Neotel интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Net

Член од
22 декември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
0
Откако успешно се откачив од македонски лелеком, сум веќе трети ден на Неотел и мора па признаам дека се одлични.
Интернетот е ептен стабилен а за телефонијата да не зборам прекрасна VOIP телефонија. Силно им го препорачувам на сите интернет зависници, бидејќи е едноставно со неограничен проток и одлична брзина.

Kazi kolku plakas mesecno i na koj paket si kolku kosta pisi poveke informacii za plakanjevo kade plakas ,kolku .... neznam za toa :toe:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.971
Поени од реакции
23.147
Откако успешно се откачив од македонски лелеком, сум веќе трети ден на Неотел и мора па признаам дека се одлични.
Интернетот е ептен стабилен а за телефонијата да не зборам прекрасна VOIP телефонија. Силно им го препорачувам на сите интернет зависници, бидејќи е едноставно со неограничен проток и одлична брзина.

Дај кажи колку плаќаш..Што паќет имаш?????

Член од
29 август 2008
Мислења
5.947
Поени од реакции
4.449
Чекај нека заврнат снеговите или силни дождови па да видиме како ќе биде кај тебе ХАХАХАХАХА. :pos2: знаеш како викаат кабел си е кабел батали ти бежично. За џабе не е измислена оптиката да било бежичното боље ќе направеле пред оптика бежично :pipi:
3 dena BEZ PREKIN VRNE SNEG I vetrista duvaat silni.....internetot sie TOP bez problemi :) eve go pingot na google i yahoo

Attachments

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Decki jas staviv internet na neotel HomeWimax 2. Se naogam vo cento i so nadvoresna antena fakam signal od novo lisice. Signalot e 27-29 od mozni 32. Problemot e toa sto stranite mi gi otvara mn sporo. Ako simnuvam nesto preku nekoj browser simnuvase na pocetokot od 170 do 250 a sega edvaj so 120. Na torrent e druga prikazna sumnuvam od 300 do 500. Moze nekoj da mi kaze sto e problemot????? :toe:

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Бизнис пакетите преку WiMax им се одлични, стабилни и без забелешка, исто и техничката поддршка.

Во идниот период планираме и оптиката да ја пробаме па ќе видиме.

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
Decki jas staviv internet na neotel HomeWimax 2. Se naogam vo cento i so nadvoresna antena fakam signal od novo lisice. Signalot e 27-29 od mozni 32. Problemot e toa sto stranite mi gi otvara mn sporo. Ako simnuvam nesto preku nekoj browser simnuvase na pocetokot od 170 do 250 a sega edvaj so 120. Na torrent e druga prikazna sumnuvam od 300 do 500. Moze nekoj da mi kaze sto e problemot????? :toe:
potpolno istiot problem i kaj mene e momak ,so mala razlika sto jas sum vo g.lisice taka da nee do lokacijata do NIV ke da e:toe:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Брзината на download зависи и од локацијата (серверот) од кој што симнуваш. Кога симнуваш преку торент со многу seeds нормално е да ти биде побрзо отоколку од сајт со послаб проток.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Јас најдов што е проблемот :wink:

На utorrent имав пустено филмови со upload unlimited со што ми успорувало се што е поврзано со интернет. Откако го намалив дури и брзината на rapidshare ми рипна од 50 на 250-300 kb/s.
Види и ти Vlatko175 да не имаш нешто такво пуштено.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
Планирам деновиве да земам,дека овие WADSL On.Net ме одраа иминативе години за сранје интернет,ако може некој да ми каже за колку време ја монтираат опремата откако ке нарачаш и дали сврзуваш договор? Поз:helou:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.507
Поени од реакции
8.097
За монтирање опрема се чека недела дена. Ако седмиот ден не дојдат да ти наместат опрема, развикај им се по телефон и ќе дојдат наредниот ден.
Инаку за договор имаш 3 опции.
Договор кој можеш да го прекинеш во секој момент.
Договор на 1 година
И договор на 2 години.

Мој колега (sala на форумов) веќе месец дена има интернет преку нив и е презадоволен. За време од дваесет дена користење, само два пати паднал нетот и тоа по 2 минути.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
За монтирање опрема се чека недела дена. Ако седмиот ден не дојдат да ти наместат опрема, развикај им се по телефон и ќе дојдат наредниот ден.
Инаку за договор имаш 3 опции.
Договор кој можеш да го прекинеш во секој момент.
Договор на 1 година
И договор на 2 години.

Мој колега (sala на форумов) веќе месец дена има интернет преку нив и е презадоволен. За време од дваесет дена користење, само два пати паднал нетот и тоа по 2 минути.
Фала за одговорот Тончи:smir: дефинитивно ке стаам од нив,па другиве оператори нудат само со телефон (адсл) а не ми треба тоа.:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom