Сетлистиве на Psycho UK турнејава засега се немогуќи, The 2nd Law е комплетно игнориран, само Animals се јави еднаш или два пати (а таа реално е добра песна), од The Resistance само Uprising се врти - од останатото nada
Uno ja свиреа прв пат после цели 12 год ако не се лажам. Сношти неочекувано Muscle Museum се појави (откако во 2007ма рекоа дека никогаш повеќе нема да ја свират пошто Дом го загинал специјалниот педал

), дури и стана трендинг на твитер

Се свират преретко изведувани песни како Fury, Futurism, Аssassin (и тоа Grand Omega Bosses едитот!)
Од новиот албум ја свират Reapers, се ставаат клипчиња на јутуб снимени со мобилен ама факинг Warner ги бришат набрзински ради копирајт... Успеав да ja слушнам 6-7 пати пред да бидат тргнати клипчињата, и со оглед на тоа што беа како со компир снимени а квалитетот на звукот како низ бунар, песната ми oстави добар впечаток и мислам дека на студиската снимка ќе звучи јако. Го има едно од најдобрите сола што Белами ги има напишано... Во делови ме потсеќа на New Born. Аутрото на песната е ѕверско, оддава некое чувство на итност, мрачно, безнадежно (со воени сирени во позадина). Ептен звучи Оrigin/Absolution-like, aлтернативно и мрачно. You'll see
EU турнејата ќе било после US турнејата, шо значи низ Европа ќе кружат во 2016, што се поклопува со муабетот на Авалон за Мјуз во Белград во 2016та. Ако ова се оствари ќе одам па ако треба само леб и вода да јадам наредните неколку месеци
Stockholm Syndrome со Мicro Cuts аутро! (од 11:00 докрај)
HQ Muse - Assassin + Stockholm Syndrome Live at Newport Centre 19/03/15
Доста е мелење, и онака освен Ане никој нема да ме прочита, TL;DR