NBA драфт, трансфери, шпекулации

Статус
Затворена за нови мислења.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Колку и да ми е мака за Дерик, сепак ова е правилна одлука. Склон на повреди, ни близу не е до платата која ја зема а таа вели дека треба да има суперстар бројки. Искрено шокиран сум, само што се враќам од излагање и прва вест која ја прочитав беше оваа.
Јасно беше дека Булс мораат во ребилд и правилен потег е што се одлучија за трејд на Роуз а не на Џими. Со ова ослободуваат огромен салари кап и ќе можат да си дозволат еден супер. Ајде Кеј Ди :icon_mrgr:

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Не лупајте Никси уште толку ослободуваат селари кап со трејдов проверете прво...Биг 3 со Роуз,Мело и Порз :vozbud: Уште 45 милиони и примамлива екипа и дестинација за Батум и еден од Хауард,Хорфорд и Вајдајд...Идеме по chip сезонаваа.Џексон :cuc::cuc::cuc:

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Па добро никој не очекува Роуз да се врати во МВП форма но не е дотолку пропаст
16/3/6 имаше сезонава.. Плус 66 утакмици ги изигра

Добар потег на Никси.. Се ослободија од Калдерон и Лопез кои се телиња

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Не лупајте Никси уште толку ослободуваат селари кап со трејдов проверете прво...Биг 3 со Роуз,Мело и Порз :vozbud: Уште 45 милиони и примамлива екипа и дестинација за Батум и еден од Хауард,Хорфорд и Вајдајд...Идеме по chip сезонаваа.Џексон :cuc::cuc::cuc:
До некни Роуз немаше врска, сега се наоѓа во биг 3 и тоа во екипа која би се борела за највисок пласман. :D

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990

Како може вакви срања да стават бееееееее ненормални ли се
Нека се ебат у гз сите, пички и мајчина ќорава!!!!! :yid::yid:

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Кој кур е ова бе се им ебам :yid::yid::mad::mad:

Ми отиде розата...не ни ги гледам више :гомце:

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Ete mi otide igracot po koj pocnav da navivam za Bulls, ali toa e toa :) Ideme JIMMY, iame dosta materijal za trejdanje, i po mene doaga nekoja mn golema zverka da mu bide partner na jimmy vo ovoj tim :) Po mene treba da ostanat Jimmy,Mcdermott,Portis i Noah. sve drugo treba da se kombinira so bilo koj i da se promenuva vo timot kolku sto e mozno podobro za ovoj sistem na Hoiberg pa sto bide bide :) So sreka DRose imas postovanje za sve, i ostani zdrav covece :)

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.447
Поени од реакции
5.571
Где сте курве стиго ДиРоуз

Член од
20 декември 2015
Мислења
142
Поени од реакции
61
Страшен маркетингшки дил на Никси,ни за плејофф.
Роуз со таа состојбата на колената ќе биде само нова атракција во циркусот,чудна одлука на Фил Џексон.
Честито за Булси,се олеснија.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Си крцкаме годинава со Хил плејмејкер, одличен дефанзивец е и повеќе од солиден шутер, таман и Ексам кога ќе се врати нема да мора да се форсира и стартува. Ако не избегнат повредите 50 победи изгледаат реално.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.394
Поени од реакции
7.049
Тргна трејд сезоната :zloo:

Индијана - Teague е две години помлад а е според мене и за нијанса подобар играч од Hill, но играше со незгодна повреда цела сезона а е и полош фит со Ellis отколку Hill. Некако нејасно е дали стварно ќе биде подобра Индијана со овој трејд.

Атланта - Немаа каде да одат со Teague и Shroeder, и очигледно беше дека ќе лета Teague летово. Со оглед дека драфтот е слаб тој #12 пик и не е којзнае каков, но ова може да и се исплати на Атланта. Сепак има реални шанси дека ќе се подмладат и ќе направат чекор назад идната сезона.

Јута - Им требаше квалитетен плеј, го добија. Пристоен трејд за нив. Дефинитвно сериозен кандидат за плејоф идната сезона.

Њујорк - Можеби и вреди да се проба со Роуз, макар што моментално е просечен плеј. Реално и не дадоа којзнае колку (а не ни требаше со оглед дека Роуз имаше минимална вредност на пазарот). Загуба им е Лопез, но со оглед дека има доста центри слободни агенти летово, а и веќе се знае дека Њујорк ќе се фокусира на нив, веројатно ќе го заменат со друг сличен или подобар.

Чикаго - Ок е трејдот и од страна на Чикаго. Не можеа нешто особено да добијат за Роуз секако. Предолго чекаа да го трејдаат. Лопез ќе биде замена за Гасол и Ноа кои е многу вероајтно дека ќе си заминат летово. Jerian Grant е пик од прва рунда од минатата сезона. Има талент, ќе видиме дали може да постигне нешто повеќе. Calderon е лош договор кој мораше да го прифатат. Инаку како играч, староста го изеде и веќе е неупотреблив.

Некако иако има доста квалитетни играчи инволвирани, сите 5 екипи ниту драстично се влошија ниту драстично се подобрија. Во секој случај ок трејдови за сите според мене...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom