NBA драфт, трансфери, шпекулации

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
On March 21, 2012, Gordon scored 45 points, making 9 out of 9 3-point field goal attempts, which tied an NBA record

што збориш глупости.......најпотценет бек шутер лигава последниве 5-6 години

Туф туф, една утакмица јака изиграл, а зема 16 мил годишно, Бен Гордон никад у Детроит не стана ни пола играч од тоа што беше у Чикаго, не дека и тамо беше нешто ептен јак..

Ја барем го следим Детроит, може не сите у сезона, али задњиве 9-10 године ако имам пропуштено 50 нивни утакмице, и ти гарантирам дека Детроит доби со овој трејд, а Гордон е дупе, поголемо и понекорисно од Џамир Нелсон...

Детроит ослободи простор у селари кап, уште да се ослободи Џо Думарс од Вилануева и тогаш ќе праемо муабет, Детроит нема да остане на тој трејд летово, а тоа дека ќе бидат тиња и дека ќе се јадат со Бобкетс, моеш на другарчињата у маало што у познавањето на кошарка са исто ниво со тебе да им кажуеш !!
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 03:00 ---
Џаред Салинџер никој не го собра уште, Пери Џонс никој не го собра, Тајлер Зелер, Теренс Џонс.... :eek:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Dallas will get picks 24, 33 and 34 from Cleveland for Tyler Zeller.

затоа одбраа двојка овие !? :cautious:

инаку брат му на Остин Риверс играл у некој српски клуб... :eek:

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
Туф туф, една утакмица јака изиграл, а зема 16 мил годишно, Бен Гордон никад у Детроит не стана ни пола играч од тоа што беше у Чикаго, не дека и тамо беше нешто ептен јак..

Ја барем го следим Детроит, може не сите у сезона, али задњиве 9-10 године ако имам пропуштено 50 нивни утакмице, и ти гарантирам дека Детроит доби со овој трејд, а Гордон е дупе, поголемо и понекорисно од Џамир Нелсон...

Детроит ослободи простор у селари кап, уште да се ослободи Џо Думарс од Вилануева и тогаш ќе праемо муабет, Детроит нема да остане на тој трејд летово, а тоа дека ќе бидат тиња и дека ќе се јадат со Бобкетс, моеш на другарчињата у маало што упознавањето на кошарка са исто ниво со тебе да им кажуеш !!
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 03:00 ---
Џаред Салинџер никој не го собра уште, Пери Џонс никој не го собра, Тајлер Зелер, Теренс Џонс.... :eek:

ти го следиш Детроит од вчера, јас го следам од на Chuck Daly/Bad Boys ерата...........туф туф ти ги следиш од 2004 ерата кога станаа Шампиони и ти стана нивни фан............................што има веза тоа на крај ?!

за Ben Gordon ...........толку беше искористен во Детроит од умрените тренери..................туф туф само рекорд израмнил 9 последователни тројки..................ај не се бламирај

во Чикаго имаше и скоро 10 мин повеке игра од утакмица..........тоа не е исто !

во Чикаго имаше во плејоф учинок на кој и Derek Rose би позавидил и тоа со само 23/24 години........ четири години за ред

За Шпагети.......типот е на залезот со 32 години и не се споредува со овој во шут за 3, Гордон е најпотценетиот шутер лигава Во овој тим на Детроит нема кој да погоди за 3 , буквално, џабе центри со лопата!

http://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Gordon_(basketball) види тука барем за неговите достигнувања не трескај глупости

дали со Шпагети или Гордон, Детроит се мизерија догодина и мегу најслабите тимови со NEts и Bobcast ........ти гледај ги колку сакаш
тоа ништо нема да смени

за моето познавање кошарка .................ти не беше роден јас кога се замарав со статистики

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
^

OК мајсторе, о ти свемоќен голем познавачу на кошарката, се извинувам, Детроит ќе бидат тиња догодина, Бен Гордон е кошаркаски бог !

Уствари не, ти си кошаркарски бог, а Бен Гордон е твој следбеник, и дојден е на планетава да не научи како се шутира 9/9 за три, се извинувам уште еднаш ваше кошаркапознавателство и кошаркастатистичарство!!

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
12 поени просек имаше на 44% шут од поле

иста сорта се со Магети
Шпагети е стар веке.............најбитно, не знае што е тоа плејоф и за тоа не може да ми ги споредуваш двајцава кога Гордон со години беше најефикасен за Чикаго во плеј и прв стрелец !...............па и во шут за 3 не се споредуваат (она што најмногу фали кај овој Детроит)
Gordon одкако е НБА, година за година е преку 40% шут за 3...........многу играчи не може да се пофалaт со тоа во нивната кариера...........и затоа ко SG е ептен погоден за Детроит !

и минутажата види ја....................со никакви тренери тоа е .......дека Гордон е потрошен играч далеку од тоа !

и со Гордон и без него, Детроит е топ 3 од доле нареднава на ИСТОК !!!

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Kako што пишав претходно, Салинџер ќе биде најголем грабеж на драфтов ...

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
Монро-Друмонд, доѓите сада јер смо се доста зајебавали :vozbud:
Ќе зажалат сите шо го прескокнаја Друмонд исто како шо зажалија за Бајнам, Хиберт...
Центар фрик атлета со огромен потенцијал не се прескокнува никогаш
Како последниот пат во 2003 кога ептен зажалија со Darko Milicic :pos: ?!

Дарко беше 2 пик 2003 прва рунда, фален пред да дојде, што да ти распраам, ваков таков= никаков !

2.13м !!!!!! И што ??!

Мегу топ 5 пика од 2003 па види кај заврши и што испадна од него=кловн=утка( најголема последниве 15 години на драфт со Kwame !)

така да ова Drummond непотребно прашина во старт!
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 05:22 ---
^

OК мајсторе, Детроит ќе бидат тиња догодина, Бен Гордон е кошаркаски бог !
ОТИ МНОГУ РИПАШ а немаш веза!

He is the only player to receive the NBA Sixth Man of the Year Award as a rookie

Gordon is second in career three point field goals for the Chicago Bulls, behind Kirk Hinrich (Hinrich помина 2 години повеке од него со Чикаго !)

He also connected on 104 three-pointers, the second-highest single season total in Connecticut's history

Gordon also earned the Most Outstanding Player award of the Phoenix Regional honors in the NCAA Tournament. He also led the tournament field with 127 total points, as he helped lead the Huskies to the NCAA Championship

In the 2004–05 season, his rookie yearGordon also finished with 21 double-digit fourth quarter point performances, second to only LeBron James' 22 in the NBA

Gordon was also the NBA's Eastern Conference Rookie of The Month 3 times (January, February, and March)

On April 14, 2006, in a Bulls win over the Washington Wizards, Gordon tied the record for the most consecutive three-pointers made in a game with 9

Gordon has scored 40 points or more in a game twice over a span of two weeksLater on March 4, 2007, he established a career high 48 points,leading a miraculous comeback effort to win 126–121 in overtime against the Milwaukee Bucks

On December 27, 2008, Gordon passed Scottie Pippen as the Chicago Bulls' career leader in three-pointers made.

With the Pistons, Gordon continued his role as a sixth-man off the bench

On March 21, 2012, Gordon scored 45 points, making 9 out of 9 3-point field goal attempts, which tied an NBA record.

Most 3-point field goals made in a game, no misses
9 by Latrell Sprewell, New York Knicks (vs. Los Angeles Clippers) on February 4, 2003
9 by Ben Gordon, Chicago Bulls (vs. Washington Wizards) on April 14, 2006
9 by Ben Gordon, Detroit Pistons (at Denver Nuggets) on March 21, 2012

http://en.wikipedia.org/wiki/NBA_regular_season_records

http://bleacherreport.com/articles/1240508-nba-corey-maggette-the-most-worthless-player-in-the-history-of-the-league
======================================================================

да не леташ друг пат за Гордон..........во Bobcats сигурно ке игра стартер и бројките со минутажата
ке бидат подобри =како оној Гордон од Чикаго !

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Бобкетси веќе ги имат Хендерсон и Кемба Волкер на таа позиција така да твојот сакан Гордон тешко дека ќе добие добра минутажа

А и не можиш да ги споредуваш Дарко со Друмонд, Дарко беше втори пик пред Вејд, Бош и Мело, а Друмонд е 10ти пик и за него очекувањата не се огромни.

И не мора да значи дека Детроит ќе го задржат Мегети, најважно за нив се ослободија од Гордон еден од најголемиот потршувач на топки. Сега уште рак пациентот им остана.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
Не знам, некако драфтуваниве играчи ми изгледаат смешни... Miles Plumlee 26 пик на драфтот, па овој нема квалитет ни за во МЗТ да игра, а ќе зема ваму милиони. Се повеќе ми е чудно како играч како Предраг Самарџиски не успеа да оди во NBA, посебно кога гледам какви дегени поминуваат на драфт.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Dallas will get picks 24, 33 and 34 from Cleveland for Tyler Zeller.

затоа одбраа двојка овие !? :cautious:

инаку брат му на Остин Риверс играл у некој српски клуб... :eek:
Во Мега Визура игра,2-3 пати има дојдено Док Риверс во Београд да го гледа :)
Одличен драфт за Бостон,Салинџер е звер ако си оди Гарнет ќе биде одлична замена за него !

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
како оној Гордон од Чикаго !

Човеку, заеби статистика, Гордон не игра у Чикаго више 4 години, немој да ми кажуваш ти мене за Детроит те молим, барем овие 3 сезони немам меч пропуштено, Бен Гордон беше неупотреблив и безкорисен, најголем потрошувач на топки, никаков аир не виде Детроит од него.

Ја не очекувам ни од Магети аир, финтата беше да се ослободат од големата плата на Бен, а он нека биде у ШАрлот ако сака оној стариот, ми чуе левото маде, у Детроит беше дупе, и крај на приказната, моеш до утре ти овде да ми пушташ статистика, тоа нека гледаат оние кои не го гледале Детроит и може ќе помислат дека Гордон е играчиште, јас не !

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
Бобкетси веќе ги имат Хендерсон и Кемба Волкер на таа позиција така да твојот сакан Гордон тешко дека ќе добие добра минутажа

А и не можиш да ги споредуваш Дарко со Друмонд, Дарко беше втори пик пред Вејд, Бош и Мело, а Друмонд е 10ти пик и за него очекувањата не се огромни.

И не мора да значи дека Детроит ќе го задржат Мегети, најважно за нив се ослободија од Гордон еден од најголемиот потршувач на топки. Сега уште рак пациентот им остана.
да ми споредуваш два анонимуси од вчера со веке созреан и проверен играч е многу несериозно. Среќа што играа во умрен тим ко Бобкатс и затоа колку толку имаа добра минутажа и пристоен учинок. Да беа во сериозен/ветерански тим да видиш како ке дремеа на клупата и ке ги немаше нигде и ке 'ргосуваа !

Гордон се докажал веке ........нема потреба јас да го величам .........бројките не лажат............Kimba Walker, абе ти озбилен ли си ?!

за Дарко..............абе па токму тоа го викам(ми ги вртиш зборовите)..................овој Друмонд баш ти го направи бог со 18 години, како бил голем потенцијал (си виде на к-рот), сите кој немало да го земат ке се заебеле ! Дарко беше цар спрема овој .........а испадна нула. И не знам што само се замарате со пикови и прогнози за кои само овој горе знае како ке испаднат а и историјата го покажа тоа!

на Детроит им треба шутер а не уште еден непроверен центар со "огромен потенцијал"

да го зимаш Шпагети во тимот за да ослободиш некој кеш, е исто ко да земеш кредит за да вратиш друг кредит=многу погубно

и ај да не ги замарам лугево само..........гледам си само на инает (ке се вртиме до утре у круг) !
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 17:31 ---
Човеку, заеби статистика, Гордон не игра у Чикаго више 4 години, немој да ми кажуваш ти мене за Детроит те молим, барем овие 3 сезони немам меч пропуштено, Бен Гордон беше неупотреблив и безкорисен, најголем потрошувач на топки, никаков аир не виде Детроит од него.

Ја не очекувам ни од Магети аир, финтата беше да се ослободат од големата плата на Бен, а он нека биде у ШАрлот ако сака оној стариот, ми чуе левото маде, у Детроит беше дупе, и крај на приказната, моеш до утре ти овде да ми пушташ статистика, тоа нека гледаат оние кои не го гледале Детроит и може ќе помислат дека Гордон е играчиште, јас не !
Статистиката е ставена затоа што без бројки до утре сабајле и назад ке ми објаснуваш на ветер и ке ги лажеш лугјево, пред се себеси !Се се сведува на лични ставови така ! Ради обејктивност е ставена а и да се види дека само тресеш !

Не знаев дека ти си екпертот за Детроит на форумов. Ме стресе искрено !!!! Човеку дај не ме моли, кај немаш веза за играта на Бен и неговите достигнувања дури и ми се колнеш дека не си пропуштил игра од овој умрен Детроит и затоа треба да ти верувам/ме !

3 години по ред овој Детроит сонува за 25 -30 победи, ти гледај си го колку сакаш

Единствената вредна партија од овој Детроит, оваа сезона , кој привлече најмногу внимание е партија на Гордон со 45 поени
друго и немаше што да се гледа!

Со Стаки штурчето и Принцов како главни играчи ке ја шинете (до тоа дереџе дојдоа !)

Па и со Lawrence Frank= детето на тренерска позиција ке ја дупнетееееееее (прашај го него зошто е толку слабо искористен Гордон!)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom