So ogled sto e ponov model duri e cudno kako se smirisala taka brzo , osven ako ti e koristena na ladenje , vklucena koga bilo 30c vo soba a ti naednas baras 20c i posle naglo zaladuvanje posle eden sat rabota ti zaladuva i ja gasis na dalecinsko i naednas so razlikata na temepratura na venilatorot se stvoruva kondenzacija i se smirisuva skisnuva .Od snosti gree soyal koga ja vklucuvam vozduhot e so nepodnosliva mirizba, so mozi da e ima resenie ili da gi baram od gree?
Inaku spas e hemisko cistenje i posle toa obrnuvanje na korisnickata navika.
Makar sto kaj mene vivax jas ja koristev eden period taka pusti izgasi so forsiranje (taka imav potreba)i se smirisa i morav da ja otvoram go izvadiv ventilatorot i perenje pod tus i se sredi i posle toa smeniv nacin na koristenje i eve nema maka 4ta godina .
Inaku taa klima treba da ima opcija xfan za posle gasenje 30tina sekundi ja susi vnatresnata edinica .
Kaj mene na gree gtech ja ima taa funkcija no se vklucuva preku aplikacija ,pa proveri na aplikacija aktiviraj ja i odvreme na vreme gledaj proveruvaj oti sama se deaktivira neznam od koja pricina.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk