НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
GSW штотуку ја изиграа најслабата четвртина во историјата...едвај 5 field и 1 тројка во последната секунда.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Омг...дали ова беше автокош на Кари? Најслаб денеска дефинитивно. И тројка нема погодено сеуште (5мин до крај) последно без да погоди 3 на еден натпревар било Ноември 2014. Од тогаш 157 натпревари во низа погодил за 3 барем еднаш.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Крај. 20 разлика. Браво за младите момци,храбро изиграа.
Воините изгубени,посебно Томсон и Кари. Вториот неславно после 157 натпревари во низа без тројка.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
Ама не, не реков јас дека ми е одвратен или дека не го сакам, него дека не ми се допаѓа што дивља. Ова го зборам пошо знам дека дечкото има огромен потенцијал, а ако му дадат преголема слобода може и да изгори во желбата да стане што подобар. Треба да си игра таму кај што треба, не може да дивља 10 напади по ред и притоа 7 топки да изгуби. Ме сфаќаш ваљда што сакам да кажам. Инаку ко играч е мега јак, нема тука збор, никако не може да се чува, има шут, подвижен е за човек со негова висина, има игра со грб, буквално нема слаба точка.
А зошто Дурант да не освои МВП? Јак кур ако игра со Кари у иста екипа, ако има бројки како што имаше во ОКС само со мал апгрејд, плус скорот на ГСВ кој секако ќе биде во топ 3 во лигата, што да не...

Викед, како бе пријателе Вигинс со Џо Џонсон го спореди? Па чекај млад е Вигинс, јас сметам дека има едно 30000 пати поголем потенцијал од тоа преценетото копито Џонсон. Приметувам дека доста работел на шутот летово, одлично погодува за три, а и од поле, а исто така и слободните му се подобри сезонава, иако нели сеуште е рано, но сепак од 1-2 утакмици гледање кажувам што приметувам во однос на лани.

Лавин можеби не е играчиште, ама јас многу го почитувам затоа што е голем работник и нормално поради тоа и многу брзо напредува. Според мене треба да има улога како Реј Ален на пример (не дека е шутер ко него де, него ролата да му биде таа), со тоа што Лавин може многу повеќе да допринесе во одбрана од Реј Ален ради атлетските способности. А секој обид да се направи Лавин прва виолина на екипата и да се форсира како некој клач и мега јак играч ќе ја однесе неговата екипа и неговата кариера надолу.
Не дека сум Џезер па да го бранам Џонсон ама прајш муабет за 7 кратен олстар играч кој индивидуално направи одлична кариера со погодени многу клучни шута. 95% од младите играчите би прифатиле кариера како неговата. А Вигинс е многу поголема атлета од Џонсон и ако развие мека рака како ЏЏ не му се гледа крајот но сезонава треба да видиме подоминантен Вигинс и поконстантен, сепак му е 3та сезона.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.728
Спаваш ли мирно, Дуренту Кевине? :vozbud:

Наместо да си дојде во ЛАЛ со Волтон да хараат, јади го сеа од Лејкерс. :kuracc:

Steph Curry’s streak of 157 games with a 3-pointer made ends tonight at Staples Center. He was 0 for 10 from downtown. :tvg:

Последно уредено:

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.340
Поени од реакции
5.438
Ајде ајде враќамо се. Ме ебе тоа што многу касно се играат у ЛА и не можам да гу гледам ама криво ми е што не испив 2 кафиња и не останав буден ,у пичку матер...

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Еве го и без Вестбрук. :) Ретко кој тоа го направил откако лапнал голема пара. This dude is a baller! :cuc:

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Кој Џо Џонсон,Вигинс на Коби од првите 2-3 години наликува...Ке има страшна кариера дечкото.

Инаку што прави Волтон со овие Лејкерсии :cuc:

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Голден Стејт имаат проблем со дефанзивниот скок, Лејкерс сигурно имаа над 20 поени од put-backs.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
На Никс клупава... толку е некорисна што за ичекување е Роуз да јаде пак некоја повреда.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.378
Nemam nisto protiv lakers da zemat 7-8 na zapad i da igrat protiv GS. . Mu imat nabieno kompleksi ocigledno. . I lani go lapnaa so golema razlika.. steph i klay ocajni se protiv lakers koga i da igrat. . A ova godina e i luke walton faktorot.. Verojatno nema da tepat ama pointeresna serija ke bidi od GS-hjuston na primer

Член од
23 август 2010
Мислења
39.812
Поени од реакции
115.832
Не бе каков Лејкерс, метла ќе јадат гарант.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
Nemam nisto protiv lakers da zemat 7-8 na zapad i da igrat protiv GS. . Mu imat nabieno kompleksi ocigledno. . I lani go lapnaa so golema razlika.. steph i klay ocajni se protiv lakers koga i da igrat. . A ova godina e i luke walton faktorot.. Verojatno nema da tepat ama pointeresna serija ke bidi od GS-hjuston na primer
Дај не зафркавајте какви Лејкерси, секоја чест за победата со ГСВ ама 8 место на западот е научна фантастика за нив оваа и следната година.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Wade ako produzi so 3kive ke si ja produzi karierata :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Инаку што прави Волтон со овие Лејкерсии :cuc:
Дај не зафркавајте какви Лејкерси, секоја чест за победата со ГСВ ама 8 место на западот е научна фантастика за нив оваа и следната година.
Не дека сум фан на Лејкерс од времето кога имаа 4 ол-стар играчи, ама секоја чест за Лук Волтон. Верувам дека ќе ги врати Лејкерс во плеј-оф уште оваа година. За жал не ја гледав синоќа играва, само гледав преглед наредниот ден, ама и според тоа може да се види дека ќе ги биде момците. Кога може сељачиштено Ник „Суеги Пи“ Јанг да биде од корист, тогаш не му ја мислам :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom