Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
А како се грееш со клима стара 20 години? Нели пред 20 год немало инвертер технологија што значи имаш он-офф клима која не грее испод 0С надворешна темп
Извини ама морав да се изнасмеам… :pos:

Ај вака од почеток… прашај се сам што значи тоа “инвертер технологија”?
Второ, ако он-офф не грее под 0C како тогаш фрижидерот ти лади на -18? (обратен процес од клима), или како оделе на кампување со фрижидерчиња на плин пред 50-60 години(без струја!)

Додуша реално, нормален човек и не треба да ги знае овие работи…

Доколку сакатe климите на Грее летно време да ви работат со мала минимум потрошувачка и да не работат он-оф се користи истиот тест мод како и за греење што е е само се мести температурата на 16 степена и мојава 7кв работи со 300 вати а на 17 степена кога е ставам работи на 450 вати може да варира за некој ват повеќе и климата си работи супер.

16 степена па 5 пати се претиска на копчето light почнува да дува турбо за да се исклучи турбото местеш на на која брзина сакаш и претискаш 2 пати на копчето light.

Zdravo. Imam Gree amber nordic 3.5 i sega sakam da zemam uste edna klima. Od Gree amber nordic sum prezadovolen, no sega ke zemam od neptun pa tamu nemaat gree. Preporaka za klima Samsung, LG (toa mi bese ponudeno vo neptun) vo ist rang da bide so Gree amber nordic 3.5.

Zdravo. Imam Gree amber nordic 3.5 i sega sakam da zemam uste edna klima. Od Gree amber nordic sum prezadovolen, no sega ke zemam od neptun pa tamu nemaat gree. Preporaka za klima Samsung, LG (toa mi bese ponudeno vo neptun) vo ist rang da bide so Gree amber nordic 3.5.
На право место си, @Sv B може ќе ти среди да земеш од Грее на рати.
Остај ги тие Нептун апаши се као божем даваат ваучери за купеното ама тоа ваучерите скришно истекувале за 3-4 месеца и џаба ти ги дале.

Доколку сакатe климите на Грее летно време да ви работат со мала минимум потрошувачка и да не работат он-оф се користи истиот тест мод како и за греење што е е само се мести температурата на 16 степена и мојава 7кв работи со 300 вати а на 17 степена кога е ставам работи на 450 вати може да варира за некој ват повеќе и климата си работи супер.

16 степена па 5 пати се претиска на копчето light почнува да дува турбо за да се исклучи турбото местеш на на која брзина сакаш и претискаш 2 пати на копчето light.
Баш ме занима како лади во тој тест модот..
17С подесена на ладење мразарлук ќе прави пред неа.... да ти се фати враатот ако подзастаниш под неа ко ќе поминуваш :D
Ако моеш да образложиш колку С има на усис и издув кога работи така и со кој проток на возудх (која фан брзина)

Друже што се деси со комоцијата?
Нели на 25+ сакаше да уживаш?
Што е ова мрзнење на 16-17 степени?

Nema takva opcija xfan na aplikacijata
Inaku klimata ne bese vklucena od maj posledno koga ja koristevme za greenje, od togas ja vkluciv duri vo sredata i cetvrtokot vecerta 1h na 25c za da izladi za spienje. Vcera ko ja vkluciv pocna da mirisa
Eve serviserot mi rece filterot i klimata vnatresno da gi prskam so omeknuvac pomesan so voda pola pola, na sat dva pa da vidime sto ke bidi.
Mislam sitee gree i proizvedeni od gree imaat xfan,poupaten da ti kaze kako se vklucuvase od dalecinsko xfan,ako nema na app, kaj mene na site 3 ima xfan a se razlicni...
Автоматски споено мислење:

На право место си, @Sv B може ќе ти среди да земеш од Грее на рати.
Остај ги тие Нептун апаши се као божем даваат ваучери за купеното ама тоа ваучерите скришно истекувале за 3-4 месеца и џаба ти ги дале.

Баш ме занима како лади во тој тест модот..
17С подесена на ладење мразарлук ќе прави пред неа.... да ти се фати враатот ако подзастаниш под неа ко ќе поминуваш :D
Ако моеш да образложиш колку С има на усис и издув кога работи така и со кој проток на возудх (која фан брзина)
Nee toa 17°, na tie temperaturi se aktivira toj test mod ...koj na sekoja T, e razlicen

Attachments

• Screenshot_2023-07-25-00-37-20-953_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_2023-07-25-00-37-20-953_com.gree.greeplus.jpg
    633,9 KB · Прегледи: 8

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom