On.net WADSL интернет

HungryWolf

Deep In Tha Forrest
Член од
30 јануари 2007
Мислења
793
Поени од реакции
4
Postot ti e da go objavis na kanal 5 vo edna emisija koja se vika
DA NE TI SE VERUVA :tv:
:pos::pos::pos::pos: bash taka peer, jas sum veke 1god na wadsl, ama apsolutno nistho ne e smeneto, nitu pak podobreno !!! site drugi operatori koi nudat internet uslugi napravija golem izbor za net, i toa po super ceni, a off-net ne se zamara, ako nistho drugo do sega trebase bar da ja zgolemat brzinata na 1mb/s a ne so 512 kako stho e do sega, ko vo 19vek da ziveeme, site operatori napravija minimum 1mb/s a off-net ne se zamara, toa ti e..

Член од
25 мај 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Pazete sto mi odgovorija onnet na prasanjeto sto da ocekuvame od vas kako odgovor na konkurencijata?

Od narednata nedela ke mozete da se zapoznaete so nasite novi uslugi na biz.on.net.mk

aj da pocekame.Ama i da vidam da ne veruvam.
ДОЧЕКАВМЕ!!! ВЕРУВАЈТЕ!!!

Интернет за само 1 ден. месечно се до нова година, адсл пакет 1Мб со 3 гига, секој нареден започнат гига се наплаќа по 90 ден. +ддв (ова на Принц пак нема да му одговара пошто не е гага), после нова година истиот ке чини ~500 ден. + ддв. Баш ми е мило што ке се пакува, а верувам дека нема.

Останатите пакети се:

1 Мб со 15 гига за ~1000ден. + ддв, опција за доплата за секој започнат гига од 90 ден.

2 Мб со 101 гига за ~ 1500ден. + ддв, опција за доплата за секој започнат гига. Добрата вест е дека не се шупаци ко телеком да спуштаат брзина, едноставно ако ги потрошиш, ке си доплатиш (клати-плати).

1 гига ти го наплаќаат 90ден. + ддв, што е за 10 пати поевтино од кабелските оператори (теле кабел), не плаќаш опрема-инстлација (за разлика од телеком заштедуваш ~1800ден. која ти наплаќа за опрема), не ти спуштаат брзина... Е сеа мораш да имаш платени тел. сметки, истото ти треба и преку телеком. Мислам дека ова сите го чекавме... Има најава и за плус телефонија за истите пари... Ке видиме...

Принц, уште сакаш да се пакуваш, или ке си останеш лојален на твоите непријатели!?!? Јас мислам дека веке почнаа да ги газат телеком...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
ДОЧЕКАВМЕ!!! ВЕРУВАЈТЕ!!!

Интернет за само 1 ден. месечно се до нова година, адсл пакет 1Мб со 3 гига, секој нареден започнат гига се наплаќа по 90 ден. +ддв (ова на Принц пак нема да му одговара пошто не е гага), после нова година истиот ке чини ~500 ден. + ддв. Баш ми е мило што ке се пакува, а верувам дека нема.

Останатите пакети се:

1 Мб со 15 гига за ~1000ден. + ддв, опција за доплата за секој започнат гига од 90 ден.

2 Мб со 101 гига за ~ 1500ден. + ддв, опција за доплата за секој започнат гига. Добрата вест е дека не се шупаци ко телеком да спуштаат брзина, едноставно ако ги потрошиш, ке си доплатиш (клати-плати).

1 гига ти го наплаќаат 90ден. + ддв, што е за 10 пати поевтино од кабелските оператори (теле кабел), не плаќаш опрема-инстлација (за разлика од телеком заштедуваш ~1800ден. која ти наплаќа за опрема), не ти спуштаат брзина... Е сеа мораш да имаш платени тел. сметки, истото ти треба и преку телеком. Мислам дека ова сите го чекавме... Има најава и за плус телефонија за истите пари... Ке видиме...

Принц, уште сакаш да се пакуваш, или ке си останеш лојален на твоите непријатели!?!? Јас мислам дека веке почнаа да ги газат телеком...
Ова е нормален АDSL така, не WADSL?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дајте бе линк да видиме од каде ви се овие информации? Не само ова ке биде она ке биде? Линк чекам...
А ако ова е на Adsl... ке може договорот да се префрли од Wadsl на Adsl?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.438
Поени од реакции
18.413
Ајдеееееее, значи ќе треба да си ги плаќаме телефониве на МТ и понатаму, голема 'пакост' ќе му направи на МТнет, вака Онет со АДСЛ понуди.

Абе ова WADSL ќе има нешто ново, или се заебавме ние што местевме?

P

Princ

Гостин
Ти Mijastra на Принц знаеш што можеш да не отварам Paint па да ти цртам, тоа одма да го расчистиме. Принц не ти е влезен (уште) во фамилија па да го спомнуваш неговото свето име залудно 2 пати во еден ист пост :)

Пакетиве од кај ти се? Или и ти леб од таму вадиш како и многумина овде (имаше еден исто што те цитираше тебе подолу мислам) па ова ти се внатрешни информации? На жими мајка кај но.нет никако. Дај линк нешто, објава, информација... Сега проверив на biz.on.net.mk и нема ништо ново.
Се додека не ми дадеш линк од официјална информација и понуда, нема да ти ги коментирам пакетите на Пепи (истиот што до вчера се курчеше по весници дека имал 10000 корисници а заборавил дека има 200 Mbps линкови кон светот, заборавил дека базната во Нерези е преполна... ама сепак ги има бе човекот :) ).
А кога ќе добијам линк (ако воопшто имаш и ми докажеш дека не си "внатрешно раселено лице од но.нет-овскиот регион") ќе те испердашам толку силно што ќе заборавиш да ми се обраќаш уште еднаш :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
На он нет нема ништо. Се е старо. Некој овде лажи. А тоа он.нет на кирилица.... драпај си курот. Ако мислиш да се заебаваш со нас... тешко.
Ако сакаш да те веруваме стави линк нормален кој што ке работи. Ако не... ке си кукаме како до сега и немој да не залажуваш!

Член од
25 мај 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Ти Mijastra на Принц знаеш што можеш да не отварам Paint па да ти цртам, тоа одма да го расчистиме. Принц не ти е влезен (уште) во фамилија па да го спомнуваш неговото свето име залудно 2 пати во еден ист пост :)

Пакетиве од кај ти се? Или и ти леб од таму вадиш како и многумина овде (имаше еден исто што те цитираше тебе подолу мислам) па ова ти се внатрешни информации? На жими мајка кај но.нет никако. Дај линк нешто, објава, информација... Сега проверив на biz.on.net.mk и нема ништо ново.
Се додека не ми дадеш линк од официјална информација и понуда, нема да ти ги коментирам пакетите на Пепи (истиот што до вчера се курчеше по весници дека имал 10000 корисници а заборавил дека има 200 Mbps линкови кон светот, заборавил дека базната во Нерези е преполна... ама сепак ги има бе човекот :) ).
А кога ќе добијам линк (ако воопшто имаш и ми докажеш дека не си "внатрешно раселено лице од но.нет-овскиот регион") ќе те испердашам толку силно што ќе заборавиш да ми се обраќаш уште еднаш :)
Абдал еден, најмалку сакав тебе да те спомнам... Читај вечер весници (ако си писмен) и слушај радио... Не сум внатрешно раселено лице, него им ги принтам флаерите абдалу еден... Ајде пакуј се побрзо...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Ја затворам привремено темава. Темата е наменета за WiFi и WADSL.
Ќе отворам нова за новите понуди на Он.нет! за некои 5-10 минути :)

Подоцна ќе ја отклучам. Оваа и понатаму ќе остане ИСКЛУЧИВО за WiFi и WADSL.

Edit:
Темата е повторно отворена.
Уште еднаш напоменувам дека треба да остане само за WiFi и WADSL.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.438
Поени од реакции
18.413
Супер што ја отвори, ај сега некој нека кажи што ќе се случи со WADSL.

Онет ќе го батали?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Супер што ја отвори, ај сега некој нека кажи што ќе се случи со WADSL.

Онет ќе го батали?
Не ми се верува дека ќе го батали. Зар некој би баталил таква wireless инфраструктура? Појма немам што ќе се случи, ама ако се менуваат пакетите сигурно ќе дознаме деновиве... Видиш, тоа заборавив да ги прашам во инфо-центарот :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
никој не е будала толку да инвестира во безжична инфраструктура па после да ја баталува.

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
никој не е будала толку да инвестира во безжична инфраструктура па после да ја баталува.
Нека ни ја изнајмуваат за месечна рата за да можеме ние он.нет-офците да си играме мрежно но и нека ни дадат од новиве пакети :D

Kajgana Shop

На врв Bottom