дали може пошто не сум пробал......му го крадам на комшијата :pos2: па не сум проверил...поздрав

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Само кај мене е дупка нетов деновиве или? Мамата не е до компјутеров зошто и на другиот е исто...
И кај мене беше дупка вчера, ама еве денеска се среди се. Инаку за 123456 што кради нет од комшијата :vozbud: ако некој неовластено ти го користи јузерот, во сметката ти доаѓа известување со препорака да си го смениш пасвордот. Е сега ако си дотолку смотан не го менувај... Тоа кај мт-нет го нема, нити ке го има. Тие не блокираат јузер, туку линијата на која јузерот е пријавен :tapp: ,а од дурга страна неможат да проверат кој јузер од која линија се најавува.

Kajgana Shop

На врв Bottom