NBA драфт, трансфери, шпекулации

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Абе џабе со тебе не можи да се прај муабет, заглавен си во минатото, ништо чудно да си онај истиот шо го банираа 100 пати шо ми праеше инает дека Мајк Биби би можел да ги предводи Бобкетси до плејоф :pos:

Гордон пред 5-6 можи бил добар играч, ама моментално е дупка, нула.
Кемба Вокер ако не знаеше ја освои титулата лани во NCAA со Конектикат, исто како и Бен Гордон во 2004 само разликата е што Вокер беше најдобар играч во тимот, а Гордон беше во сенка на Окафор.

Ако имат барем малку памет таму во Бобкетси ќе ги остават Кемба и Хендерсон да добиваат се повеќе минутажа и да се развијат во добри играчи, а не овај себичот да му јади од времето.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.662
Лично јас имам премногу поштовање спрема Бен Гордон али тоа што го играше у Детроит беше нула, компир, како сакате наречете го исто му се фаќа. Гордон е тип на играч кој не игра константно добро, Џон Вол ме потсеќа на Гордон али Вол е многу млад и има многу простор за напредок. Бен е за во многу добра екипа, на пример Мајами, Лејкерс, ОКС, каде е опкружен со страшно добри соиграчи кои ќе му асистираат и тогаш тој ќе си дојде на својот процент од 35-40% шут за три.

Затоа и го сметам за исправен потегот на Детроит кој реши да ја менува политиката на тимот односно да ослободува место во селари кепот за друг играч, вака Гордон џабе им цицаше 16 милиона кога беше тотално непродуктивен.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
Добар избор на драфтот направи Оклахома со Пери Џонс , ќе биде од голема помош играчот .

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
Абе џабе со тебе не можи да се прај муабет, заглавен си во минатото, ништо чудно да си онај истиот шо го банираа 100 пати шо ми праеше инает дека Мајк Биби би можел да ги предводи Бобкетси до плејоф :pos:

Гордон пред 5-6 можи бил добар играч, ама моментално е дупка, нула.
Кемба Вокер ако не знаеше ја освои титулата лани во NCAA со Конектикат, исто како и Бен Гордон во 2004 само разликата е што Вокер беше најдобар играч во тимот, а Гордон беше во сенка на Окафор.

Ако имат барем малку памет таму во Бобкетси ќе ги остават Кемба и Хендерсон да добиваат се повеќе минутажа и да се развијат во добри играчи, а не овај себичот да му јади од времето.
не знам што ја тераш темава (кога испаѓаш поразен во дискусијата на крајот) во тотално погрешна насока и БЕГАШ !!!!!. Да бе, јас сум тој банираниот и што има врска тоа . Сепак сум доктор за кошарка за тебе!

за Биби и Дејвис, точно е дека реков може да бидат од ќар и да придонесат за овој умрен тим на Бобкатс (не лажи дека сум рекол ке одат со нив Бобкатс во плеј, знам што сум кажал а и стои постот)

КАКО ЗАВРШИЈА БОБКАТС потсети ме со ѕвездава од NCAA?! А?!! дури 7 победи, а и ти за анонимусот се фати Кимба Вокер да ми држиш предавања (а од пред некој година слушна за NCAA лигава и ми гледаш кошарка 2-3 години)

А ТИ БЕШЕ ТОЈ КОЈ ЦЕЛИОТ ПЛЕЈОФ ЗА СЕКОЈА РУНДА СЕ БРУКАШЕ СО ПРОГНОЗИ И СИТЕ ГИ УТНА ДО ДАСКА , ТАКА . ДЕТЕ КО КЕ НАУЧИШ ДЕКА КОШАРКАТА НЕ Е САМО ЗАБИВАЊА ОД ТОА КАДРАВИОТ КОЊ GRIFFIN КЕ ПРАВИМЕ МУАБЕТ !!

Бостон-Фили 4-2
Мајами-Пејсерс 4-1
Оклахома-Лејкерс 4-2
Спарс-Клиперс 2-4

BlakeGriffin32, 14 мај 2012

:pos::pos:
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 19:24 ---
Лично јас имам премногу поштовање спрема Бен Гордон али тоа што го играше у Детроит беше нула, компир, како сакате наречете го исто му се фаќа. Гордон е тип на играч кој не игра константно добро, Џон Вол ме потсеќа на Гордон али Вол е многу млад и има многу простор за напредок. Бен е за во многу добра екипа, на пример Мајами, Лејкерс, ОКС, каде е опкружен со страшно добри соиграчи кои ќе му асистираат и тогаш тој ќе си дојде на својот процент од 35-40% шут за три.

Затоа и го сметам за исправен потегот на Детроит кој реши да ја менува политиката на тимот односно да ослободува место во селари кепот за друг играч, вака Гордон џабе им цицаше 16 милиона кога беше тотално непродуктивен.
Детроит го земаа Гордон во 2009 55 милиони за 5 години. Со оглед на тоа какви партии имаше Чикаго дилот беше добар, цената доста реална (за влакно висока). 11 милиони по година !

пример: оваа година Вејд лајното е платен 16 милиони (речиси ) Ги оправда ??!!!!!!!!

Бош исто така преплатен.....................ги оправда ?????!!!!!

Гордон е класичен пример за упропастена младост и само векот го јадеше во Детроит...............во најзрели години (SG до 33/34 години можат да тераат FULL)

Јас знам дека Чикаго направија огромна грешка што го испуштија човекот и ден денес им многу е криво, т.е треба да им е ! (Па еден Хамилтон умрен го земаа)

3 години по ред со овие тренери на Детроит толку е од Гордон. Од овој играч ни од близу не е изваден потенцијалот !

Па благодарение на Ben Gordon , Majami 2007 година во плеј беа прва рунда со 4:0 метла издувани
А 2006 беа Шампиони !!!!

Човече, какви партии во плејоф имаше со само 23/24 години.........било која НБА ѕвезда може да му позавиди.................жалосно

ама и минутажа од 26 мин и 40 минути не е исто !!!!!

ЏАБЕ НЕКОЈ ИМА ОДЛИЧНИ ИГРАЧИ, АКО НЕ ЗНАЕ КАКО ДА ГИ ИСКОРИСТИ =тоа се случи Детроит!!!!!!

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Освен та утакмица за која навивачки прогнозирав за Клиперси, слободно можиш да видиш дека другите ги погодив и за финалето ги имав Мајами-Оклахома уште пред да почни сезоната. За прогноза/типови вода можиш да ми носиш ти а и поголемиот дел од форумот.

Иначе фала шо ми кажа шо си тој банираниот да не се замарам поќе. Пријатно.

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
Освен та утакмица за која навивачки прогнозирав за Клиперси, слободно можиш да видиш дека другите ги погодив и за финалето ги имав Мајами-Оклахома уште пред да почни сезоната. За прогноза/типови вода можиш да ми носиш ти а и поголемиот дел од форумот.

Иначе фала шо ми кажа шо си тој банираниот да не се замарам поќе. Пријатно.
дека Мајами OKC ке играле финале може и човек кој не следи ама ич НБА да погоди ..........од толку медиуми............дури и баба ми !

се гледа дека следиш НБА само за да се кладиш, што е жалосно............тоа е механичко/површно следење.........на такви луѓе ко тебе
ке се трудам да им објаснам да научат и сфатат нешто за кошаркава=изгубено време

сигурно немаш скршен динар земено ама ај...............од такви ко тебе се упропасти спортот !

и не се ни замарам со твоите коцкарски таленти............а се гледа дека штом се дивиш на игра на Грифин , колку разбираш кошарка !

оди пиши едно ливче.........со срека !

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
дека Мајами OKC ке играле финале може и човек кој не следи ама ич НБА да погоди ..........од толку медиуми............дури и баба ми !

се гледа дека следиш НБА само за да се кладиш, што е жалосно............тоа е механичко/површно следење.........на такви луѓе ко тебе
ке се трудам да им објаснам да научат и сфатат нешто за кошаркава=изгубено време

сигурно немаш скршен динар земено ама ај...............од такви ко тебе се упропасти спортот !

и не се ни замарам со твоите коцкарски таленти............а се гледа дека штом се дивиш на игра на Грифин , колку разбираш кошарка !

оди пиши едно ливче.........со срека !
Ќе пишам и ќе си фатам а ти ќе продолжиш да менваш акаунти

http://forum.kajgana.com/threads/Добивка.56912/page-5

И не знам како можи некој да следи НБА само за кладење
Сигурно некој шо се клади на хокеј на мраз или на американски фудбал седи до 6 сабајле да ги гледа, така? :LOL:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Зш море го банирате цело време на братов(знајте на кого целам) , поарно е да го остајте и кој сака да го чита нека го чита другите на игнор и бар не ќе морат секој пат ко ќе прајт нов профил во игнор да го ставате ...

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
Одом во Клиперс,Мо Вилијамс во Јута :)

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
http://www.bostonglobe.com/sports/2012/06/30/kevin-garnett-agrees-extension-with-celtics/UoaPXbXTSFF0J7pPTwt1fO/story.html

штом остана KG, ке си дојде и Ray Allen (нека не го лажат овие од Мајами, ако е толку глуп !)

најубавата работа што може да ја направи Ainge е сите од оваа година да ги врати, и тоа и ке го направи , подобро од тоа не може
да биде

и Jeff Green и Bradley здрави ...........и се знае колку е саатот.......време е за плескање газови !

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
The Clippers are expected to offer (Blake) Griffin a five-year extension that could be worth up to $95 million, with an opt-out clause after the fourth season. Griffin also could sign a four-year extension. Griffin, who will earn $7.2 million next season, is expected to sign one of the deals.
The Clippers are expected to offer (Chris) Paul a three-year extension worth $60 million. But Paul, who will make $17.7 million next season, is likely to turn down that offer. Instead, the point guard is likely to wait and decide whether to accept the Clippers' five-year, $110-million extension offer in July 2013.
The Clippers are also expected to make offers to re-sign free-agent guards Chauncey Billups, Randy Foye and Nick Young. Billups is still recovering from season-ending Achilles' tendon surgery. The Clippers also have an interest in unrestricted free-agent guard Jamal Crawford.
The Clippers are not expect to make offers to free-agent forwards Kenyon Martin and Reggie Evans.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Останувањето на Гарнет ми го разубави денот ненормално,со Салинџер,Грин и Бредли има да биде газење иднава сезона !!!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Момци цел живот пратам НБА порано т.е повеќе од 96-та до 2003-04 па после прекинав бидејки многу падна лигата али никогаш не сватив како идат правилата за трансфери?? Пошто и порано а и сега гледам има 2-3-ца играчи кои преоѓаат во различни тимови а во трејдот учествуваат можда 4-5 екипи , е тука ми е целата фрка..Како и зашто за 2-ца играчи се уклучуваат 3-4 екипи..И како иде тоа со ослободување на парите,салари кап ??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom