NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
за третава да не имаш некое гифче или слабо
Ti mislis ja za Miami sum u finalevo ?

FPfX9.gif

Btw " In NBA Finals history, when the first two games of an NBA Finals have been split one game a piece, the winner of Game 3 went on to win the Championship 80 out of 81 times." :свиркам:

Како ова, кога ова е 67-ма сезона во НБА :pos:

Податокот е 12 од 13 пута :icon_lol:
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 20:18 ---
Ја сеа видов дека црнците од париз ја нашле темава, мило ми е што и у задње време не навраќам вамо често, господ нека ви е на помош :icon_lol:

да смениме малку темата

од овие 27мина, на следното светско првенство во кошарка 12мина ќе играат за Америте

PGs: Irving, Lillard, Walker, Wall, Conley, Holiday, Lawson

SGs:K. Leonard, K Thompson, Beal, DeRozan, Waiters

SFs: P George, Parsons, Barnes, Hayward

PFs:Faried, Davis, Gibson, Monroe, Anderson

Cs: Cousins, Drummond, Favors, Jordan, Sanders, Zeller

болдираните мислам одат ако нема некој огромен раст во играта кај другите.

Млади неискусни играчи исто како и во 2010 со само една ѕвезда во Кајри или Џорџ ( слично на дурант 2010 )... но за изненадување без ветерани овојпат како што во 2010 беа одом и билапс.

Мислам ние треба да бидиме топ 4 или 5 на европското за да се пласираме. Тешко изводливо ама се е можно. Па Бо малку да го здрви Кајри.

Е сеа уште покриво ми е што не ја гледав кошарката.Знаев дека ќе падне јака кошарка,ама до толку да бидат испеглани Мајами,не очекував.
Ја чекав до 2-30 кошарката,легнав на кревет да се испружам и сум заспал бе :pos:
Ама татко ми мангуп,станал да ја гледа кошарката со помислата дека Мајами ќе тепа и сакал да ме дупчи сабајле...ама глеам се десило чудо.
Мора да ја симнам утакмицата и да ја гледам,ретко се гледа таков потоп на јака екипа ко Мајами.Не дека Сан Антонио е слаб,моја екипа се уште од времето на Адмиралот.
Ако и следната утакмица ја тепа Сан Антонио,титулата ја зима на сред Мајами :D
Ама ќе биде тешко,посебно што и Паркер се повредил.

Е сеа уште покриво ми е што не ја гледав кошарката.Знаев дека ќе падне јака кошарка,ама до толку да бидат испеглани Мајами,не очекував.
Ја чекав до 2-30 кошарката,легнав на кревет да се испружам и сум заспал бе :pos:
Ама татко ми мангуп,станал да ја гледа кошарката со помислата дека Мајами ќе тепа и сакал да ме дупчи сабајле...ама глеам се десило чудо.
Мора да ја симнам утакмицата и да ја гледам,ретко се гледа таков потоп на јака екипа ко Мајами.Не дека Сан Антонио е слаб,моја екипа се уште од времето на Адмиралот.
Ако и следната утакмица ја тепа Сан Антонио,титулата ја зима на сред Мајами :D
Ама ќе биде тешко,посебно што и Паркер се повредил.

Ејјј арно ме потсети на него, го имав заборавено. Него дајте инфо за повредава на Паркер?

да смениме малку темата

од овие 27мина, на следното светско првенство во кошарка 12мина ќе играат за Америте

болдираните мислам одат ако нема некој огромен раст во играта кај .

Кде бе без Монро ??

И без Лилард, он е сеа амерички љубимец, го сакаат свите :icon_lol: иде он место Вол сигурно, и Конли пред Холидеј

Мое мислење:
Кајри, Конли, Лилард
Каваи, Клеј
Џорџ, Барнс
Фарид, Монро
Казнс, Драмонд, Џордан

Кде бе без Монро ??

И без Лилард, он е сеа амерички љубимец, го сакаат свите :icon_lol: иде он место Вол сигурно, и Конли пред Холидеј

Мое мислење:
Кајри, Конли, Лилард
Каваи, Клеј
Џорџ, Барнс
Фарид, Монро
Казнс, Драмонд, Џордан

Па добро секогаш бират некој со одредена улога не ги клават само безвезе сите слични да се. Џорџ е најискусниот и заедно со Кајри најдобрите играчи на тимот. Конли и Холидеј тука се негде( добри и во одбрана и во напад, просечни пасери) веројатно следната сезона ќе кажи кој ке оди а кој не. Од Вол очекувам одлична сезона и да ги предводи Визардси во плејоф и зато го кладов а и ќе има треба експлозивен и брз бек како замена за Вестбрук. Каваи е дефанзивецо кој би требало да ја чува ѕвездата на противникот ( леброн вака ко го чува, шо останва за руди фернандез или батум ), Клеј ти е типичен бек тројкаш шо Америте секогаш го имат на вакви натпревари ( Ред, Кари.. ), Барнс би требало да биди 11ти 12ти играч во тимот без голема минутажа освен ако нема некој огромен напредок следната сезона. Иначе експлозивност од клупа и можи по некое куцање да ги уплаши европејците. Фарид ти е скокачо, мора да го има во тимот, истото важи и за Рајан Андерсон, тројкаш крило отсекогаш имале америте. И незнам по шо логика го имаш Монро пред Дејвис, Монро не се подобри ова сезона, а и играта не му е баш Тим ЈуЕсЕј материјал. Дејвис веќе беше со тимот на Олимписки, така да сигурен е освен сам ако не се откажи. Од центарите мислам само Драмонд е сигурен би требало да има огромен напредок следната сезона. Казнс не ми се верва да го земат од страв да не напрај некоја глупост. Е Џордан би служел за цепелини блокади и такви глупости. Замисли ги во стартна петорка Драмонд и Џордан, стратегија на противникот- шутирај од кај сакаш ама не оди под обрач.

Монро не напредувал, не ги следиш Пистонси доволно, Монро играше сезона на кариерата, а под Чикс допрва ќе се подобрува..
Игра одлична одбрана, може да игра и крило и центар, у некоја пониска постава, ќе го земат сигурно ќе видиш...

Казнс исто, оваа сезона очекувам ја лично многу од него...

Иначе, брејкинг њус, Џејсон Кид нов тренер на Бруклин Нетс, ај за убоо !!

Ејјј арно ме потсети на него, го имав заборавено. Него дајте инфо за повредава на Паркер?
Околу Тони ова е неофицијално.
Tony Parker ima povredu prepone,blago istegnuće prepone mid-level znači nije ni level 1 nema nikakvih fizičkih promijena,deformacija,napuknuća ili bilo kakvog drugog defetka.Za ovu povredu terapija je RICE (Rest,Ice,Elastic bandage ),odmor koji se preporučuje je 1-3 sedmice ali pošto Parker nije ni level 1 povred onda je za sutra 90% da igra..

да смениме малку темата

болдираните мислам одат ако нема некој огромен раст во играта кај другите.

Млади неискусни играчи исто како и во 2010 со само една ѕвезда во Кајри или Џорџ ( слично на дурант 2010 )... но за изненадување без ветерани овојпат како што во 2010 беа одом и билапс.

Мислам ние треба да бидиме топ 4 или 5 на европското за да се пласираме. Тешко изводливо ама се е можно. Па Бо малку да го здрви Кајри.

Јас колку што знам американците секоја година во јуни/јули одржуваат кампови со помладите потенцијални американски ѕвезди во НБА за да се запознаат со нив и да им го следат развојот. Но тоа не значи дека 12мината ќе бидат избрани од нив. Се зборуваше за некои промени после олимпијадата ама не се сеќавам баш што и како одлучија. Во секој случај за некои од другите помлади ѕвезди не е потребен камп и тие не се исклучени како можност да играат. Според тоа јас не сум сигурен дека од овие ќе се бира тимот. Во најмала мера Durant, Westbrook, Rose, Love, Aldridge, B.Lopez, Griffin, Curry, Harden сигурно ќе бидат во комбинација освен ако одбијат. Може да се случи само 2-3ца од овие 27 да бидат избрани меѓу 12мината.

А ако навистина се бира од овие 12 (што не верувам), според мене тимот би требало да биде:

Irving, Wall, Holiday
Thomson, Beal
George, Leonard
Monroe, Davis, Anderson, Faried
Sanders

За 12тото место може и уште еден плеј место Faried ама мислам дека повеќе ќар ќе имаат од енергијата на Faried, со оглед дека повеќето о останатите и не нудат некоја особена вештина која ја нема веќе во екипата.

Американците не користат многу класични центри кога ќе играат по ФИБА правила, а и онака центрите кои ги имаат во оваа група се сите сеуште во развој и доста лимитирани. Cousins чисто заради карактер нема теорија да го земат, Zeller залутал во групава, а останатите (Drummond, Favors, Sanders и особено Jordan) имаат уште многу за учење во моментов имаат многу слабости и се пред се таленти но не и развиени играчи. За да има еден го ставив Sanders затоа што беше во топ 3-4 одбранбени играчи минатата сезона иако нема скоро никакви офанзивни вештини.

Team USA released a list of 27 young players who will be brought to the minicamp in 2013 with the possibility of playing for Team USA next summer in Spain.

"As dark as it was last night, it can't get no darker than that, especially for me," James said Wednesday before the Heat's practice at the AT&T Center. "So I guarantee I'll be better for tomorrow (Game 4) for sure. I have to do whatever it takes. I mean, 7 for 21 isn't going to cut it. It's impossible for me to go 7 for 21, shoot 33 percent from the field and not have free throws. You have to figure out ways offensively that you can make an impact."

death-stare.gif

50/10/10 вечер?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom