НБА сезона 2016-2017

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
GSW штотуку ја изиграа најслабата четвртина во историјата...едвај 5 field и 1 тројка во последната секунда.

Омг...дали ова беше автокош на Кари? Најслаб денеска дефинитивно. И тројка нема погодено сеуште (5мин до крај) последно без да погоди 3 на еден натпревар било Ноември 2014. Од тогаш 157 натпревари во низа погодил за 3 барем еднаш.

Крај. 20 разлика. Браво за младите момци,храбро изиграа.
Воините изгубени,посебно Томсон и Кари. Вториот неславно после 157 натпревари во низа без тројка.

Ама не, не реков јас дека ми е одвратен или дека не го сакам, него дека не ми се допаѓа што дивља. Ова го зборам пошо знам дека дечкото има огромен потенцијал, а ако му дадат преголема слобода може и да изгори во желбата да стане што подобар. Треба да си игра таму кај што треба, не може да дивља 10 напади по ред и притоа 7 топки да изгуби. Ме сфаќаш ваљда што сакам да кажам. Инаку ко играч е мега јак, нема тука збор, никако не може да се чува, има шут, подвижен е за човек со негова висина, има игра со грб, буквално нема слаба точка.
А зошто Дурант да не освои МВП? Јак кур ако игра со Кари у иста екипа, ако има бројки како што имаше во ОКС само со мал апгрејд, плус скорот на ГСВ кој секако ќе биде во топ 3 во лигата, што да не...

Викед, како бе пријателе Вигинс со Џо Џонсон го спореди? Па чекај млад е Вигинс, јас сметам дека има едно 30000 пати поголем потенцијал од тоа преценетото копито Џонсон. Приметувам дека доста работел на шутот летово, одлично погодува за три, а и од поле, а исто така и слободните му се подобри сезонава, иако нели сеуште е рано, но сепак од 1-2 утакмици гледање кажувам што приметувам во однос на лани.

Лавин можеби не е играчиште, ама јас многу го почитувам затоа што е голем работник и нормално поради тоа и многу брзо напредува. Според мене треба да има улога како Реј Ален на пример (не дека е шутер ко него де, него ролата да му биде таа), со тоа што Лавин може многу повеќе да допринесе во одбрана од Реј Ален ради атлетските способности. А секој обид да се направи Лавин прва виолина на екипата и да се форсира како некој клач и мега јак играч ќе ја однесе неговата екипа и неговата кариера надолу.

Не дека сум Џезер па да го бранам Џонсон ама прајш муабет за 7 кратен олстар играч кој индивидуално направи одлична кариера со погодени многу клучни шута. 95% од младите играчите би прифатиле кариера како неговата. А Вигинс е многу поголема атлета од Џонсон и ако развие мека рака како ЏЏ не му се гледа крајот но сезонава треба да видиме подоминантен Вигинс и поконстантен, сепак му е 3та сезона.

Спаваш ли мирно, Дуренту Кевине? :vozbud:

Наместо да си дојде во ЛАЛ со Волтон да хараат, јади го сеа од Лејкерс. :kuracc:

Steph Curry’s streak of 157 games with a 3-pointer made ends tonight at Staples Center. He was 0 for 10 from downtown. :tvg:

Последно уредено:
Ајде ајде враќамо се. Ме ебе тоа што многу касно се играат у ЛА и не можам да гу гледам ама криво ми е што не испив 2 кафиња и не останав буден ,у пичку матер...

Еве го и без Вестбрук. :) Ретко кој тоа го направил откако лапнал голема пара. This dude is a baller! :cuc:

Кој Џо Џонсон,Вигинс на Коби од првите 2-3 години наликува...Ке има страшна кариера дечкото.

Инаку што прави Волтон со овие Лејкерсии :cuc:

Голден Стејт имаат проблем со дефанзивниот скок, Лејкерс сигурно имаа над 20 поени од put-backs.

На Никс клупава... толку е некорисна што за ичекување е Роуз да јаде пак некоја повреда.

Nemam nisto protiv lakers da zemat 7-8 na zapad i da igrat protiv GS. . Mu imat nabieno kompleksi ocigledno. . I lani go lapnaa so golema razlika.. steph i klay ocajni se protiv lakers koga i da igrat. . A ova godina e i luke walton faktorot.. Verojatno nema da tepat ama pointeresna serija ke bidi od GS-hjuston na primer

Не бе каков Лејкерс, метла ќе јадат гарант.

Nemam nisto protiv lakers da zemat 7-8 na zapad i da igrat protiv GS. . Mu imat nabieno kompleksi ocigledno. . I lani go lapnaa so golema razlika.. steph i klay ocajni se protiv lakers koga i da igrat. . A ova godina e i luke walton faktorot.. Verojatno nema da tepat ama pointeresna serija ke bidi od GS-hjuston na primer
Дај не зафркавајте какви Лејкерси, секоја чест за победата со ГСВ ама 8 место на западот е научна фантастика за нив оваа и следната година.

Wade ako produzi so 3kive ke si ja produzi karierata :)

Инаку што прави Волтон со овие Лејкерсии :cuc:
Дај не зафркавајте какви Лејкерси, секоја чест за победата со ГСВ ама 8 место на западот е научна фантастика за нив оваа и следната година.
Не дека сум фан на Лејкерс од времето кога имаа 4 ол-стар играчи, ама секоја чест за Лук Волтон. Верувам дека ќе ги врати Лејкерс во плеј-оф уште оваа година. За жал не ја гледав синоќа играва, само гледав преглед наредниот ден, ама и според тоа може да се види дека ќе ги биде момците. Кога може сељачиштено Ник „Суеги Пи“ Јанг да биде од корист, тогаш не му ја мислам :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom