The "White Mamba" strikes AGAIN !!!!!
Joey Crawford has a... reputation. He's known to throw out crazy techs, weird ejections, to try and take the game over. He's a respected, long-time veteran, but there is a history with some things getting out of control when he tries to maintain his influence on the floor. Combine that with an elimination Game 6 in a super-physical series, and you're bound to have some craziness.
And in Game 6 between Memphis and the Clippers, it got Joey-Crawford-Crazy:
One flagrant foul on Chauncey Billups
Seven technical fouls: Matt Barnes, Zach Randolph (X2), Chris Paul (X2), Caron Butler, Blake Griffin
Two ejections
59 fouls and 71 free throws combined.
The Grizzlies held a 23-free-throw advantage in the game.
http://www.cbssports.com/nba/blog/e...rsgrizzlies-game-6-the-joey-crawford-takeover
====================================================================
За тие што не ја гледаа утакмицата, доволно е да се види само boxscore (нормално, подруго е да се гледа партијата секако за сите дискутабилни моменти), многу добро се гледа дека во сите побитни статистички категории двата тима се
буквално изедначени!
Пред се FG% е тука негде, шутеви погодени и упатени за 3 исто така (+-1), изгубени топки (+-1) скокови (+-1)
ЕДИНСТВЕНА КАТЕГОРИЈА КОЈА ОДМА БОДЕ ОЧИ И БЕЗ ДА ЈА ГЛЕДАШ ПАРТИЈАВА СЕ СЛОБОДНИТЕ ФРЛАЊА и нивната дистрибуција мегу двата тима , секако огромна разлика во корист на Мечките РЕЧИСИ ДУПЛО ПОВЕКЕ 47 за Мечкиве во однос на 24 за Клиперс ! И секако повеке од дупло во поглед на погодените слободни фрлања мегу двата тима 38 vs 16 (aj, сепак i вината за слабата реaлизација кај Клиперс е само нивна и не е фактор!)
Како почна и самата партија кога и уште
во прва четвртина им досудија на Мечкиве 20 слободни
(јас не знам за партија во НБА и кошарка генерално, од кога се игра кошарка по четвртини, во прва четвртина да се досудат 20 слободни за еден тим ! (колку и да е едниов од тимовите појак и супериорен а другиов да биде несмасен и апла да прави глупи фаули па да влезе на 8 минути рано во бонус, сепак е прва четвртина , нема логика како и да гледаш и анализираш)
Е арно ама знам друга таква партија кога беа исто досудени
20 слободни во една четвртина , само тогаш беше
последната четвртина во уште поконтраверзна завршница во НБА FINALS 2010 Game 7, LAKERS VS BOSTON !
Во таа 7партија (за тие кои не ја гледале и за тие со здрав разум) , на крај разликата беше 37 17 досудени слободни во корист на Лакерс и дури 20 од 37 во последната четвртина ! Тие кои не се секаваат , таа партија ЛА се изгубија, не можеа да прднат на КАМЕН одбрана на Celtics, ништо не можеа да погодат, а и бројките не лажат!!!! (вреди да се види таа партија само ради ПЉАЧКАТА и феноменалната одбрана на Бостон )
Одеднаш во последна четвртина на цела екипа на Бостон , секој контакт им судеа фаул , одеднаш таа искусна екипа стана ептен наивна , како од вчера да игра баскет и да прави "глупи" фаули !!!
http://espn.go.com/nba/boxscore?gameId=300617013
Интересно е дека во овие две партии судбината ја кроеше ист судија Joey Crawford зелката, мајстор за 20 слободни фрлања во една четвртина

(ти бирај само која сакаш четвртина он ке ти ги даде

и ке се погрижи за се друго)
За 7-та партија со Celtics 2010, во таа тајфа , мафијашки тандем беше и
Dan Crawford, типчето што ги изгоре Nuggets во 6-та утакмица во последната четвртина со неколку одлуки , кога им го спасуваше дупето на Војнициве кога прокоцкаа 18 разлика и ке го загубеа мечот да не интервенираше "полицијата ". Вреди и таа партија да се види ,тој што не ја гледал !
http://en.wikipedia.org/wiki/Dan_Crawford_(basketball_referee)
не може да е толку случајност и коинциденција во овие две партии (БОСТОН 2010 и МЕЧКИТЕ) , каде се "случува" да се судат 20 слободни во една четвртина , да ги поврзува еден ист судија ?!!!!!
ПА ТОЛКУ ЛИ Е БАКСУЗ JOEY CRAWFORD се него да му се случува ова 
и само муабети да се вадат после

Ај нека ми најде некој други партии во НБА каде се досудени толку многу слобдни фрлања во една четвртина и да биде друг судија !
стварно ме интересира