Да имам пристап. Се работи за нова зграда, северна страна, и никогаш не е греено.
Поштовам идејата, и штета што ги пропуштив поладните периоди од зимата за да го пробам ова. Но пред некој го пробав ова при макс. 3-4 степени надворешна температура со 3kW Thermor.
За отприлика саат време што бев таму, темпратурата од 4-5 степени се искачи на макс. 10 и оттука не мрдна повеќе.
Дечки ви благодарам на сите на советите и информациите. Темава и општо интернетите несомнено имаат повеќе од доволно инфо околу сево ова, и за оние на кои нештата му се јасни а и имаат претходно искуство со ваков тип на греење, правењето избор за ваков уред им е претпоставувам полесен. За нас останатите што мора од корен да учиме све и свашта околу оваа тема само за да направиме избор, само за да сето тоа го заборавиме во истиот момент кога ќе го купиме го прави целиот тој процес малку по напнат
)
Не дека се жалам, само мислам дека повеќето ќе се пронајдат во ситуацијата која ја опишав.
А специфично за мојата ситуација и просторијата која ќе се грее, финансиската ситуација... и без разлика кој бренд на уред ќе го изберам, би сакал да земам помоќен (16 или 18 бту) од неколку причини:
- да биде примарен уред за греење (освен кога не мора)
- така, ќе биде уклучена цело време, не он/офф, ќе имаме трет член следната зима
- објектот е со добра изолација, но околу мене никој не грее (и нема да грее во следниот Х период) за да ми “помага“
- просторијата во прашање е на северна страна
Јас би сакал да верувам дека да, вреди.
И да не ти матам вода дополнително, ама за
мојата ситуација јас се одлучувам да не земам 3.5-ка.