- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.289
- Поени од реакции
- 3.056
Баш иста им е и средната гумица на двата модела, ама сликата од Саламандерот е почиста па гумицата е по-воочлива.Gledam prema ova sto si go predvidel od salamander voocliva razlika e sredisnata gumica.
Ич не е нормално друже, и по она на сликите ја мачиш климата нема проток не може да прави размена на топлина а троши дупло....Утрово забележав оти по дефрост ледот не се отопува целосно, скоро ништо како на сликиве, само омекнува иако климата иде во дефрост околу 10-13мин и продолжува со работа но како резултат на неотопениот лед компресорот ги зголеемува вртежите и потрошувачката е двојна а и секои 30мин оди во дефрост,и цела вечер е во дефрост
Во најдобар случај некоја збунка и се случила и сега е во лооп пошо има наталожен мраз на долниот дел.
Мое мислење прибај помогни и и отопи го мразот рачно ако можеш, ако не сврти ја на ладење (присилен дефрост) па ќе потрпиш 15 мин подома ладно дување

A и би ти препорачал ако веќе ти прави вакви работи и ако ти е при рака да ја извадиш тоа решетката од позади, не е од голема корист после монтажа и онака што би правел тука назад за да ја оштетиш од задна стрнаа.
Откако ќе ја очистиш пробај мери издув на макс оптеретена, ако дава очекуван макс капацитет веројатно било само некоја збунка и закочила.... ако не дава задовоилтелни резултати веројатно фали/тиши фреон.... или нешто посериозно па барај сервис!
Остај вие на север сте друга прича, греете по 150-200м2 со една клима на 20С амбиентална....Kaj mene ednata e 3/4 drugata e 4/4 postojano
Ali ednata e vo hodnik kade sto voopsto ne smeta, a drugata iako e vo dnevna raboti kako da nema klima i e na lokacija kade nema bas dvizenje na lugje otvoren prostor e pred nea.
Ние тука си имаме по едно климиче во секоја соба и си сакаме +25С во зимо подома...