NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
nikad nema da se vrati u top forma nikad...
Па вчера баш кажуваше коментаторот на СК,Шамперт истата повреда ја имал,отприлика во ист период се имаа повредено,Шамперт на големо игра веќе ,си се врати во топ форма а Роуз уште не се знае кога ќе почне да игра...

Физички ќе биде спремен како што беше порано, медицинските третмани се на поголемо ниво отколку во минатото каде што од оваа повреда ретко кој играч се враќал дури и назад на теренот, плус има 10 кила мускули ставено на нозете за време на рехабилитацијата што значи шансите пак да се повреди се речиси исти како и пред повредата.Единствена пречка ќе му биде менталната бариера односно цело време ќе игра со страв.Експлозивната игра со фаќање на остри кривини и завршување на обрачот со 40 инча вертикален одраз полека ќе ја остави во минатото.Повеќе форсирање игра на шут и помалку изолација нешто како Ирвинг.Он можда ќе биде повторно 25-7-4 играч ама никогаш нема да знае додека не си ја избистри главата.

Џордан имал исто тешка повреда на почекот на кариера....нешто слично озбилно ко оваа на роуз...па сите знаеме дека тоа не го спречи....

Пол нема никогаш да игра за смрден тим како Лејкерс, мислам да се разбериме. И да сака, нема да допуштат 'кошаркарските богови'.
Но, нормално на фановите на Манчестер Си.. ова де на Лејкерс вет дрим му е да ги имат сите ѕвезди во тимот, и можи така ќе стигнат до финале да го тепат Леброн.

хмм нешто вака
Хауард
Лов
Дурант
Коби
М. Гасол
Рендолф
Мело
Харден
Рондо

... и пак нема да се задоволни. Типични глорихантерс.

Се фатиле повеќето за Paul, каква партија имал (им било многу жал :rolleyes:) , бла бла .........а никој не го спомна Barnes, кој ја изигра убедливо најдобрата плејоф партија во неговата кариера, па и за неговите партии во регуларен дел многу импресивна партија во сите параметри, за било кој играч во ппејоф генерално! Кога беше најпотребно многу изненади, но и тоа не беше доволно за победа на крај!

11/14 шут (лудило, за влакно 80% FG% !)
6/7 за три (ај имал одличнни партии и важи уште од самиот почеток на кариерата за одличен тројкаш, не толку константен и на моменти и затоа потценет, ама дека знаел да изненади и не е првпат, и да начука 5+ тројчиња !)
10 скока
30 поени (од нив само 2 од слободни !)
1 украдена
само 1 загубена топка !

феноменален double- double со уште поимпресивна ефикасност !
==========================================================
Highest field-goal percentage, game
(minimum 8 made)
1.000 - Wilt Chamberlain, Los Angeles at Atlanta, April 17, 1969 (9/9)
Don Nelsom, Boston at Buffalo, April 6, 1974 (10/10)
Tom Kozelko, Capital at New York, April 12, 1974 (8/8)
Larry McNeill, Kansas City/Omaha vs. Chicago, April 13, 1975 (12/12)
Scott Wedman, Boston vs. L.A. Lakers, May 27, 1985 (11/11)
Clifford Ray, Golden State at Detroit, April 14, 1977 (8/8)
Brad Davis, Dallas at Utah, April 25, 1986 (8/8)
Bob Hansen, Utah vs. Dallas, April 25, 1986 (9/9)
Robert Parish, Boston at Atlanta, May 16, 1988 (8/8)
John Paxson, Chicago vs. L.A. Lakers, June 5, 1991 (8/8)
Horace Grant, Chicago vs. Cleveland, May 13, 1993 (8/8)
David Robinson, San Antonio vs. Phoenix, April 19, 2003 (OT) (8/8)

историски, без промашување 100% реализација на минимум 8 шута !
=========================================================
http://www.nba.com/history/records/playoffs_game_fieldgoals.html

Пол нема никогаш да игра за смрден тим како Лејкерс, мислам да се разбериме. И да сака, нема да допуштат 'кошаркарските богови'.
Но, нормално на фановите на Манчестер Си.. ова де на Лејкерс вет дрим му е да ги имат сите ѕвезди во тимот, и можи така ќе стигнат до финале да го тепат Леброн.

хмм нешто вака
Хауард
Лов
Дурант
Коби
М. Гасол
Рендолф
Мело
Харден
Рондо

А што ако го земеме Леброн?
troll_face.png

Bad boy Z-Bo! Ова им се случуваше на Клиперси во оваа рунда.Инаку Џејсон Колинс ги сликал.:icon_lol::icon_lol:

936930_632116160136242_466422816_n.jpg

The "White Mamba" strikes AGAIN !!!!! :confused:

3pcvt3.jpg

Joey Crawford has a... reputation. He's known to throw out crazy techs, weird ejections, to try and take the game over. He's a respected, long-time veteran, but there is a history with some things getting out of control when he tries to maintain his influence on the floor. Combine that with an elimination Game 6 in a super-physical series, and you're bound to have some craziness.
And in Game 6 between Memphis and the Clippers, it got Joey-Crawford-Crazy:
One flagrant foul on Chauncey Billups
Seven technical fouls: Matt Barnes, Zach Randolph (X2), Chris Paul (X2), Caron Butler, Blake Griffin
Two ejections
59 fouls and 71 free throws combined.
The Grizzlies held a 23-free-throw advantage in the game.
http://www.cbssports.com/nba/blog/e...rsgrizzlies-game-6-the-joey-crawford-takeover
====================================================================
htitzp.jpg

За тие што не ја гледаа утакмицата, доволно е да се види само boxscore (нормално, подруго е да се гледа партијата секако за сите дискутабилни моменти), многу добро се гледа дека во сите побитни статистички категории двата тима се буквално изедначени!
Пред се FG% е тука негде, шутеви погодени и упатени за 3 исто така (+-1), изгубени топки (+-1) скокови (+-1)
ЕДИНСТВЕНА КАТЕГОРИЈА КОЈА ОДМА БОДЕ ОЧИ И БЕЗ ДА ЈА ГЛЕДАШ ПАРТИЈАВА СЕ СЛОБОДНИТЕ ФРЛАЊА и нивната дистрибуција мегу двата тима , секако огромна разлика во корист на Мечките РЕЧИСИ ДУПЛО ПОВЕКЕ 47 за Мечкиве во однос на 24 за Клиперс ! И секако повеке од дупло во поглед на погодените слободни фрлања мегу двата тима 38 vs 16 (aj, сепак i вината за слабата реaлизација кај Клиперс е само нивна и не е фактор!)
Како почна и самата партија кога и уште во прва четвртина им досудија на Мечкиве 20 слободни:eek: (јас не знам за партија во НБА и кошарка генерално, од кога се игра кошарка по четвртини, во прва четвртина да се досудат 20 слободни за еден тим ! (колку и да е едниов од тимовите појак и супериорен а другиов да биде несмасен и апла да прави глупи фаули па да влезе на 8 минути рано во бонус, сепак е прва четвртина , нема логика како и да гледаш и анализираш)
Е арно ама знам друга таква партија кога беа исто досудени 20 слободни во една четвртина , само тогаш беше последната четвртина во уште поконтраверзна завршница во НБА FINALS 2010 Game 7, LAKERS VS BOSTON !
Во таа 7партија (за тие кои не ја гледале и за тие со здрав разум) , на крај разликата беше 37 17 досудени слободни во корист на Лакерс и дури 20 од 37 во последната четвртина ! Тие кои не се секаваат , таа партија ЛА се изгубија, не можеа да прднат на КАМЕН одбрана на Celtics, ништо не можеа да погодат, а и бројките не лажат!!!! (вреди да се види таа партија само ради ПЉАЧКАТА и феноменалната одбрана на Бостон )
Одеднаш во последна четвртина на цела екипа на Бостон , секој контакт им судеа фаул , одеднаш таа искусна екипа стана ептен наивна , како од вчера да игра баскет и да прави "глупи" фаули !!!
http://espn.go.com/nba/boxscore?gameId=300617013
Интересно е дека во овие две партии судбината ја кроеше ист судија Joey Crawford зелката, мајстор за 20 слободни фрлања во една четвртина ;) (ти бирај само која сакаш четвртина он ке ти ги даде :pos:и ке се погрижи за се друго)

tumblr_lkt5a9R5o21qzgtkjo1_500.jpg

За 7-та партија со Celtics 2010, во таа тајфа , мафијашки тандем беше и Dan Crawford, типчето што ги изгоре Nuggets во 6-та утакмица во последната четвртина со неколку одлуки , кога им го спасуваше дупето на Војнициве кога прокоцкаа 18 разлика и ке го загубеа мечот да не интервенираше "полицијата ". Вреди и таа партија да се види ,тој што не ја гледал !
http://en.wikipedia.org/wiki/Dan_Crawford_(basketball_referee)
не може да е толку случајност и коинциденција во овие две партии (БОСТОН 2010 и МЕЧКИТЕ) , каде се "случува" да се судат 20 слободни во една четвртина , да ги поврзува еден ист судија ?!!!!!
ПА ТОЛКУ ЛИ Е БАКСУЗ JOEY CRAWFORD се него да му се случува ова :pos: и само муабети да се вадат после :vozbud:
Ај нека ми најде некој други партии во НБА каде се досудени толку многу слобдни фрлања во една четвртина и да биде друг судија !
стварно ме интересира (y)

Вечерва Чикаго гази во прво полувреме посебно Ноа како игра :cuc:.

Го боли кур Роуз, си лапна 16 милиони за една година :)

Тим Тибодо :cuc:

На човеков да му се даде екипа како Мајами нема да има 1 пораз цела сезона, тренериште невидено.
Наредна сезона со Роуз и плус некое засилување ќе се атакува на титулата конечно.

хмм нешто вака
Хауард
Лов
Дурант
Коби
М. Гасол
Рендолф
Мело
Харден
Рондо

Отварам овде да прочитам нешто паметно и оп,налетуам на твојот коментар:tapp:.Абе знаев дека сте опседнати со Лал,али дека сте биле до толку.Да го тепаат леброн:pos::pos:,појак коментар одамна немам прочитано,ќе речеш он сам игра бе,па да го тепале.Ах бе и коа не играат Лејкерси,не ви даваат мира,само тука не моем да ви помогнем.

хмм нешто вака
Хауард
Лов
Дурант
Коби
М. Гасол
Рендолф
Мело
Харден
Рондо

се надевам дека тролаш само...пошто незнам како можеш лејкерс да го споредиш со сити и да ги напраиш глорихантерс.....пошто тоа е тешка глупост....
--- надополнето: 5 мај 2013 во 04:36 ---
БРАВо булс .....Ноа неверојатна утакмица...булс без доста клучни играчи успеаа да ги добија не така слабите бруклин.... за жал мајами ќе се прејаки.....можеби булси можат 2 натпревари да освојот али типувам на 4-1 за мајами.... :)

Целта е остварена, со 6 играчи во втора рунда отидоа.
Со Мајами како и да е сигурно нема да им се предадат. :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom