Најдобрите 11 на сите времиња

Подобар плејмејќер од Чави дали икад постоел во светот на фудбалот ?????

Можат да се состават повеќе идеални тимови, јас воопшто не сакам да составувам тим со играчи кои не сум ги гледал ....

Џиџи Буфон​
Даниел Алвес Пујол Неста Карлос​
Чави​
Деко Зидан​
Меси Анри Роналдињо​

Самите Пеп и Чави признаваат дека за нив двајца Пол Сколс е измислен ако веќе гледаме така.
--- надополнето: Nov 11, 2011 9:21 PM ---
Бајдвеј, само Абадон го стави Гигс на листата негова. Богами, човек со 34 освоени трофеи во кариерата тешко е да се испушти.

Алвес пред Кафу не затоа што игра во Барселона, Алвес е посупериорен во секој поглед од Кафу !!!!!

Албертини пред Чави :pos: Можеби и Пирло да беше сеуште во Милан ќе го пишеше .... ЧАВИ Е БОГ НА ТАА ПОЗИЦИЈА, ФАКТ !!!!!!
Кафу или Турам и Гери Невил не се играле за Фарса затоа не ти се во планот хахаха Чави Бог смешно е да оставеш толку легенди (Гулит, Ривера, Матеус, Рајкард, Виера, Џани Ривера) богови за таа позиција, Чави ќе се намачи за да ја стигне таа слава :D

Можат да се состават повеќе идеални тимови, јас воопшто не сакам да составувам тим со играчи кои не сум ги гледал ....

Џиџи Буфон​
Чави​
Деко Зидан​
Меси Анри Роналдињо​
добар тим (y) јас единствено би сменал роналдо ->анри и икер->буфон

Само од играчи кои ги имам гледано може 2-3 тима да направам што „би имале смисла“...

Од врв на памет:

---------------Кан
Кафу--Турам--Малдини--Карлос
---------Гатузо------Зидан
К.Роналдо-------------------Гигс
------------Меси
-------------------Роналдо

------------Буфон
Лам--Неста--Канаваро--Занети
---Виеира--Ефенберг---Кин
-----Шева--------Роналдињо
--------------Анри

-------------Касиљас
Пујол---Стаам--Јеро--Лизаразу
---------------Давидс
-----------Пирло--Чави
----------------Тоти
----------Раул----Дел Пиеро

Еден Кака, Рууд, Матеус, Батистута... ме мрзи да мислам има уште... Поентат би била дека е прашање на вкус...

Џиџи Буфон​
Чави​
Деко Зидан​
Меси Анри Роналдињо​
Ова сериозно, имаш пиено нешто или шо е работава ?
Па “лупам“ еден Албертини има далеку каде каде оставено во фудбалот повеќе од колку еден Чави. За други некои ич и да не прајме муабет....

Обожавам вакви теми(y)

Буфон
Кафу Ијеро Турам Р.Карлос
Макелеле
Иниеста Зидан
Меси Роналдињо
Роналдо Лима

Хах како дете колку листи сум правел вака со дрим-тимови....ех времиња.

Иначе тешко е да се издвојат само 11-мина од толку одлични играчи.Јас ќе пишувам еден состав со најдобрите кои јас сум ги гледал.
На некои позиции се двоумам па затоа ќе пишувам по двајца на една позиција...што да правам не можам да се решам :D

--------------------Кан / Шмајхел---------------------​

----------Турам-------Неста------Малдини---------​

------------------------Чави-----------------------------​

--------------Зидан---------Гигс/Сидорф----------​

-----------------------Меси----------------------------​

---Анри-------------------------------Роналдињо---​

---------------------Роналдо----------------------------​

Значи мислам на Турам кога играше во Јувентус,Зидан цела кариера,Гигс/Сидорф цела кариера,Анри кога играше во Арсенал,Роналдињо во Барселона и Роналдо (Феноменот) цела кариера.​

Има напаѓачи и напаѓачи.

Според мене, најдобар центарфор воопшто бил Габриел Омар Батистута, 1 на 1 со голман немало подобар финишер од него а за чувство за постигнување гол му се приближил само ван Нистелрој.

И дали тоа НИКОЈ досега не го ставил Баџо во својата листа? Аман бе....

Rape mode initiated:

269687_Dream_Team.jpg

Па “лупам“ еден Албертини има далеку каде каде оставено во фудбалот повеќе од колку еден Чави. За други некои ич и да не прајме муабет....

Нене јас кога ќе речам дека си имате проблем со Барселона сериозен сум....Чави има освоено едно светско ,едно европско првенство(каде беше клучен играч за титулите),три лига на шампиони,и 5 титули во Ла лига...Албертини повеќе има освоено????..има освоено светско??има европско??..ај не правиме муабет за титули но ти спомна дека повеќе имал ''оставено''...Чави е убедливо најдобриот племејкер(заедно со Пирло) кој ги имам гледано во животот и тоа е факт..не знам зошто ви е тешко да го признаете тоа??..зарем не го гледате секој натпревар со каква леснотија игра на теренот..каква контрола на топката има какви пасови дава..и тоа замислете веќе цела кариера игра на врвно ниво .веќе ми е здосадено да објаснувам на секое за некои играчи и веќе не мислам да се замарам..ама ваква глупост можи да кажи чоек што не прати фудбал...
--- надополнето: Nov 12, 2011 12:05 AM ---
Rape mode initiated:

269687_Dream_Team.jpg

ИНЗАГИ?????..ИНЗАГИ????..ИНЗАГИ??????....
funny-sports-pictures-quadruple-facepalm.jpg

Јас го почитувам секое мислење но тука веќе не гледам логика??..зошто Инзаги дека постигнувал многу голови??..дека имал многу освоено??..ако е за голови постави го Ромарио..ем има повеќе ,ем е измислен за Инзаги...Месси за две години ќе го помини Инзаги во сите категории и тоа како 10 години помлад...која е, логикатаа за Инзаги. ..среќата што ја има???...зарем Инзаги во било каква категорија можи да се споредува со чудовиштето Анри и со газелата Ето???

Нене јас кога ќе речам дека си имате проблем со Барселона сериозен сум....Чави има освоено едно светско ,едно европско првенство(каде беше клучен играч за титулите),три лига на шампиони,и 5 титули во Ла лига...Албертини повеќе има освоено????..има освоено светско??има европско??..ај не правиме муабет за титули но ти спомна дека повеќе имал ''оставено''...Чави е убедливо најдобриот племејкер(заедно со Пирло) кој ги имам гледано во животот и тоа е факт..не знам зошто ви е тешко да го признаете тоа??..зарем не го гледате секој натпревар со каква леснотија игра на теренот..каква контрола на топката има какви пасови дава..и тоа замислете веќе цела кариера игра на врвно ниво .веќе ми е здосадено да објаснувам на секое за некои играчи и веќе не мислам да се замарам..ама ваква глупост можи да кажи чоек што не прати фудбал...
--- надополнето: Nov 12, 2011 12:05 AM ---

ИНЗАГИ?????..ИНЗАГИ????..ИНЗАГИ??????....
funny-sports-pictures-quadruple-facepalm.jpg

Јас го почитувам секое мислење но тука веќе не гледам логика??..зошто Инзаги дека постигнувал многу голови??..дека имал многу освоено??..ако е за голови постави го Ромарио..ем има повеќе ,ем е измислен за Инзаги...Месси за две години ќе го помини Инзаги во сите категории и тоа како 10 години помлад...која е, логикатаа за Инзаги. ..среќата што ја има???...зарем Инзаги во било каква категорија можи да се споредува со чудовиштето Анри и со газелата Ето???

Затоа што кога Инзаги ќе даде гол се радува како да му е последен. Затоа што дали дал гол против Лече или Барселона човекот се радува како да освоил финале на лига на шампиони. Затоа што не му е важно дали ќе даде гол со гз, рака, нога битно е да даде гол. Затоа што човекот живее, дише, фудбал со поголема пасија од било кој напаѓач што го имам видедно. Број на голови, статистики и кој колку освоил не се најбитното нешто на светот. И на крај затоа што јас ја правев листата.

buffon
zaneti - nesta - ferdinand - carlos
mesi - rivaldo - zidane - ronaldinho
anri - ronaldo
inzagi e teski fail za ova lista

Затоа што кога Инзаги ќе даде гол се радува како да му е последен. Затоа што дали дал гол против Лече или Барселона човекот се радува како да освоил финале на лига на шампиони. Затоа што не му е важно дали ќе даде гол со гз, рака, нога битно е да даде гол. Затоа што човекот живее, дише, фудбал со поголема пасија од било кој напаѓач што го имам видедно. Број на голови, статистики и кој колку освоил не се најбитното нешто на светот. И на крај затоа што јас ја правев листата.

Во ред е..ама тука се гледа за квалитет и за тоа кој колку има постигнато а не за кој како се радува и живее за фудбалот...ама не мислам да се расправам сепак тоа е твое размислување и според мене нелогично и то е то:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom