- Член од
- 17 ноември 2012
- Мислења
- 4.548
- Поени од реакции
- 5.305
Шариќ нема да ме чуди и да остане уште некоја година во Европа...
Што мислите за Шариќ кај ќе заврши ?
Гледам најмногу "шета" низ драфтов.....од 8-9 пик до 20 и некој го шетаат.
Мислам дека без разлика на тоа кој ќе го драфтува дека ќе остане уште 1 сезона во Цибона,па после тоа НБА.И самиот Дарио тоа го има изјавено бидејќи знае дека треба уште да напредува во Европа и дека се пријавил на овој драфт затоа што е лесно да биде еден од првите 14.Шариќ нема да ме чуди и да остане уште некоја година во Европа...
Има шанси Атланта да го земе на драфтот Шариќ , инаку да ќе остане уште да игра во Европа и следната сезона .Мислам дека без разлика на тоа кој ќе го драфтува дека ќе остане уште 1 сезона во Цибона,па после тоа НБА.И самиот Дарио тоа го има изјавено бидејќи знае дека треба уште да напредува во Европа и дека се пријавил на овој драфт затоа што е лесно да биде еден од првите 14.
Друже, што според тебе на овој драфт треба Филаделфија да земе ?
Друже, што според тебе на овој драфт треба Филаделфија да земе ?
Јас мислам Лен, ако го селектира некој пред Фили, Гоберт.
Скаутите на фили изјавиле дека воопшто не биле заинтересирани за Гоберт, така да сигурно ќе одат на Зелер или Лен. Нека не се многу залетуваат со Зелер можно е и тој како брат му да биде огормен баст, генетско е тоаИ јас сум за Лен дефинитивно. Можеби и најдобар талент од цел драфт според мене, а повредата можно е да направи да падне до 11. Други кои мислам дека се добри а можно е да не бидат избрани погоре се Zeller и некои од европјаните како Karasev i Shroeder. Gobert исто е пристојна опција заради огромниот потенцијал ама од она малку што го имам видено ми изгледа како да нема поим од кошарка, само е огромен.
Го следев доста драфтот годинава со оглед дека Филаделфија уште од Февруари се знаеше дека ќе бира високо, па сум релативно запознат со новите деца. Ќе напишам некоја подетална анализа за оние кои ги интересира, ама понатаму поблиску до самиот драфт сега уште работи може да се сменат.
Скаутите на фили изјавиле дека воопшто не биле заинтересирани за Гоберт, така да сигурно ќе одат на Зелер или Лен. Нека не се многу залетуваат со Зелер можно е и тој како брат му да биде огормен баст, генетско е тоа
Коди оди топ10, евентуално да заврши 12 пик, а шабаз може да падне пошто освен да забива и да шутира кога е оставен сам друго ништо не знае.овие коди зелер и шабаз мухамед лани ова време се вртеа околу топ 3 заедно со ноел, а сега можат да паднат и од лотаријата...