- Член од
- 28 април 2009
- Мислења
- 750
- Поени од реакции
- 507
Почнав да го гледам The East и не можам да се сконцентрирам пошо цело време пробувам да ми текне на која ми личи оваа
ај хелп
Мене ме потсеќа на Џулија Робертс

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Почнав да го гледам The East и не можам да се сконцентрирам пошо цело време пробувам да ми текне на која ми личи оваа
ај хелп
Абе се зезав за тоа, ама сценариото е епик, ќе се смееш или од шо ти е стварно смешно или од шо е толку глупо шо е смешно![]()
Koristime LG, model m12 sk nsb/ua3 so 3,80kW 12400Btu. Zagrevame povrsina ok. 40-45m2 (vkupnata povrsina e ok.60m2), nova zgrada, so dobra izolacija. Ovaa ni e prva godina so inverter zatoa ni trebaat soveti od poiskusni korisnici. Fala odnapred!
Eve: Inverter LG 3,5kW,zagrevame ok 40m2.
Зедов и јас LG M12 SK
Се исклучува ли на посакуваната температура ?
Инвертерите никогаш не се исклучуваат, а обичните клими се исклучуваат
Дали твојата клима е инвертер?
Каде ја мериш температурата од 23/24 и дали ти е на Auto подесено дувањето ? Климата(инвертерот) ја покажува собната тепература или ја измери со собен термометар ?Него друго проблем иам не знам дали е нормално или е проблем,
кога ја подесувам да грее на 21 степен, кога ќе надмине продолжува да грее до 23/4 ако не ја исклучам рачно продолжува и натака. Нормално е никогаш да не се исклучува ?
протокот на воздух никогаш не се исклучува, дали е проблем т.е. дали е исто и кај вас ?
Каде ја мериш температурата од 23/24 и дали ти е на Auto подесено дувањето ? Климата(инвертерот) ја покажува собната тепература или ја измери со собен термометар ?
А тоа што има разлика е од тоа што температурниот сензор за собната температура е внатре во внатрешната единица (нема каде на друго место) во која прво има голем провев од дувањето и второ внатрешната е на високо монтирана каде воздухот е најтопол, затоа електрониката им е подесена да осцилираат +-2 степена од зададената со дањинското за да се најблиску до посакуваната Т(пишувано е за тоа на темава неколку страни наназад)
Идеално решение има со пример клими кој имаат во далјинското сензор па таа температура која е пореална ја мерат за да намалат или појачаат дување. Втора опција поскапа клима со поточни температурни сензори итн.
Инаку поекономично работи кога цело време дува иако температурата е постигната, тогаш дува но воздухот што го дува е млак накај ладен што значи малку троши.
Намали ја на 20 место 21 ако сега ти качува многу над 21....така е зашто сега и надвор е топло +7, на поладно надвор ке ти бара пак 21 или 23 да ја наместиш бидејки и надвор имаат сензори според кој пак одлучува дали ке дува или скроз ке искључи како што нас ни се гасеа климите во октомври кога надвор навечер беше +15 па се чудевме зашто гаси скроз
Укратко клима бара да се научи да се игра со даљинското според температурите надвор со тоа што ке се проверува внатрешната температура, универзално решение нема.
Минималниот проток е и најтопол вероватно и тоа го приметиФала ти на помошта, баш ќе излистам наназад по темава. Ја се уплашив па да не не е во ред што не се исклучува
Станува за нискобуџетен инвертор LG по тоа не ни очекувам да се температурните сензори најнај. Температурата ја покажува самата клима дека е 24 собна (со собен термометар кој го поставив до држачот за далечинското 23 покажува) а подесена на 21 mode греење, а протокот на воздух не ми е на автоматско, туку пробував цел ден денес како ќе се однесува со различен проток. Она што го заклучив е дека во денови како денешниот минимален проток е најдобар.
Vo jakata magla od pred 10-15dena i na vivaxot i na toshivata imase inje, ali ne vakvi mrazovi kako na slikava, i razlikata e sto defrost pravese mnogu pocesto toshibata za razlika od vivaxot.
Doktorov gore ne e adekvaten za sporeba pomegu vivax i toshiba ako gi nema dvete doma..
Avantot e najdolnoto skalilo na Toshiba inverter klimatizeri.
Ponatamu ide suzumi+ 10 i 13 so rotarry compresor, pa podobri se suzumi+ 16 i dalje so twin rotarry, i posle idat Daiseikai pa ponataka ima i super digital invertor.
Jas nekolku pati napisav i ako nekoj ne mu se dopaga toa neka ne go cita..
Jas nekolku pati napisav i ako nekoj ne mu se dopaga toa neka ne go cita.
Nema ni eden kriterium po koj toshibata e podobra od vivaxot , osven sto jas nazalost mislam deka vivaxot ke crkne pobrzo od toshibata.
Koga go kupuvav vivaxot Toshiba suzumi+13 ne bese na namalenie i bese okolu 63000 so montaza sto e za 20000-21000 poskap od vivaxot.
Da go nacekav popustot na Toshibata ke se resev za nea..
Ama ne vo red da tresete gluposti i da sporeduvate bez fakti.
Dacia/rols roys, aj zemi ti mercedes limuzina a jas so lada niva pa odime na planina vo kal.
Sporedbive ti se gluposti..
Vivaxot e prepakovana Gree Hansol ili Innova H121N koj se koristat vo nordiskite zemji i ima testovi napraveni tamu (surfaj na net, imam i postirano tuka negde pogore) taka da taa e low ambient heating, i koncepciski e napravena za koga e ladno da gree podobro od toshibata koja e mnogu dobra ama ne e za koga e mnogu ladno.
E sega problemot moze da bide vo samiot ured koj ke ima kratok vek na zivot ( se nadevam deka ne), bidejki toshiba e toa sto e vo sporedba so vivax.
Ali dodeka Vivaxot e funkcionalen, Toshibata nema sto da bara vo konteks na greenje, so Vivaxot. (koj ne veruva bujrum na kafe, )
...Инвертор во превод значи размена на топлина).