Така е за дефростите оти често ги има но никогаш не се случувало да не го отопи ледот и да се насобереKako sto procitav ti i lanskoto zimo si pisuval dekanti pravi mraz nadvor i deka ode stalno vo dedrost znaci ne ti e problemot od sega najverovatno taka rabotat klimite Fugicu .
Eve sto da kazam za mojava 7 kw Invertor Nemesis Pro ili Amber defros mnogu retko da prave nadvoresnata edinica e mnogu golema golem i jak ventilator ima i od golemoto struenjeto na vozduhot nendozvoluva da se natalozi mras e nekogas koga ima poveke magla ili koga se minusni temperaturi togas na izmenuvacot se gleda samo bela slana da e nafateno a inaku koga sum e nacekal na defros klimata ode so potrosuvacka nad 3500w i defrostot trae okolu 4-5 minuti i si prodolzuva da raboti. A kaj tebe se kacuva potrosuvackata do 1600w i trao do 12 minuti e ovde e problemot ne se zagree dovolno nadvoresniot izmenuvac za da go rastopi mrazot i toj si se talozi od sekoj defros. Za ovaa marka na klima treba da ti odgovori onoj od srbija sto imase mislam 2-3 klimi ista marka kako i tvojata.
Автоматски споено мислење:
Брат само сеа ја лупнав на 30 степени за да видам издувот дали ќе дојде до 52 степени, инаку онака ми троши по 600вати на овие температури оклу 1-2степе оти имам добра изолација инаку константно загревам околу 70м3 на 23,5 и дење и ноќеИ ти како мене ја цепаш на максимум изгледа…(?)
И ова 1560w е номинална потрошувачка за 5.5ка. Да, она може да повлече и 2700w ама кратко! Не може континуирано да работи на таа снага оти на 15мин ќе влегува во дефрост.
Плус, дали дефростот е завршен или не, не кажува сензор туку притисок и температура на фреонот… така да можно е тој услов да биде исполнет и без целосно отопување…
Мразот е еден вид на изолатор, па се е можно.
Автоматски споено мислење:
Јас мислам дека доколку почесто оди во дефрост климата толку е подобро затоа што не останува лед на неа и има поголама ефикасност,инаку што би се случило доколку таа работи со саати без дефрост а на неа имаме одредена количина на лед кој и не се регистрира од сензорите оти не го достигнал својот максимум
Последно уредено:
партизански е малку, ама грубо тоа е!