Нимиц со модифициран став за името!

• Креатор на темата Креатор на темата Pravnice
  • Време на започнување Време на започнување
И уште нешто, на Грција и одговара само да го оддолговлекува прашањето, да ја држи Македонија надвор од НАТО и ЕУ.

Тие намерно нема да дозволат компромис, поставувајќи неприфатливи уцени.

Целата стратегија ја базираат на внатрешните проблеми во Македонија, и Албанците да им ја одработат работата, за распад на државата.

Меѓутоа никој план не завршува онака како што бил планиран, ќе згрешат Грците и ќе ни дадат простор.

Она што зависи од нас, да не се понижиме и ИЗБРИШЕМЕ самите.

Jas za se ova sum elaboriral na dugacko i se e ova OK no boldiranoto ne e realno...

20 cekori odnapred se isplanirani veke prifatele neprifatele ... isto ti e !

Grkot moze i ke greshi ama ENglez ne greshi ...

Ko sto rekov treba brzi samostojni reshenija .

Vratata za EU i NATO e ZATVORENA tolku li ste slepi ???

Najdete sila , mutni vreminja doagaat ... ke pocnat provokacii ... zaebancii ... so site sili frlete se na ekonomija i POMOGNETE i na MAkedonija bidejki ima rok na traenje vo sprotivno maksimum 3 godini a i toa e mnogu .

Vreme e da se zaboravi na partii , na sitni interesi inaku navistina nieden Makedonec nema da ostane tuka ... splotete se ko sto vika Grujo oti veke NEMA ZAEBANCIJA dojde mechkata ...

A moite planovi za kvik kesh nabrzo ke sfatite sto sum sakal da Vi kazam so toa ...ajde Ajvarchinja glavata gore ... :smir:

e sega jas da prasam, se samoizolirame ili ne izolirat so ``nepristoen predlog``?

ova kolku da si rascistime nesto so se kreka vo posledno vreme samoizolacija, samoizolacija, samoizolacija

:vozbud:A vas dave zeme coek pa eden stap i da udri:)po turski.koj glupisti iskazani.se gleda nemate trpenie kako da ste frustrirani od seto ova.edne vika gajle mie kako keme vikaa evropjanite :pos2:drug saka referendum gospod da cuva i brane da brani.edno e jasno od razgovori stanaja pregovori koj toa go dozvoli neznam:(.vistinski pregovori nema se toa mizi date bajam.3. makedonija nesmee da ednostavno gi prekine pregovorite bez argumenti i ke bide obvineta i samo ke odi na prilog na grcite.me voznemitva faktot sto nasite SDSM igraat na karta na veto od EU.veto ke ima megjutoa toa nema da znaci deka e krivo vmro ili sdsm .pravilata se takvi koj i da bide tuka sme nemokni:(ZA VETO OD EU NETREBA DA SE OBVINI NI VMRO NI SDSM .USLOVITE ZA PRIEM VO EVROPA NAM NI TREBAAT, NE ZA EVROPA TUKU ZA SAMITE NAS.

Абе дечки ,никој Македонец нејќе да се смени името но ако со тоа ни ветат брз влез во Нато и ЕУ (не само као демек туку сигурен) Гејците да симнат виза,идентитетот да не го чепкаат ни под разно нека се викаме Северна Македонија ,сега сме Фиром па пак секаде не пишат Македонија,не се палете толку.Како второ финтата е да се нормализираат односите на балканот или евентуално да чекаме Грчките комунисти да се вратат на власт,нив не им пречи Македонија, бирајте,само лажно се чукаме во градите.Да сме економски јаки кој ги ебе гејците но за жал ситуацијата е жалосна :kesa:

So e zalosno bre?Da ne nemame leb da jademe?Mislis kaj Atinjanite cveta?Najsiromasnata nacija u EU so najmal prihod?Ja ne znam na kogo vekje ne mu e jasno posle ova deka oni ne sakaat kompromis.Za kakov kompromis razmisluvate?Do koga so tie razmisluvanja mora da popustime ako sakame u Eu ili NATO?Ednas ako poustime togas nema kraj.Site ke si baraat uste ova uste ona.Problem so naseto ime imaat Atinjanite.Nie ponudivme da se resi problemot so niv.Ne sakaa.Prijatno .So moze da izgubime?Ako im trebame na NATO i na EU(a im trebame povekje otkolku tie nas) neka razmisluvaat tie.Ne e rabota tuka na cukanje vo gradi ili cij e pogolem.Se raboti za samoto postoenje na edna nacija i kultura.Tuka nema kompromis i tocka.Neka dojdat i neka probaat nasila da go smenat.

јасно ми е се не ми објаснувај,знам и нешто друго дека „парата го врти светот„ .Полјаците живнаа од ЕУ па сега незнам во вас е судбината размислете не сте мали.Не ги гледајте тие во Австралија и во Канада со се чукаат во гради а имаат по пет камиона,2 куќи и по 5000 долара месечна плата ,ние да сме како нив кинески зид ке ставам одгр.премин Богородица до Охрид :toe:

Sea ke Vi kazam od sigurni izvori sto e najniskoto sto ke idat Grcite u kompromis :

1. Severna ili Slavo MAkedonija za ime

2. narod Slavomakedonci

3.otkazuvanej od malcinstvoto vo Grcija so deklaracija

4. otkazuvanej od istorijata i priznavanej so deklaracija deka Makedoncite ne poteknuvaat od Antickite Makedonci

5. site da im go popushime do treto koleno

Ete toa e ... ne se zanesujte NISTO NE NUDAT , NITU KE NUDAT e pa srekno :tv:

se dodeka nasite partii se prepukuvaat a ne rabotat da ja sredat ekonomijata dotogas ke nema napredok.koga ekonomski ke zajakneme i sami da si ja proizveduvame hranata duri togas ne ni treba ni nato ni sveti eu.inaku ni vo eu ekonomijata ne cveta tuku e vo recesija ili bavno se razviva dodeka na drugiot kraj na svetot imate zemji koi gazat samo napred i se energetski silni.

Kako i samite makedonci , so pomos na brakata bugarski.

100.000 ne e brojka za potcenuvanje, eheejjj.

Прочитај што пишува самиот Грк, Антонис Самарас поранешен министер за надворешни работи на Грција (1992)

После дроби ми овде.

Since then Skopje has won the battle for international recognition as “Macedonia.” However, as I have been claiming for years, they are losing the more important battle for their survival, for the preservation of their unity.

The first move happened in 2001 when the Albanians of Tetovo in eastern FYROM, rebelled. There was the threat of civil war, averted at the last minute by a compromise, one that was painful for Skopje, in the Ohrid accord.

FYROM essentially stopped being a “national cradle of Macedonians” and became a multi-ethnic state with two separate ethnic components. “Pseudo-Macedonian” irrendentism began to be questioned on the domestic front. What we question from abroadthe existence of an ethnic state of “Macedonians” – is something that the Albanians of Tetovo began to question from within.

The second step is happening now with the secession of neighboring Kosovo from Serbia, making a new crisis with FYROM’s Albanians unavoidable; and it has already broken out.

For Skopje today, the dilemma is whether it will break up or whether – as some are claiming – it will be transformed into a loose multi-ethnic federation (as a way of avoiding dissolution).

In every case, the “Macedonian idea” will have been defeated once and for all. So we need time and must ensure that Greece does not pay the price of the critical developments to come.

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_ell_1_17/03/2008_94483

Јасно де дека јужните цигани сметаат на Албанците за да се уништи Македонија.

Но мислам дека Самарас малку се пресметал...

Едно запомнете, никој, ама бап микој неможе вам да ви каже како да се викате, ниту грците, ниту нимиц, ниту бране, ниту грујо, ниту Државата. Запомнете дека вие го решавате тоа прашање, ако некој се дрзне со закон и устав да ви го менува вашето име, името на вашата националан определба, името на вашиот мајчин јазик, значи дека тој ве поробува, треба да се бориме за нашата слобода како луѓе, како народ, за нашите права против секој што воопшто ќе се обиде да посегне на нашата слобода на самоидентификација.
Нема тука голема филозофија, едноставно е прашањето сакате ли да бидете нечии робови? на некој кој ќе ве крсти и вика како сака без да имате право сами да си се нарекувате како сакате? Без разлика кој е и што е, па сакал бранко бил, па сакал грујо бил, ако сака и мајка ми нека биде , јас ќе се борам против тој нејзин обид да ме пороби и да не ми ја даде човековата слобода на самоименување и етничко самоопределување.

ја кога јадев бурек дека преговорите се штетни и дека на преговори ние губиме, некој ја охрабруваше владата дека потегнува некакви си прашања. Што повеќе преговараме толку повеќе тонеме. Стоп на преговори, и ВЕДНАШ план за економска стабилност на државава...нека прекинат да крадат барем за 5 години, и после самите ќе не викаат во ЕУ...тогаш може да има референдум,дали сакаме ЕУ,или не..

ЈОК преговори, тонеме...

Чиста борба за власт е ова на Караманлис.

Толку му е лоша состојбата, што мора да станува се поголем патриот, за да остане на власт.

Не ме чуди и друго да почни да треска.

јасно ми е се не ми објаснувај,знам и нешто друго дека „парата го врти светот„ .Полјаците живнаа од ЕУ па сега незнам во вас е судбината размислете не сте мали.Не ги гледајте тие во Австралија и во Канада со се чукаат во гради а имаат по пет камиона,2 куќи и по 5000 долара месечна плата ,ние да сме како нив кинески зид ке ставам одгр.премин Богородица до Охрид :toe:

Да живнале ама Пољаците и во ЕУ си се пољаци не се славопољаци и зборуваат полски и државата им се вика Полска, а и нив им се извини Германија за геноцидот што го направила.
Немаат сосед гејлада.

Во нас е судбината и не сме мали да видиме дека секоја промена е губење на идентитет.
И после што ?

Да се посериме на се за што се бореле Македонците неколку илјади години наназад, генерации и генерации ?
голем си па види ?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom