Најдобрите 11 на сите времиња

1321011859_extras_noticia_foton_7_0.jpg

Oва е според МАРКА , формација 3-4-3 ...

Во ваква тема барате објективност. хаха
Јас нема шанси да можам да одберам најдобра 11ка на сите времиња, според мене не постои такво нешто.

Кан - Кафу, Турам, Адамс, Ешли Кол - Роналдињо, Виеира, Зидан, Пирес - Беркамп, Анри

Тафарел​

Кафу---------------Малдини----------Бекенбауер​

Меси------------Зидан-------------Марадона---------Роналдињо​

Ван Бастен-----------------Роналдо(Стариот)​

Затоа што кога Инзаги ќе даде гол се радува како да му е последен. Затоа што дали дал гол против Лече или Барселона човекот се радува како да освоил финале на лига на шампиони. Затоа што не му е важно дали ќе даде гол со гз, рака, нога битно е да даде гол. Затоа што човекот живее, дише, фудбал со поголема пасија од било кој напаѓач што го имам видедно. Број на голови, статистики и кој колку освоил не се најбитното нешто на светот. И на крај затоа што јас ја правев листата.

Ќато кога играше за Шкендија секој натпревар го играше како да му е последен,стај го и него на листата :D

Неможе никако да се склопи тим од најдобрите 11 кои некогаш играле фудбал.Има премногу великани и едноставно не е можно да се направи најдобриот тим на сите времиња.

Гледам по постовиве во комбинација влегуваат играчи како Пирес,Тафарел,Деко?????????,Фернинанд,Гатузо,Инзаги.

Срамота е ова што е пишано,значи го ставате Тафарел пред Јашин или Ѕоф(двајцата најдобри голмани кој некогаш стоеле меѓу стативите)

Фердинанд е подобар од Барези,Малдини,Турам,БЕКЕМБАУЕР,ШИРЕА и уште многу многу други.

Инзаги го споредувате со Роналдо,феноменот што тресеше све живо и диво во фудбалот???

А за Деко,Гатузо и Пирес едноставно немам коментар,нема тука што да се коментира.Додека овие тројца беа во врвот на кариерата имаше по минимум 8 подобри играчи од нив на нивните позиции.

Како прво ниеден играч не заслужува да се најде на листава пред Пеле,Кројф,Бекембауер,Марадона,Зидан.Според мене ова се најдобите играчи што некогаш играле фудбал.

Неможе никако да се склопи тим од најдобрите 11 кои некогаш играле фудбал.Има премногу великани и едноставно не е можно да се направи најдобриот тим на сите времиња.

Гледам по постовиве во комбинација влегуваат играчи како Пирес,Тафарел,Деко?????????,Фернинанд,Гатузо,Инзаги.

Срамота е ова што е пишано,значи го ставате Тафарел пред Јашин или Ѕоф(двајцата најдобри голмани кој некогаш стоеле меѓу стативите)

Фердинанд е подобар од Барези,Малдини,Турам,БЕКЕМБАУЕР,ШИРЕА и уште многу многу други.

Инзаги го споредувате со Роналдо,феноменот што тресеше све живо и диво во фудбалот???

А за Деко,Гатузо и Пирес едноставно немам коментар,нема тука што да се коментира.Додека овие тројца беа во врвот на кариерата имаше по минимум 8 подобри играчи од нив на нивните позиции.

Како прво ниеден играч не заслужува да се најде на листава пред Пеле,Кројф,Бекембауер,Марадона,Зидан.Според мене ова се најдобите играчи што некогаш играле фудбал.

Филозофирај колку сакаш,али не го чепкај играчов. ;)

Ова е дрим-тим на Серија А, така? Само Чави и Меси немаат играно во Серија А од сите овие. :icon_mrgr:

До пред 5 години Сериа А беше Бог и Батина у светскиот фудбал, да не се лажеме сеа ...​

Иначе мислим дека со муабетиве за објективност нема да догурате далеку, едноставно напишете си своја листа, и таа што не ви се свиѓа одбегните ја !!​

Мој тим, од тоа ја што сум гледал !​

Буфон​
Кафу - Канаваро - Неста - Малдини​

Недвед -Пирло - Виера​

Роналдињо​

Шевченко - Роналдо Луиз Назарио​

--- надополнето: Nov 12, 2011 3:08 AM ---
Алвес пред Кафу не затоа што игра во Барселона, Алвес е посупериорен во секој поглед од Кафу !!!!!

Албертини пред Чави :pos: Можеби и Пирло да беше сеуште во Милан ќе го пишеше .... ЧАВИ Е БОГ НА ТАА ПОЗИЦИЈА, ФАКТ !!!!!!

Јашин
Бекембауер - Малдини - Факети
Зидан - Марадона - Платини - Кројф
Пеле - Роналдо - Ди Стефано

Извинете: Милер, Еузебио, Пушкаш, Барези, Зико... Нема место дечки

Филозофирај колку сакаш,али не го чепкај играчов. ;)

Јбг и јас викам да не ми го чекпаат Дел Пиеро(кој е многу подобар од Пирес),ама никогаш не сум го ставил во 11 најдобри на сите времиња,пошто сум објективен во оваа тема.Го мразам Милан,ама неможам да кажам дека Малдини и Барези не се едни од најдобрите играчи на сите времиња.

Нене јас кога ќе речам дека си имате проблем со Барселона сериозен сум....Чави има освоено едно светско ,едно европско првенство(каде беше клучен играч за титулите),три лига на шампиони,и 5 титули во Ла лига...Албертини повеќе има освоено????..има освоено светско??има европско??..ај не правиме муабет за титули но ти спомна дека повеќе имал ''оставено''...Чави е убедливо најдобриот племејкер(заедно со Пирло) кој ги имам гледано во животот и тоа е факт..не знам зошто ви е тешко да го признаете тоа??..зарем не го гледате секој натпревар со каква леснотија игра на теренот..каква контрола на топката има какви пасови дава..и тоа замислете веќе цела кариера игра на врвно ниво .веќе ми е здосадено да објаснувам на секое за некои играчи и веќе не мислам да се замарам..ама ваква глупост можи да кажи чоек што не прати фудбал...
И сето тоа во последните три години... дечко толку времи ти пратиш фудбал ?
Albertini:
Serie A: 5
Supercoppa Italiana: 4
UEFA Champions League: 3
UEFA Super Cup: 3
Coppa Italia: 1
La Liga: 1
Играно на 2 светски (на 1 второ место со легендарните пенали во 94-та), на 2 европски (на 1 второ место со златен гол) и една олимпијада...
Aко со освоено 1 светско и 1 европско некој треба да е најдобар светски играч тогаш цел француски тим почнуваќи со бартез на чело од 98 и 2000 треба се најдат во тимот бидеќи сите имаат по една титула од првенствата. Можеби не прати фудбал повеќе активно но го прател во последниве 20 години, Кога ќе ми кажеш дека си ги гледал во живо на тв како Пикси и Марадона двајцата промашија во пенал рулетот во 90-та тогаш ќе прајме маубет за тоа дал некој прати или не прати фудбал... чави... пффф големи такви, освоил светско.... освоил европско.... И еден карембе со франција го има истото па освем што пола свет го има дрвено на женаму пред 10-15 години никој воопшто и не се сеќава на него....

Мои 11 во 4-4-2 формација што сум ги гледал во живо
Чилаверт
Турам / Малдини / Барези/ Карлос
Бекам/ Леонардо/ Кин / Кантона :)
Роналдо (бразил) / Марадона

Денеска е 11-11-11. Ова може да го сметеме за нумеричка случајност во календарот, како ден за фудбалската совршеност. Во оваа прилика, да си го поставиме прашањето, кои се за вас 11те најдобри играчи на сите времиња, вклопени во еден тим?
http://www.marca.com/2011/11/11/futbol/1321011859.html

Ова е денешна статија на Марка. Јас нема да пишувам мој состав, туку ја постирам сликата со најдобрите 11 според луѓето во мадридскиот весник.
1321011859_extras_noticia_foton_7_0.jpg
1321011859_extras_portada_1.jpg
у реду е све..само на местото на ДиСтефано стави го Луис Назарио ДеЛима Роналдо

Најдобрите 11 на сите времиња?

Македонската Фудбалска Репрезентација!

И најдобриот на сите времиња, феноменалниот, фудбалскиот месија Величе!

Shumulikovski%20Veliche.jpg

Кажи ми зошто се глупираш?? Прашањето е "кои се за ВАС најдобрите 11?"! Зошто да ги ставам Јашин, Ѕоф, Бекенбауер, Барези, Ширеа, Пеле, Марадона кога не сум изгледал ниту една сезона од нив. Не клипчиња, туку сезона цела. Плус, ако е така како што викаш, тогаш дај ќе имаме ставено играчи по дифолт како Марадона, Пеле и Бекенбауер, плус на голман ќе бираме само од Јашин и Ѕоф и ќе пополнуваме само 7 позиции. Не е тоа тоа. Знам дека има многу подобри и индивидуалци и тимски играчи од Пирес, меѓутоа играчов имаше мозок за 11 души и беше клучна алка на напобедливите во Арсенал и поради тоа го ставив на таа позиција. Кристиано не ми се ставаше затоа што би сакал 11ката да ми има тимска игра. :). Меси не го ставив зошто утре не дај Боже ќе скрши нога и со кариера само до 25 години не би му дал место во екипата иако заслужува.

На крај краева, се работи за вкус. И кога би ставил 10 играчи од минатото како Бекенбауер и Марадона, 11тиот повторно би бил Анри, а не Пеле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom