Muse

• Креатор на темата Креатор на темата Voice of Jericho
  • Време на започнување Време на започнување
Oк е песнава, валјда дека очекував полоша да биди оти новите Мјуз ич не ги сакам.
Нешто ко Вајт Страјпс ми е во стилот.

Песнава не е сингл, нешто ко pre-single. Првиот сингл е Dead Inside на 23ти.

Со секое наредно слушање се повеќе ми се допаѓа. Класична лајв хедбенгинг песна. Има простор за многу импровизации во рифовите и солото, ќе биде забавна во живо :D Како за вовед во албумот е супер.
Вокалната мелодија во строфите ми се допаѓа, во рефренот не ми се допаѓа баш.
Иначе текстот...'your ass belongs to me now'... Мет бе :pos:ај лав дис гај... Можеше да си ги изрази идеите на малку посуптилен и поартистички начин ама пак смешно ми е кога се движат на таа линија на комична сериозност :D Not that I give a rat's ass about lyrics, but oh well...
Ама пак, песната е од перспектива на Drill Sergeant, па не можеш да очекуваш зборовите да се убави и поетски. Фактот дека зборовите се симплистични и тапи функционира добро во контекст на темата.

Пак ќе кажам оти рифот ми е топ, најголем плус во песната.

11054470_873664376024306_3355743333035658401_n.jpg

Последно уредено:
Oк е песнава, валјда дека очекував полоша да биди оти новите Мјуз ич не ги сакам.
Нешто ко Вајт Страјпс ми е во стилот.
Па кажаа дека новиот албум ќе биде обид за враќање кон стариот менталитет на пишување на песни, oд времето на Absolution ерата. Ќе видеме колку ќе успеат.

Па кажаа дека новиот албум ќе биде обид за враќање кон стариот менталитет на пишување на песни, oд времето на Absolution ерата. Ќе видеме колку ќе успеат.
Aма не ги пратам брат, зато не знам шо кажале :D Се откажав од бендов пред неколку години, 5-6 некаде или повеќе.
Еве ова што го слушам ми е мило и ветувам дека ќе ги преслушам новите песни кога ќе излезат со внимание.

Aма не ги пратам брат, зато не знам шо кажале :D Се откажав од бендов пред неколку години, 5-6 некаде или повеќе.
Еве ова што го слушам ми е мило и ветувам дека ќе ги преслушам новите песни кога ќе излезат со внимание.

2009 излезе Тhe Resistance, значи 6 години. :D

Го трубам тоа на форумов неколку пати, си реков си ме прочитал некаде... Сеа ко буцио се осеќам :D

2009 излезе Тhe Resistance, значи 6 години. :D

Го трубам тоа на форумов неколку пати, си реков си ме прочитал некаде... Сеа ко буцио се осеќам :D
Ептен кус сум со време во последно и слабо читам преку напреку :D До мене е уживај. КО че има линкче тури негде на фб или тука тагни ме, да не не видам.

Ептен кус сум со време во последно и слабо читам преку напреку :D До мене е уживај. КО че има линкче тури негде на фб или тука тагни ме, да не не видам.

Се зафркавам. Ќе турам линкче и да не речиш, и не само тука :ROFLMAO:

Иначе, албумот ваљда ќе е концептуален. Еве ја траклистата:

DRONES
1. Dead Inside
2. [Drill Sergeant]
3. Psycho
4. Mercy
5. Reapers
6. The Handler
7. [JFK]
8. Defector
9. Revolt
10. Aftermath
11. The Globalist
12. Drones

Не бев запознат со луѓево многу, меѓутоа кога првпат ја слушнав оваа песна ми остави толку голем прв впечаток што можам да речам дека ниту една друга не ми оставила. Хит ми е на годината xD
Ја преслушав и оваа новата и доста солидно звучи.

Не бев запознат со луѓево многу, меѓутоа кога првпат ја слушнав оваа песна ми остави толку голем прв впечаток што можам да речам дека ниту една друга не ми оставила. Хит ми е на годината xD
Ја преслушав и оваа новата и доста солидно звучи.

Oваа ако толку те воодушеви што останува за другите :D

Да те почастам со неколку линкчиња за почетници:

Muse - Time Is Running Out
Muse - Plug In Baby
Muse - Uninteded
најдобрата Старлајт во живо [DOUBLEPOST=1426607738][/DOUBLEPOST]Инаку, какви сетлисти извадија овие 2 свиркi вчера и завчера.... no Madness no Resistance no Undisclosed ништо... чист epicness :D http://www.setlist.fm/setlist/muse/2015/ulster-hall-belfast-northern-ireland-73cbd69d.html

Сетлистиве на Psycho UK турнејава засега се немогуќи, The 2nd Law е комплетно игнориран, само Animals се јави еднаш или два пати (а таа реално е добра песна), од The Resistance само Uprising се врти - од останатото nada :D

Uno ja свиреа прв пат после цели 12 год ако не се лажам. Сношти неочекувано Muscle Museum се појави (откако во 2007ма рекоа дека никогаш повеќе нема да ја свират пошто Дом го загинал специјалниот педал :ROFLMAO:), дури и стана трендинг на твитер :D
Се свират преретко изведувани песни како Fury, Futurism, Аssassin (и тоа Grand Omega Bosses едитот!)

Од новиот албум ја свират Reapers, се ставаат клипчиња на јутуб снимени со мобилен ама факинг Warner ги бришат набрзински ради копирајт... Успеав да ja слушнам 6-7 пати пред да бидат тргнати клипчињата, и со оглед на тоа што беа како со компир снимени а квалитетот на звукот како низ бунар, песната ми oстави добар впечаток и мислам дека на студиската снимка ќе звучи јако. Го има едно од најдобрите сола што Белами ги има напишано... Во делови ме потсеќа на New Born. Аутрото на песната е ѕверско, оддава некое чувство на итност, мрачно, безнадежно (со воени сирени во позадина). Ептен звучи Оrigin/Absolution-like, aлтернативно и мрачно. You'll see :D

EU турнејата ќе било после US турнејата, шо значи низ Европа ќе кружат во 2016, што се поклопува со муабетот на Авалон за Мјуз во Белград во 2016та. Ако ова се оствари ќе одам па ако треба само леб и вода да јадам наредните неколку месеци :D

Stockholm Syndrome со Мicro Cuts аутро! (од 11:00 докрај)
HQ Muse - Assassin + Stockholm Syndrome Live at Newport Centre 19/03/15

Доста е мелење, и онака освен Ане никој нема да ме прочита, TL;DR :LOL:

Последно уредено:
А што маици ќе принтаме? Мој предлог :
I am here for the man with the harmonica :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom