Нимиц со модифициран став за името!

• Креатор на темата Креатор на темата Pravnice
  • Време на започнување Време на започнување
Добро знаеш кој е компромисот што јас го сакам. ваквиот предлог нема никаква врска со ИМЕ КОЈШТО НЕМА ДА ПОПРЕЧУВА НА ИДЕНТИТЕТОТ!!!! е ЈАС ЗА ТАКОВ КОМПРОМИС СЕ ЗАЛАГАМ.

Таков компромис каков што ти сакаш е невозможен.

се се може ако се сака!!!!

Во врска најсветото не оди тоа така.

Па ќе кажам гајле ми е како ќе ме вика!!!!

Мене пак, тоа најмногу ми значи, и премногу се нервирам ако ме нарече било како освен Macedonian.

Ме плаши само да не се оствари она што излезе пред неколку дена планот на USA дека за 10 год се ќе биде минато кој го направи тоа има одма да биде испратен у пеколкот

правниче колку што ме служи секавањето ти и некој други од тука на оној пост ;ЗАПОЧНАА ПСИХИЧКИТЕ БОМБАРДИРАЊА ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА; бевте страшни поборници за да се смене името, а ние кои сметавме дека тоа е глупост и предавство не нарекувавте слепи бидејки не сме можеле да гледаме дваесет потези понапред , а сега токму се испостави спротивното.

Овие предлози се од Нимиц или желби на Василакис ?
Spored mene navodni zelbi na Vasilakis, od koi sto isto taka spored mene mozno e da se otkaze.

Kako miluvase eden clen na forumot da kaze, opticko-vremenska iluzija e vo prasanje. Pojasno kazano, manipulacija. Uste pojasno kazano, da te zaebat.

И уште нешто, на Грција и одговара само да го оддолговлекува прашањето, да ја држи Македонија надвор од НАТО и ЕУ.

Тие намерно нема да дозволат компромис, поставувајќи неприфатливи уцени.

Целата стратегија ја базираат на внатрешните проблеми во Македонија, и Албанците да им ја одработат работата, за распад на државата.

Меѓутоа никој план не завршува онака како што бил планиран, ќе згрешат Грците и ќе ни дадат простор.

Она што зависи од нас, да не се понижиме и ИЗБРИШЕМЕ самите.

Djabe pregovori, neka organizira Nik referendumsko izjasnuvanje za imeto, pa da rascistime ednas za sekogas so imeto, Evropa i grcija.

Целата стратегија ја базираат на внатрешните проблеми во Македонија, и Албанците да им ја одработат работата, за распад на државата.
Kako i samite makedonci , so pomos na brakata bugarski.

100.000 ne e brojka za potcenuvanje, eheejjj.

[acko]®;1655576 напиша:
a koe ime da go stavi na glasanje. mora da im preglog oficijalen koj seuste go nema!

Pa na referendum nema da se glasa za poveke iminija ili edno ime tuku da li da se smeni ili ne, ustavnoto ime!!!

Djabe pregovori, neka organizira Nik referendumsko izjasnuvanje za imeto, pa da rascistime ednas za sekogas so imeto, Evropa i grcija.

Многумина сакаат да има референдум,ама помисли:нема ли тој референдум да е однапред исцениран и фалшифициран?

Многумина сакаат да има референдум,ама помисли:нема ли тој референдум да е однапред исцениран и фалшифициран?

Pa znam, ama barem ke sme na cisto so Herojot i patriotot, a i na cisto ke bide makedonskiot narod so dilemi koi ako potrajat uste malku ne odnesat vo ludilo

Абе...вака отстрана...
Име, идентитет, спакувани во пакет од некојси ајван, кој се одзива на името Нимиц, смеат ли да се стават на референдум?
За атер на гнасното племе кое себеси се нарекува Грци?

Абе ајде...

Pa na referendum nema da se glasa za poveke iminija ili edno ime tuku da li da se smeni ili ne, ustavnoto ime!!!

Прво, уставно име не постои. Постои име. Нашето име не потекнува од уставот.

Второ, името може единствено да се смени на референдум. Затоа референдум - никогаш!

Трето, компромис е неможен: или сме Македонци, СО ТОА ИМЕ, или не сме. Нема трето.

Епа затоа нема ни милиметар назад... кој сака такви услови уште сега може слободно да оди во гејлада и да не се враќа... ни мртов не е пожелен...

А за останатите плукнете си на рацете, треба да размислиме за економско градење на земјава во услови на долго асоцирање со ЕУ...

пример ви е Турција за силна држава со бескрајна асоцијација кон ЕУ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom