Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Добро од ЈИФИ 1080п до вистински 1080п има 3646КМ разлика,али сепак не се лоши

1080p се, само што се рипови од оригиналот. И нормално тука се губи на квалитет, да го смалиш од 8 гига на 1.4

Абе се зезав за тоа, ама сценариото е епик, ќе се смееш или од шо ти е стварно смешно или од шо е толку глупо шо е смешно :)

Како на цитатот од Осман. Ку*от ми удира у лице. :facepalm:

Koristime LG, model m12 sk nsb/ua3 so 3,80kW 12400Btu. Zagrevame povrsina ok. 40-45m2 (vkupnata povrsina e ok.60m2), nova zgrada, so dobra izolacija. Ovaa ni e prva godina so inverter zatoa ni trebaat soveti od poiskusni korisnici :). Fala odnapred!

И јас зедов од нептун, во нова зграда греам 59 квадрати (3 соби - една директно 2 индиректно преку ходник) и со потрошувачка е прифатливо, во декември во услови на густа магла и температури надворешни до минус 6/7 и дефрост на секои 5 мин поради тоа, вкупна месечна сметка за енергија 1700 денари :)
Него друго проблем иам не знам дали е нормално или е проблем,
кога ја подесувам да грее на 21 степен, кога ќе надмине продолжува да грее до 23/4 ако не ја исклучам рачно продолжува и натака. Нормално е никогаш да не се исклучува ?
протокот на воздух никогаш не се исклучува, дали е проблем т.е. дали е исто и кај вас ?
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 23:17 ---
Eve: Inverter LG 3,5kW,zagrevame ok 40m2.

Зедов и јас LG M12 SK
Се исклучува ли на посакуваната температура ?

Зедов и јас LG M12 SK
Се исклучува ли на посакуваната температура ?

Инвертерите никогаш не се исклучуваат, а обичните клими се исклучуваат
Дали твојата клима е инвертер?

Инвертерите никогаш не се исклучуваат, а обичните клими се исклучуваат
Дали твојата клима е инвертер?

Да инвертер е, никогаш предходно клима не сум користел затоа прашував дали е нормално.
Е сега како да го решам тоа што ми „прегрева“ на некој начин :) т.е. како да ја подесам за да ја одржува посакуваната температура ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom