NBA драфт, трансфери, шпекулации

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Шариќ нема да ме чуди и да остане уште некоја година во Европа...

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Зависи од тимот, пошто за интернационалците има други правила. Инаку како пик од средината на втората рунда се споменува и Немања Недовиќ или европскиот дерек роуз.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.371
Поени од реакции
6.880
Што мислите за Шариќ кај ќе заврши ?
Гледам најмногу "шета" низ драфтов.....од 8-9 пик до 20 и некој го шетаат.

Имаше шпекулации дека Шариќ нема да остане во драфтот (интернационалците можат да се повлечат подоцна), доколку нема гаранција за 1-14. Според тоа ако не се откаже за очекување е дека ќе оди во првите 15тина пика.

А инаку она што е специфично за овој драфт е дека може да има многу трејдови.

Цитат од еден од подобрите драфт аналитичари/новинари:

What kind of offers could the Cavs expect for the #1 pick?

Chad Ford
Dont' think Cavs fans will be happy. Just talked to half the GMs in the league, and they are all looking to sell their picks. No one really wants No. 1, nor are they willing to give up a valuable asset to get it. I think the Cavs will have a hard time moving it.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Шариќ нема да ме чуди и да остане уште некоја година во Европа...
Мислам дека без разлика на тоа кој ќе го драфтува дека ќе остане уште 1 сезона во Цибона,па после тоа НБА.И самиот Дарио тоа го има изјавено бидејќи знае дека треба уште да напредува во Европа и дека се пријавил на овој драфт затоа што е лесно да биде еден од првите 14.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
Мислам дека без разлика на тоа кој ќе го драфтува дека ќе остане уште 1 сезона во Цибона,па после тоа НБА.И самиот Дарио тоа го има изјавено бидејќи знае дека треба уште да напредува во Европа и дека се пријавил на овој драфт затоа што е лесно да биде еден од првите 14.
Има шанси Атланта да го земе на драфтот Шариќ , инаку да ќе остане уште да игра во Европа и следната сезона .

Член од
5 април 2013
Мислења
3.371
Поени од реакции
6.880
Не верувам дека некој ќе го драфтува овој играч со оглед дека реално нема скоро никакви кошаркарски вештини, но дефинитвно заслужува повик во некој од тимовите во развојната Д-лига. Којзнае можеби некогаш ќе научи да игра одбрана и шутира тројки.

А инаку дечкото ги сруши атлетските рекорди на пред-драфт кампот (слично на драфт комбајнот само за послабите играчи) во Бруклин.

П.С. Којзнае можеби ќе дојди накај Европа кога нема да го сакаат во НБА, па да го видиме и во живо :)

Член од
5 април 2013
Мислења
3.371
Поени од реакции
6.880
Друже, што според тебе на овој драфт треба Филаделфија да земе ?

Јас мислам Лен, ако го селектира некој пред Фили, Гоберт.

И јас сум за Лен дефинитивно. Можеби и најдобар талент од цел драфт според мене, а повредата можно е да направи да падне до 11. Други кои мислам дека се добри а можно е да не бидат избрани погоре се Zeller и некои од европјаните како Karasev i Shroeder. Gobert исто е пристојна опција заради огромниот потенцијал ама од она малку што го имам видено ми изгледа како да нема поим од кошарка, само е огромен.

Го следев доста драфтот годинава со оглед дека Филаделфија уште од Февруари се знаеше дека ќе бира високо, па сум релативно запознат со новите деца. Ќе напишам некоја подетална анализа за оние кои ги интересира, ама понатаму поблиску до самиот драфт сега уште работи може да се сменат.

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
И јас сум за Лен дефинитивно. Можеби и најдобар талент од цел драфт според мене, а повредата можно е да направи да падне до 11. Други кои мислам дека се добри а можно е да не бидат избрани погоре се Zeller и некои од европјаните како Karasev i Shroeder. Gobert исто е пристојна опција заради огромниот потенцијал ама од она малку што го имам видено ми изгледа како да нема поим од кошарка, само е огромен.

Го следев доста драфтот годинава со оглед дека Филаделфија уште од Февруари се знаеше дека ќе бира високо, па сум релативно запознат со новите деца. Ќе напишам некоја подетална анализа за оние кои ги интересира, ама понатаму поблиску до самиот драфт сега уште работи може да се сменат.
Скаутите на фили изјавиле дека воопшто не биле заинтересирани за Гоберт, така да сигурно ќе одат на Зелер или Лен. Нека не се многу залетуваат со Зелер можно е и тој како брат му да биде огормен баст, генетско е тоа :D

Член од
5 април 2013
Мислења
3.371
Поени од реакции
6.880
Скаутите на фили изјавиле дека воопшто не биле заинтересирани за Гоберт, така да сигурно ќе одат на Зелер или Лен. Нека не се многу залетуваат со Зелер можно е и тој како брат му да биде огормен баст, генетско е тоа :D

Најмладиот Zeller е многу поголем талент од постарите браќа. Плус Cody најверојатно ќе биде крилен центар во НБА, додека Tyler е центар.

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Џеф Хорначек потпишал со Феникс како главен тренер, подоцна и официјално ќе биде објавено.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
овие коди зелер и шабаз мухамед лани ова време се вртеа околу топ 3 заедно со ноел, а сега можат да паднат и од лотаријата...

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
овие коди зелер и шабаз мухамед лани ова време се вртеа околу топ 3 заедно со ноел, а сега можат да паднат и од лотаријата...
Коди оди топ10, евентуално да заврши 12 пик, а шабаз може да падне пошто освен да забива и да шутира кога е оставен сам друго ништо не знае.
Постојат и некои шпекулации дека кливленд ќе го трејдува Портер наместо Ноел, додека некој велат дека најследен играч од скаутите на Кливленд бил Ноел, изгледа ќе донесат одлука во 5 до 12, само се надевам дека ќе биде правилната одлука.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
јас колку шо прочитав негде шабаз паднал толку бидејќи го откриле дека бил една година постар од соиграчите во средно и затоа ги доминирал o_O ... а колеџ веќе имал проблеми.. иначе играта му е многу слична на харден кога го драфтоваа. Ако падни до 20тите пикови можи многу да му помогни на некој од посилните плејоф тимови на кои му треба офанзива. На пример на еден Бостон или Мемфис.

Овие црнчиштата ај шо незнат кој му се татковци ама кутрите незнат ни колку години имат.
Овај Бисмак Бијомбо 30 негде ако нема...

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
И 30 да има, нема грам мозок у него :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom