Најдобрите 11 на сите времиња

Ова се лично играчи што јас сум ги гледал кога играле и се по мој кејф.Сигурно дека не заслужуваат сите место и дека има уште подобри но од фудбалерите што јас сум ги гледал овие ми се највеќе за топ 11.Иначе морам и клупа да направам некои играчи едноставно заслужуваат шанса:D

------------------------------------------Kahn----------------------------------------
---Caffu--------------Thuram------------------Hierro----------R.Carlos---------

-------------------------------------Effemberg----------------------------------------

-------------------------------Zidane---------Deco-------------------------------------

-----------------Berkamp----------------------------------Henry----------------------

-----------------------------------------Ronaldo----------------------------------------

Del Piero,Totti,Rivaldo,Ronaldinho,Batistuta,Van Nistelroy,Davids,Roy Keane,Buffon.

Па Роналдо феноменот нема освоено ЛШ во кариерата ама за Ди Стефано во најдобрите години во секој фудбалски поглед можи да му биди професор ..ако гледаме за тоа кој колку има освоенон ќе направеа таков тим!

Мене составот вака од прва ми изгледа ОК, немам многу време да мислам кого би сменил, ама сигурно наместо овој Ирибар
голман би го ставил Лав Јашин.

Незнам оти не го спомнувате Раул,еден од најдобрите напаѓачи на 21 век.

Не ми е јасно, Меси и некој остали од Барселона, ако веќе така резимираме, Xavi слободно може да го сменат со Роналдињо а Меси со Пушкаш, Феноменот, Ромарио (има постигнато над 1000 голови во кариера) или најново Неимар, да се разбереме фудбалери кои немаат освоено светско првенство не смеат да се рангираат како најдобри бидејќи тоа и значи да се биде светски првак, најдобар во фудбалот.
И не може фудбалери кои сеуште играат да се рангираат како најдобри, бидејќи сеуште не завршила нивната кариера и да кажеш е да тој и тој е најдобриот што некогаш играл.
На пример Неимар, дечкото партали прави, ама што би се случило ако на пример, недај боже почне да да се повредува и слично и му отиде кариерата, слично и со Меси, да може моментално е меѓу најдобарите ама тоа не значи дека за година две ќе биде истото, примери за тоа има многу како Шевченко, Роналдињо и да не редам.

Ќе отворев. :)

I%20lied.jpg

You lied...

А демек не заслужуваат Месси и Чави да бидат во тимот???

Кај па сеа го реков тоа !? :cautious:

Не можеш да правиш најдобри 11 на сите времиња освен ако не си Хајлендер па си ги видел сите и да споредуваш :) Можеш само од тие што си ги гледал, што си живеел во нивната ера.
--- надополнето: Nov 11, 2011 5:03 PM ---
На пример за мене може Касиљас е најдобар голман или па Кан или Шмајхел ама дедо ми да го прашам ќе ми каже Лав Јашин и тоа нема да сака збор да чуе. Така иде тоа :)

Место Меси, Роналдо ( не Гелот ), другото горе-доле на место е.
Меси ќе има шанса на уште 2-3 светски првенства за да се бутне помеѓу најдобрите, а зашто да не и да стане најдобриот во историјата на овој спорт, ко Џордан што е во баскетот.
Убаво би било да живееме во ера на ваков фудбалер.

p.s. И Матеус би го ставил место Чави, ова заборавив да го споменам.

Не можеш да правиш најдобри 11 на сите времиња освен ако не си Хајлендер па си ги видел сите и да споредуваш :) Можеш само од тие што си ги гледал, што си живеел во нивната ера.

Или Киро Глигоров... :icon_lol:

Еве ги моите најдобри 11, но од 1984 наваму, и тоа во 4-4-2 формација.

Буфон, лево Малдини, десно Кафу, централни одбрандбени Турам и Канаваро, бидејќи не одат еден без друг уште од времето на Парма. Десно крило Кристијано Роналдо, лево Гигс, централни во среден ред Чави и Ракјард, напред полушпиц Марадона и центарфор Ван Бастен.

За Меси нема место, заради формацијата, Марадона беше подобар од него...

Океј се ова, ама МАЈКОН!??!?!?!?!?

Добро знаеме дека секој Интераш ви смета.Туриго Бонера на местото на Мајкон :D
--- надополнето: Nov 11, 2011 5:28 PM ---
Според мене
Буфон
Кафу Турам Малдини Занети

Ривалдо Зидан Чави

Марадона

Роналдо Анри

Тешко е да се одберат играчи,али ова е моје мислење :D

Каде бе Меси пред Роналдо(бразилецот), каде??????

Dida
Cafu/Tassotti-Nesta/Baressi-T.Silva/Costacurta-Maldini/TZambrotta
Gullit/Gatusso-Albertini/Shweinsteiger-Seedorf/Liedholm
Van Basten/Kaka
Inzaghi/Del Piero-Nordahl/Weah

Koj Mesi koj Ronaldo najdobri na site vreminja hahahaha Gunnar Nordahl e milion pati podobar od ovie "zvezdi" :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom