Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Два филма што онака рендом ги фатив на ТВ овие денови а што сум ги пропуштил до сега:

Прво EdTV (1999) на ТВ1000. Филмов е некој вид комична верзија на The Truman Show. Пошто излегол по него неизбежна е споредбата. Само тука Метју Меконахи доброволно прифаќа да го снимаат 24/7 за реалити шоу. Далеку е филмов од длабочината на The Truman Show ама мене ми беше онака забавен и знае да погоди некои моменти и да добиеш идеја колку е глупо животот да ти го гледаат сите.

Вториот беше нашиот „Мирно лето“ на Наша ТВ. Може на некој ќе му е чудно што до сега не сум го гледал ама ич не сум мераклија на стари македонски или југословенски филмови, некако премногу ми се правени по некоја клише формула. И затоа ме изненади што филмов ме заинтересира да го догледам до крај. Она што ми падна во око е колку филмов се разликува од денешните филмови. Чист литературен говор, едноставни сцени и дијалози. Познати клише ситуации, ама сепак те копка како ќе заврши. Па и дел од ликовите се така креирани што не може да не ти останат во сеќавање. И што е најбитно, дефинитивно ни фалат современи македонски комедии.

Long shot e eden od najdobrite rom-com filmovi vo poslednive nekolku godini.
Zabaven, feel good film so odlichna hemija pomegju Set i Sharliz.

И јас го гледав пред некој ден и истото го помислив, кој би рекол дека може да има таква хемија меѓу Шарлиз и Сет? Мислам, неспоиви ми беа до пред филмов.
Не би го ставила во најдобри ром комс, жанрот е отиден у пм и нема некоја конкуренција, али дефинитивно ми беше кулирање.

Сега најдовте да коментирате откако престанаа да го даваат во кино? :(
Ако ти значи нешто мене ми е тешко срање филмот :D

Иако критичариве го фалат... 0 причини гледам во филмот за фалење, од ниту еден аспект не ми легна нити ми фати око.
Автоматски споено мислење:

A ваљда "ми легна" и "ми фати око" треба да означуваат една иста работа..ама нема везе, нека се соберат повеќе зборови, нека чита рајата, што ќе праиш друго у летово...

Ова е еден од најголемите моменти во историјата на филмот, Нетфликс ќе пушти филм со буџет од 160 милиони. Голем удар е за кино салите, ако биди успешен очекувам и други филмови да одат вака без кино премиера(само лимитед колку да се во игра за оскари)

Ова е еден од најголемите моменти во историјата на филмот, Нетфликс ќе пушти филм со буџет од 160 милиони. Голем удар е за кино салите, ако биди успешен очекувам и други филмови да одат вака без кино премиера(само лимитед колку да се во игра за оскари)

Поскапена претплата, 130.000 корисници откажале претплата во УС
Оскарите не носат пари

vo pravo si @petna ama edna rabota bi dodal jas vo muabetov tvoj. Bidejki ne sme nie vo proizvodstvoto na LN (citaj FH) ne mozeme da znaeme kolku digaat na cena dopolnitelnite opcii shto gi ima vo ovie klimi. Od kaj nie znaeme kolku rabota, elektronika i slichno bara da se stavat vo edna klima za da na peimer perkata i e podelena na dva dela i sekoj od tie dva dela da moze da se kreva i spushta odvoeno, kako shto e kaj LN (FH). Od kaj znaeme kolku elektronika i rabota treba, i kolku diga na cena 3D sensorot shto e vgraden na ovaa klima? Istoto i za nedelniot tajmer? Diskutabilno e mozebi dali tie opcii ni trebaat nas korisnicite ili ne, no tie se tamu i krevaat cena, a i zgora na toa sepak e brend, silno ime e Mitsubishi i normalno deka i toa plus ke krene na cena. Pa i ne beshe koj znae kolkava razlika vo cena megju Amberot i Mitsu FH, 12000 denari "samo". Ova vo navodnici bidejki sekoj gi ceni razlicno parite. Glavnata poenta na muabetov e deka korisnik na FH/LN nema vo nikoj slucaj na bilo koj tuka na forumov da go napadne zatoa shto toj drugiot kupil poinakva klima od Mitsu, dodeka od koga sum na forumov, prodavachive na Gree na sekoj eden koj nema da kupi nivna klima, ke go napadnat, ke mu se potsmevaat, ke mu vadat videa za da mu napravat losh film za izborot na klima.

Масовно кајганџиско одење на премиерата на Once Upon a Time in Hollywood на 15 август?
Не знам дали ме разбравте, дали сакате да одиме на премиерата на 15 август? Изјаснете се.
1. Anon

Малку доцнам ама какво разочарување од филм е Moonlight. Речиси едногласни позитивни критики, добиени оскари во најзначајните категории а филмот е просечен. 6/10

Малку доцнам ама какво разочарување од филм е Moonlight. Речиси едногласни позитивни критики, добиени оскари во најзначајните категории а филмот е просечен. 6/10
Indiewire па уште го прогласија за најдобар филм во последната деценија. Уште не можам да се помирам за La La Land.

Мизерија.
Не знам дали баксуз ме следи, ама со 3 различни групи на друштва, секогаш и се уште е mission impossible договарање за било што.
И тука е така, мислам дека имам пробано нешто слично 1-2 пати претходно.
Јас не знам зошто уште постои некоја надеж во мене дека нешто ќе се смени.
Ама тоа е, „немаат време“ луѓето и имаат многу „обврски“. Можеби смрдам!?
Да се препрочита на Џими постов, да се стави стики некаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom