- Член од
- 24 септември 2013
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 317
Не, не сум во можност да останам таму толку време а воедно и набљудувам работата на истата. Вратата кон останатите простории беше затворена.
Ајде, кажи ми да ти кажамЗа клима која примарно ќе ја користам за греење за ~1000 евриња, мојот став е:
1. MSZ-FH35VE - личен фаворит, топ класа на Митсу со супер карактеристики и задоволни потрошувачи. Ме двоуми фактот дали ќе ми биде доволна за моите ~35m2.
2. Ако ја баталиме таа, следен логичен и “побезбеден“ избор (од страна на финансиски и тех. карактеристки аспект) е RAS-16N3KV2-Е.
3. А во случај ако си екстра параноичен и обмислуваш стотици сценарија и шо не, би ја избрал необјасниво и веројатно непотребно поскапата RAS-18N3KV2-Е.
Земено дека се што разгледувам последниов период е околу FH35VE, знам дека си барам оправдување како би ја купил баш таа. Ама од друа страна никако не може да престанам да се сомневам во тоа дали ќе ми биде доволна, па без разлика на колку форуми читам, постирам, правам пресметки за загуба, и што не.
Ова последното беше нешто како disclaimer дека проблемот си лежи чисто во мене, и секоја чест на сите оние кои помагаат нонстоп со совети информации и воедно да трпат такви како мене.![]()
Ako se mislis pomegju ovie tri, i posto rece non-stop ke ja rabotis bez gasenje navecer, mislam deka ne treba da se mislis mnogu mnogu tuku da ides na Misubishito.
Iako e 12-ka, pojako e od Toshibata 16-ka:
Eurovent za Toshibata 16-ka
Eurovent za Mitsubishito 12-ka
Eve gi euroventite, glej ja toshibata na -7, 3,36KW ima mok. Mitsubishi na -10 ide so 3,6KW
Na -15 Toshibata e samo 2,73KW, dodeka Mitsubishito e 3,2KW.
Na +7 samo Toshibata e 5,5KW, ne ti trebaat na taa temperatura tolku KW.
Pomegju ovie tri izborot ti e ednostaven, Toshibite ne bi trebalo da gi razmiluvas.[DOUBLEPOST=1427799129][/DOUBLEPOST]SASS ja ima suzumi 16-ka i Vivax GEXI 12-ka. Ovoj vivax e samo malku poslab od Mitshubishito, go imam i jas kako Gree Hansol.
On imase pisuvano negovi licni sporedbi pomegju dvete, pobaraj gi ako nemas procitano, deka subjektivno Vivaxot mu deluva pomokjen.
Последно уредено:
За клима која примарно ќе ја користам за греење за ~1000 евриња, мојот став е:
И во Blue Jasmin лани.
! Ќе си го слегнам првиот дел , да го изгледам по... над 10ти пат.