Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Pa mozi i Srbija cainata e 2-3% i ako ne se vo evropska unija,ili pak ovde trgovcite odat so golemi marzi,ili 3-4 race na prodazba.I ete ti eden kinez poskap ili ednakov kaj nas, so cena na japonska klima kaj komsiite.Naevtiniot Fujitsu vo Sbija 600 evra ,a kakj nas kolku e skoro 800evra.
A carina se stava da stitis domasno proizvodstvo.Kavo proizvodstvo na klimi imame da ima carina od 13% kaj nas.
Kaj nas e ona narodnoto.Popari-iskubi! Kor dal,slep zel.

Jas sum ubeden deka ke ja izladi prostorijata,nego me interesira pri postojana rabota,kakov e koforot,custvoto,dokolku ima luge vnatre vo prostorot dodeka raboti..Ili pak ,dodeka ladi ke izlezam nadvor ,pa ke ja isklucam za da vlezam vnare.
Ne mi se veruva deka ima konfor kako zidnata.
Zatoa i porano rekov, podna klima samo so kombinacija na zidna,inace nema konfor vo ladenje.
Mislam deka ima mnogu pogolem komfor so konzolna od zidna, od pricina sto duva vo dve zoni gore/dole. Zidnata e mnogu ponezgodna za koristenje, treba da ima strasno dobar swing za da moze da podigne skroz gore ili skroz dole.
Od taa pricina konzolnata e i drasticno poskapa od zidna .

Mislam deka ima mnogu pogolem komfor so konzolna od zidna, od pricina sto duva vo dve zoni gore/dole. Zidnata e mnogu ponezgodna za koristenje, treba da ima strasno dobar swing za da moze da podigne skroz gore ili skroz dole.
Od taa pricina konzolnata e i drasticno poskapa od zidna .
Немој те молам вакви глупости да пишуваш!
Парапетната е поскапа од други причини… пр. пумпа за конденз, две крилца, две моторчиња, поголема внатрешност и ред други работи.

И од каде сега испадна дека ѕидната е понезгодна за користење? Две клими дваес години стари ги имам, и ниедна нема проблем со свингот! Фуегото може да мава 90 степени директ доле на греење, 80 степени речиси во хоризонтала горе на ладење! Квадрото и повеќе од 90 степени оди крилото нагоре, до таван издувува, за малку не оди окомито надоле на греење..
Ако овие клими немаат проблем со свингот… за новиве е комедија да речеш!

Парапетната е поскапа од други причини… пр. пумпа за конденз, две крилца, две моторчиња, поголема внатрешност и ред други работи.

И од каде сега испадна дека ѕидната е понезгодна за користење? Две клими дваес години стари ги имам, и ниедна нема проблем со свингот! Фуегото може да мава 90 степени директ доле на греење, 80 степени речиси во хоризонтала горе на ладење! Квадрото и повеќе од 90 степени оди крилото нагоре, до таван издувува, за малку не оди окомито надоле на греење..
Se gleda deka neznaes nisto za konzolna , a komentiras.
Kaj konzolna NEMA pumpa za kondenz, NEMA dve motorcinja, nema krilca na dolniot izduv….. taka da NEMA vrska toa sto go kazuvas.

Se gleda deka neznaes nisto za konzolna , a komentiras.
Kaj konzolna NEMA pumpa za kondenz, NEMA dve motorcinja, nema krilca na dolniot izduv….. taka da NEMA vrska toa sto go kazuvas.
Уште подобра причина да не им поклонам х2 у цена ;)

Mislam deka mora da se ima i da se koristi parapetna za da se komentira.Ušte kako e superiorna za greenje, a za ladenje veruvam deka može da si ja vrši funkcijata, gleam po prostorii kade ima fenkojleri e baš top na ladenje. a toa e nešto slično.....

Последно уредено:
па со оглед дека машката младина носи тесни фармерчиња и сака да покаже глужд, не гледам како Опенхајмер би заработил више
Ти у ердоганки ли ќе го гледаш Опенхајмер :icon_lol:

Летно време климите гасење јок, ја вртиш на вентилатор и на најтивко да си врти воздух... нема ни да се осеќа дека работи.... ама

Земи покористи Грее клима ќе видиш што е комедија...
Амбер Нордикот има срање крилца за управување... кај брат ми на ладење рачно го при-креваат нагоре за да се седи под неа на гарнитурата.
И лево-десно врти колку сакаш таа право си дува :)

Летно време климите гасење јок, ја вртиш на вентилатор и на најтивко да си врти воздух... нема ни да се осеќа дека работи.... ама

Амбер Нордикот има срање крилца за управување... кај брат ми на ладење рачно го при-креваат нагоре за да се седи под неа на гарнитурата.
Некако не ми се гледаат комедии на моја сметка и на толку пари…
Фала за ојаснувањево (y)

А како се грееш со клима стара 20 години? Нели пред 20 год немало инвертер технологија што значи имаш он-офф клима која не грее испод 0С надворешна темп

Izgleda samo zaradi tebe, za da napises nesto…hahaa.

А како се грееш со клима стара 20 години? Нели пред 20 год немало инвертер технологија што значи имаш он-офф клима која не грее испод 0С надворешна темп
Извини ама морав да се изнасмеам… :pos:

Ај вака од почеток… прашај се сам што значи тоа “инвертер технологија”?
Второ, ако он-офф не грее под 0C како тогаш фрижидерот ти лади на -18? (обратен процес од клима), или како оделе на кампување со фрижидерчиња на плин пред 50-60 години(без струја!)

Додуша реално, нормален човек и не треба да ги знае овие работи…

Доколку сакатe климите на Грее летно време да ви работат со мала минимум потрошувачка и да не работат он-оф се користи истиот тест мод како и за греење што е е само се мести температурата на 16 степена и мојава 7кв работи со 300 вати а на 17 степена кога е ставам работи на 450 вати може да варира за некој ват повеќе и климата си работи супер.

16 степена па 5 пати се претиска на копчето light почнува да дува турбо за да се исклучи турбото местеш на на која брзина сакаш и претискаш 2 пати на копчето light.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom